torsdag, november 26, 2009

Ett permanent uppehållstillstånd för 2000 kronor

Enligt SvD så sälja svenska permanenta uppehållstillstånd på svarta marknaden för 2000 kronor styck. Uppgifterna kommer från en person som själv skall hålla på med denna handel och personen i fråga säger dessutom att de speciella märken som intygar uppehållstillståndet är äkta. Att märken är äkta innebär att de kommer direkt från Migrationsverket i detta fall.

Detta är bara ett av många tecken på att vår immigrationspolitik inte längre har något med humanism eller att hjälpa människor som är politiskt förföljda att göra. Vår immigrationspolitik har skapat möjligheter för människor med pengar att flytta från sina underutvecklade nationer och skapa sig en bättre framtid i vårt ganska karga land. Om ett flertal av våra immigranter verkligen får en bättre livskvalitet i någon av våra enklaviserade förorter är svårt att avgöra, men så länge chansen finns så kommer människor att ta den. Det ligger i människans natur att alltid försöka få det bättre. Det är våra politiker som har ansvaret att sätta gränser och ge signaler för vad som är vettigt och bra för vårt land och vår befolkning.

Det står nästan pinsamt klart att våra politiker misslyckats, alla kan se det som kan tänka någorlunda självständigt. Nu befinner vi oss i den situationen att vår politiska klass vägrar erkänna det enorma misslyckandet som skett med vår immigrationspolitik och samma politiker försöker skyla över sitt misslyckande med tal om ”humanism” som är ett begrepp som uppenbarligen inte längre gäller. Dessutom droppas det en och annan artikel om hur lönsam vår immigration är, en utsaga som är pinsamt verklighetsfrämmande. 

Man får ha vilken åsikt som helst om vår immigrationspolitik, men att fortfarande referera till humanism och kalla de som vill ha en mer balanserad immigrationspolitik för saker som ”främlingsfientliga” eller ”xenofober” är uppenbarligen ett demagogiskt trick. Det är inget annat än en ful och otillåten debatteknik och ett direkt lögnaktigt sätt att argumentera.

Länk SvD

10 kommentarer:

Cap sa...

Är det bara jag som tycker att det varit ovanligt mycket snyft reportage i både tv och i tidningar om alla världens stackars immigranter på sistone? Speciellt Tv4 och SvD tycker jag har utmärkt sig.

Är det månne en ny taktik vi ser från gammelmedia för att mota olle (SD) i grind!?

Demokratbloggen sa...

Förbjud koranen

http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/26/forbjud-koranen/

Pelle sa...

Goddag yxskaft! Ett "sticker" i passet kan måhända lura passkontrollanter vid gränsen men ger inga som helst möjligheter eller rättigheter. Tvärtom, de begår ett brott vilket inte främjar deras chanser att få vare sig uppehållstillstånd eller visum.

Anonym sa...

Det verkar inte spea någon roll ifall folk som kommer hit har något uppehållstillstånd eller ej. Många människors åsikt verkar ju ändå vara att alla som "flyr" skall få komma hit till Sverige.

Målet är att vi skall bli så mångkulturella som möjligt på kortast möjliga tid.

Anonym sa...

2000 euro, inte 2000 kr.

Rune sa...

Man kan väl säga att Sverige numera styrs av korrupta extrempolitiker.

Utlandssvensk sa...

Håller med, Robsten.

Kan väl tillägga att det är i och för sig möjligt att samtliga riksdagsspartier verkligen anser att de som förespråkar en asylpolitik av SD modell är ”främlingsfientliga” eller ”xenofober”.

MEN om de anser att detta är fallet är det DJUPT OHEDERLIG att de samtidigt förespråkar att Sverige skall stanna kvar i EU eftersom i princip samtliga EU länder i dag för en asylpolitik som motsvarar den SD vill införa.

Visst kan man vara i union med länder och fortfarande ha olika åsikter om olika politiska frågor. Men det är INTE försvarbart att frivilligt stanna i en union om man anser att samtliga andra länder inte "respekterar människors lika värde" och dylikt.

Jag anser att Ku klux klan representerar en vedervärdig människosyn. Detta innebär att jag INTE skulle kunna tänka mig en union med ett land styrt av KKK OAVSETT vilka fördelar detta i övrigt skulle medföra.

Mats J sa...

Jag irriterar mig på att Sverigedemokraterna inte skickat ut ett pressmedelande i frågan. Jag förstår att det kan kännas tröstslöst att skriva det ena pressmedelandet efter det andra som ignoreras av media, men det är deras jobb som partiledning.

Vi märker hela tiden att media brottas med frågan hur man ska förhålla sig till SD. Att bonnierpressen nu inte längre rensar bort invandringskritiska kommentarer, som ofta är 80% av de kommentarer de får på en artikel, är ett stort steg som säkert kommer att följas av fler. Snart kommer man att börja publicera pressmedelanden också.

Demokratbloggen sa...

Den typen av brottslighet har säkert ingen hög prioritet i Sverige, trots att det rör sig om omfattande ekonomisk brottslighet.

Ibland följer myndigheterna lagarna och ibland struntar de i dem, hur odemokratiskt låter inte det?

Claes Andersson sa...

"Målet är att vi skall bli så mångkulturella som möjligt på kortast möjliga tid."

Svensk kultur bör däremot inte vara representerad, måste tilläggas.