söndag, november 15, 2009

Vad var det hon sade?

I kvällen Agenda så sopade Nyamko Sabuni golvet med Veronica Palm som gjorde en mycket slät figur och helt uppenbart inte kunde möta Sabunis argumentation (jag håller dessutom med Sabuni i det hon sade denna kväll). Diskussionen gällde nödvändigheten av att invandrare skall lära sig vissa grundläggande begrepp och kulturella inslag i vårt land. Sabuni argumenterade faktiskt väldigt väl för dessa värden (ok, jag blev t.o.m. lite imponerad av henne denna kväll). 

Programledaren Karin Hübinette blev förmodligen stött av Sabunis ställningstagande. När programtiden var slut avslutade Hübinette inslaget med orden ”du har varit så länge i Sverige så du borde ha lärt dig att passa tiden när den är slut”, vänd till Sabuni. Jag blev helt paff framför TV:n, utfallet var helt oprovocerat såvitt jag kunde se. Hur kan en programledare plötsligt säga dessa ord till en svart minister med den korrekta kod vi har i vårt samhälle? Det skall bli intressant och se om det blir något efterspel till detta, jag gissar på att det inte blir det.

Länk SVT Agenda

11 kommentarer:

Krille sa...

Det är ganska tydligt att (S) saknar en egen och tydlig politik. Det enda de verkar förmå är att anklaga motståndaren för att ha gjort ett dåligt jobb. Men några egna konkreta förslag verkar de inte ha. Så måste det ju vara, annars så hade väl Palm hållit sig till ämnet.

Anonym sa...

"du har varit så länge i Sverige så du borde ha lärt dig att passa tiden när den är slut”,

Sa hon verkligen så är det ju stor humor! :-D

Robsten sa...

Hon sade faktiskt det och en sekund efter började jag fundera på om vår käre Karin Hübinette har något gemensamt med vår käre Tobias Hübinette, kanske har de tillhört samma familj eller något, skulle vara roligt att veta.

Sverige, Sverige fosterland! sa...

Det politiskt korrekta SVT kan ju inte anklaga en "svart invandrare" för främlingsfientlighet, eller hur? Därför blir det endast den här typen av "lama kommentarer"!

Norbergssonen sa...

Såg inte debatten, men har hört Sabuni i annat sammanhang. Det var när "Svenskhet" diskuterades, eller mera korrekt, begreppet skulle ifrågasättas av SVT. Sabuni tillfrågades då om vad som var svenskt, varvid hon hon svarade att det var Sveriges gränser. Svaret var nog tyvärr typiskt för den politiska eliten. Sverige är en fläck på kartan - inget annat. Med sådana "ledare" närmar sig undergången snabbt.

Robsten sa...

Fast nu sade Sabuni annorlunda, i princip samma definition som SD, förändringar är alltid intressanta.

Stig sa...

Ja, förändringar är alltid intressanta men man skall inte göra en höna av en fjäder... Varkens Sabuni eller någon annnan riksdagsledamot kommer någonsin att sympatisera med en enda av SD:s åsikter, inte ens till exempel den om trygg ålderdom "på det sätt SD menar".
Riksdags-sjuklövern varkens vill eller KAN ändra sitt fördömande och smutskastande av SD.
De har i 10 år kallat Sverigedemokrater och deras sympatisörer för rasister, nynazister, islamofober, lågutbildade dumskallar, samhällets bittra förlorare, gubbiga nostalgiker drömmande folkhemstankar, hemliga agenda som är kopierad av Mein Kampf mm mm.
De vill inte debattera med SD i en enda fråga hur lite den än har med invandring att göra (t.ex. vägtullar) pga den grundläggande skillnaden i ideologi (SD vill Sveriges och svenskarnas väl vilket de andra i grunden skiter i , i denna globaliserade värld...).
Och Reinfeldt har lovat att avgå om han tvingas samarbeta med Sverigedemokraterna. (Kan han hålla DET löftet åtminstone så har han hållt ett enda iaf:-))
Deras talande tystnad när sverigedemokrater hotas till livet, misshandlas, möten attackeras både "verbalt", visselpipor ("motdemonstration", Hur argumentera med en visselpipa i käften??! Dagisfasoner!)och fysiskt och till och med mordförsök visar att de tycker det är okej eftersom det bara är sverigedemokratiska offer...
De kan aldrig göra en kovändning från allt detta grova politiska förtal och mobbing.
Även om SD skulle få lika mycket folkligt stöd som sossarna hade under sina glansdagar med Erlander, dvs runt 40 %, (inte ens om SD får 99 %) kan riksdags-sjuklövern ändra sig, inte ens det lilla minsta.
De har sina oikofobiska väljare att tänka på också.
Och dom måste ju för fan stå för all skit de har sagt under årens lopp, även ifråga om att svensk kultur inte finns och allt annat oikofobiskt trams.
De vet nog innerst inne att vi inte glömmer!

Robsten sa...

@Stig

"Ja, förändringar är alltid intressanta men man skall inte göra en höna av en fjäder... Varkens Sabuni eller någon annnan riksdagsledamot kommer någonsin att sympatisera med en enda av SD:s åsikter"

I princip håller jag med dig även om du hårddrar en smula här. Egentligen var Sabunis formuleringar om att" vi måste ha ett sammanhållande kitt, samma värdegrund" och annat hon sade nästan som, hämtat från SD:s valplattform. Jag har faktiskt bara hört SDare säga sådana saker förut, så visst fan satt jag och blev förvånad.

Min reflexion kan nog bara upplevas live också, det var så opåkallat och så ohyfsat så man studsade i soffan, svårt att förmedla i skrift.

Robsten sa...

@krille

Exakt rätt analys.

Anonym sa...

Fast vänta nu Robsten! Inte för att vara den som är den, men jag tittade precis på avsnittet i fråga och nog säger Hübinette "nu har _jag_ varit i Sverige så länge..." och pikar således inte Sabuni. Gillar din blogg i övrigt, men rätt ska ju trots allt vara rätt! =)

Robsten sa...

Jag har lyssnat flera gånger också, och jag börjar tro att du har rätt faktiskt. Får be Hübinette högtidligt om ursäkt, böjer mig til jorden och bugar...