söndag, februari 14, 2010

Makalöst gullande med Wetterstrand

Att en tidning så oblygt gullar med en partiledare som DN gör med Wetterstrand är nästan osmakligt. Många politiska observatörer har lagt märke till den nästan horribla upphöjningen av Wetterstrand som nu pågått en tid. Så här står det i DN-artikeln.
Alla framgångsrika politiker är förutsägbara, så också Maria Wetterstrand. Alltid påläst, alltid seriös, alltid trevlig, alltid engagerad. Man vet vad man får, och det är inte populism eller trams.
Kravmärkt rakt igenom.

Nu är ju inte DN någon tidning som skall vara ”språkrör” för MP. Vi kan göra en jämförelse med hur DN bevakar ett annat parti som SD. Det här blir nästan svårsmält, ”kravmärkt rakt igenom”! Dessutom har Wetterstrand aldrig satts på riktiga prov, likt många andra partiledare.

Wetterstrand gjorde direkt dåligt ifrån sig i den partiledardebatt som Agenda ordnade 17 maj 2009. När det pratades skolfrågor så visade sig att Wetterstrand inte alls var påläst och hon började i princip svamla inför TV-kamerorna. Ingen tidning verkade observera hennes dåliga insats just vid detta tillfälle.  Vi får hoppas att media är lite mer objektiv inför valet när de riktigt hårda debatterna äger rum, och att media då också gör lite objektiva analyser av de olika partiledarnas prestationer.

Länk DN

Länk DN Agenda

Länk blogg Wetterstrand Agenda

Länk blogg Wetterstrand

4 kommentarer:

Anonym sa...

Robsten,

Jag är alldeles övertygad om att du både vet och förstår varför de gör så här, samt att det finns inget vi kan göra för att ändra på saker o ting.
Allemand

Robsten sa...

Men t.o.m. jag är häpen hur oblygt det sker.

Anonym sa...

De har ingenting att förlora.
Allemand

Anonym sa...

"Alltid påläst, alltid seriös...det är inte populism eller trams."

Jag kan riktigt höra Maria Wetterstrands monotona ordflöde utan varkens komma eller punkt (som Erikssons är det en språkrörssjuka):
"de gröna har den bästa företagspolitiken".
"den uppburna men utsatta rollen som språkrör"
" Mindre och mindre talar för att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen"
Ja det låter ju väldigt "påläst och seriöst"...
:-)