måndag, februari 15, 2010

Ett politiskt skräckscenario av rang

För många framstår en rödgrön valvinst i höst med Sahlin som statsminister som en ond dröm, en mardröm. Nu finns det t.o.m. ännu värre skräckscenarion än detta. En av Miljöpartiets f.d. riksdagsledamöter, Gustav Fridolin hotar med att göra politisk comeback.

Fridolin gjorde en sak bra, han lämnade politiken för att utföra något som kan liknas vid ett hederligt arbete, han ville i alla fall smaka på verkligheten. Annars kom Fridolin direkt från studier till riksdagen med en fet riksdagsmannalön. Han hade aldrig haft ett vanligt jobb innan han äntrade riksdagsstolen. Under sin tid i riksdagen var han den främsta förespråkaren för den s.k. ”flyktingamnestin”. Denna innebar att flyktingar som fått avslag men ändå stannat kvar i landet fick uppehållstillstånd utan giltiga skäl. Det kan anses vara det sämsta och mest skadliga beslut en svensk riksdag någonsin tagit, näst efter att riva upp det s.k. Luciabeslutet. Under en debatt med en folkpartistisk politiker kallad han denne ”äcklig” inför rullande TV-kameror när folkpartisten inte var lika välvilligt inställd till flyktingamnestin som Fridolin.

Fridolin har plötsligt börjat släppa artiklar på Newsmill och börjar alltmer förbereda en politisk comeback verkar det som. I en artikel ger han råd för hur Sverige skall sköta katastrofer och undvika de misstag vi gjorde under den omskakande tsunamivågen i Thailand (vågen gjorde mycket större skada på andra håll i världen). Nu är det så att Fridolins eget agerande med flyktingamnestin i sig var en katastrof för Sverige, om än inte så dramatisk. Det var en katastrof skapad av politiker med Fridolin i spetsen, till skillnad från tsunamin som faktiskt var en naturkatastrof.  Fridolin har enligt uppgift från Politikerbloggen sagt upp sig från sin tjänst på TV4 och förbereder sin politiska comeback. Så här säger han till politikerbloggen.
Det finns definitivt morgnar när jag läser tidningen och tycker att jag borde göra något mer aktivt. Opinionsbildare är ju en politiker som slipper att ta ansvar och jag gillar det där med ansvar. Jag tror faktiskt att det finns lite för få som tar det där politiska ansvaret. Men med det sagt trivs jag förbannat bra som lärare. Även en risig dag på jobbet är en rätt bra dag, och det är inte alla som har den lyxen.  

Nä, den lyxen som du själv har haft genom livet Fridolin, är det inte alla som har. Du kan börja med att ta ansvar för flyktingamnestin och alla dess konsekvenser Fridolin. En ännu värre mardröm än Sahlin som statsminister är Fridolin som migrationsminister i samma rödgröna regering. Det skulle vara en sann katastrof för vårt land, jämförbar med allvarlig missväxt under 1800-talet och härjningar av pesten under 1300-talet. 

Länk DN Amnestin

Länk Newsmill Fridolin

Länk Politikerbloggen

6 kommentarer:

z999 sa...

Håller med helt!

Anonym sa...

Värre än de katastrofer Du nämner. För från de förra kunde vårt samhälle i alla fall hämta sig - medan det efter migrationstsunamin aldrig kommer att bli detsamma.

Anonym sa...

Fridolin är väl påläggskalv nu när Wetterström och Eriksson enligt stadgarna måste lämna sina poster som språkrör. Fast det skulle inte förvåna mig om det ändras, nu när Maria Wetterstrand tycks blivit så omåttligt populär på senare tid.

/Paraflex

bagdadbob sa...

Sahlin, Östros, Wetterstrand, Eriksson, Ohly, Fridolin osv... Jag kommer nog inte vara den ende som kommer att lämna landet på obestämd framtid om det rödgröna vansinnet vinner valet.

Andreas sa...

Tror du/ni att det finns en reell risk för att han kan bli migrationsminister i en regering, eller ha andra tunga ansvar för asyl/invandring/integration/etc?? Det låter väldigt farligt, som om än värre irreparabel skada kan göras. Här har vi en kille som känns rätt långt ifrån "verklighetens folk". Jag blir så djäkla trött på alla människor som ska visa sig solidariska, utan att ha en aning om eller bry sig om de baksidor deras solidaritet för med sig.

För övrigt, OT-länk, men läsvärd:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=587371

roberth sa...

Klockrent! Fjanten Fridolin klarade inte det privata näringslivet och ska tillbaka till köttgrytan. Oduglig som reporter och än värre som politiker när han hotade med att fälla regeringen om de inte gav amnesti till ofantligt många illegala.