söndag, november 22, 2009

Vi betackar oss...

För tilltag som att börja elda i lövhögar utanför hus där det bor människor (och annars också självklart). Mordbrand är ytterst allvarligt och skall fördömas på kraftigast möjliga sätt. Vi hoppas verkligen att vissa brushuvuden i Vellinge tar sitt förnuft till fånga och omedelbart slutar med sådana tilltag. Vill man göra något så kan man göra det med röstsedeln vid nästa val på sedvanligt demokratiskt manér.

Länk DN

Länk SvD

13 kommentarer:

J.N sa...

Eller så kan man sluta bedriva politik i teorin och praktiken, både i bloggar som din och på andra ställen som ytterligare en gång används som grogrund för att elda. Det är ingen slump att det var vanligt under Ny Demokratis tid och att Asonius tyckte sig få ett godkännande för sina mordförsök och att det kommer igen nu med Sd:s framgångar.

Robsten sa...

@JN

Helt fel! Regeringen bedriver en politik med svagt folkligt stöd. De har lagt locket på alla debatt och om man försöker ge uttryck för sin åsikt blir man motarbetad. Det är i grunden odemokratiskt och jag vill tillvarata mina demokratiska rättigheter. Jag tycker inte som de nuvarande riksdagspartierna och jag finner att ganska många andra står på samma sida.

T.o.m moderater som mest företräder sina väljare i sin kommun som skall ha självbestämmande tas i örat av nomenklaturan, det har gått för långt och det är snarare klyftan mellan folket och den politiska klassen som utgör någon grogrund för tilltag som detta.

Naturligtvis väljer jag att inte skriva om detta utan bara fördöma tilltaget, på klarast möjliga sätt, innan du förde saken på tal.

Milla sa...

Jaha, så nu ska man alltså tysta människors åsikter bara för att det finns idioter som tar lagen i egna händer?

Det kan aldrig..aldrig..ALDRIG bli en person, grupp eller partis fel när en enskild människa tror sig stå över lagen. Ingen inom SD förespråkar våld, snarare tvärsom.

Visst fan är det förjävligt när man läser om branden, men vet du vad? Den hade hänt även utan SD och alla andra systemkritiska åsikter.

Asonius hade också släppt på sina spärrar även om Ny Demokrati aldrig sett dagens ljus.

Ska vi göra som J.N anser så borde även sjuklövern tystas, för hur mycket vansinnigt kommer inte från deras munnar?? För att inte tala om extremvänstern!

Tänk att man först ska behöva bli förbannad för att nån galning eldat i syfte att skrämma människor och sen ska man behöva läsa ovanstående. Och allt detta innan man fått kaffe.

Demokratibloggen sa...

Det är så att inte bara Sverige utan alla länder angrips och skändas av muslimska inkräktare. Om vi inte hade opponerat oss alls emot alla kränkningar så hade det blivit värre.

Massmedia har mörkat och lagt locket på i flera decennier och nu får vi skörda vad de har sått. Det är verkligen dags att börja ta riktig kamp nu!

Robsten sa...

Ta lite kaffe nu Milla ;-) Men precis som du skriver. Skillnaden är att vänstern aldrig tagit avstånd från AFA, nu med ett undantag Annika Eliasson som verkar ha gjort det faktiskt. Skulle någon SDare applådera mordbrand blev det väl ett uteslutningsärende i princip.

Anonym sa...

....jo, men nu var det ju inte tal om någon mordbrand enligt Aftonbladet, det lutade mot hets mot folkgrupp. Ha ha....lövhögen var inte ens i närheten av huset och man kan ju undra hur många löv denna hög hade, säkert lika stor som en majbrasa. Och enligt text-tv så var det "flera" polispatruller på plats snabbt och brandkåren kunde släcka den också snabbt.
Jodå, tillgångar finns det så det räcker och blir över när dessa är i fara, eller?

Löjligt överdriven nyhet.
Johan G.

Gotiska Klubben sa...

@ J.N I förlängningen kan man passa på att anklaga Ian och Bert för alla skolor, bilar och dagis som brunnit i Sverige de senaste året.

Denna lövhögseld kan ha anlagts av människor som är arga för att deras hus och bostradsrätter faller i värde.

Sånt bör förkastas och terror leder ingen vart. Har aldrig gjort.

Robsten sa...

@Johan G

Det alternativet finns kanske i bakhuvudet på oss också ja.

MS sa...

Jag tycker att nu ska lugna er lite. Är det bevisat att det är någon utomstående som tuttat på den här numera rikskända lövhögen?
Flera av skäggbarnen röker och något säger mig att dom har vänt på dygnet och säkert varit uppe vid den tiden. Det kan även varit någon liten AFA-nisse som vill öka spänningarna inför SD's möte i eftermiddag. Det finns ingen anledning att skuldbelägga Vellingeborna innan alla fakta finns på bordet. Det får PK-media syssla med! Skärpning!

Männsikor får dagligen sin egendom förstörd i anlagda bränder. En skola om dagen brinner och en liten sketen brand i en lövhög rubriceras som Hets mot folkgrupp. Finns det inget sinne för propotioner längre i detta land och sedan när är skäggbarn en folkgrupp!!!

Anonym sa...

Det kan mycket väl vara en så kallad antirasist som tände på lövhögen, för att de visste att denna lilla brand skulle skapa hysteri och möjliggöra att invandringskritiker stämplas som "Ku Klux Klan".

Nicklas Eriksson sa...

Nu är jag visserligen säker på att "Robsten" har fel när han påstår att flyktingmottagningen har svagt folkligt stöd, men det är ju kanon att rika kommuner som Vellinge inte tillåts stå utanför och osolidariskt undandra sig ansvar för att världens flyktingar ska kunna få en fristad.

Särskilt i det här fallet där kommunen inte skulle ut med en krona utan missnöjet enbart handlade om att moderatflöjterna i Vellinge helt enkelt är rädda för blattar.

Den kommunala självbestämmanderätten kan inte tillåtas ta vilka löjeväckande konsekvenser som helst inte.

lasse sa...

Nicklas Eriksson, utan att vilja tala för Robsten så kan det vara så att ni talar om olika saker.
I media kan en "flykting" vara allt ifrån den person som omfattas av FN:s kriterier för flyktingstatus, till den som av ekonomiska skäl passerar fem länder för att sedan i Sverige uppge falsk identitet och säga det magiska ordet "asyl".
Kanske menar Robsten alla som försöker invandra och du menar bara de som uppfyller FN:s kriterier?
I så fall har du säkert rätt men du borde fundera på varför t ex Vellinge skall vara "solidarisk" och ta ansvar "för att världens flyktingar skall kunna få en fristad."
Kommunens ledning har ansvar i första hand för sina invånare precis som regeringen har ansvar för i första hand de som bor i Sverige. Den som försöker vara solidarisk med alla är faktiskt inte solidarisk med någon.

Anonym sa...

Ny djävulskt hård blogg

http://bronsonbloggen.wordpress.com/