söndag, februari 14, 2010

Varför publiceras inte mätningen?

I SvD gör Göran Eriksson en analys av det politiska opinionsläget. Tydligen har Alliansen tagit in rejält på de rödgröna efter en del partiledardebatter i TV bl.a. Enligt Eriksson skiljer det sig i denna mätning endast 3,4 procent mellan blocken. Både KD och SD skulle enligt denna undersökning hamna under riksdagsspärren. Tyvärr är inte undersökningen publicerad med grafik och siffror. Den enda undersökning jag hittar på nätet är den som gjordes i januari och avslutades så sent som den 21 januari. Man undrar också varför man gör så täta undersökningar av väljaropinionen, det verkar nästan lite hysteriskt. Senaste undersökningen jag hittar är denna.   
Länk Sifo

15 kommentarer:

Magnus sa...

Varför undrar du över att man har täta mätningar just nu, och varför publicerar du ett gammalt resultat precis som om du vill låsa opinonen när den var som bäst. Så vinner ingen. ;)
.
Ett annat skygglapp-sätt som du har är när du inte ville medge att den f d nazist som du länkade och som jag i dina kommentarer redovisade judekritiska texter av var antisemit. Att du överhuvudtaget försvarar sådant gör att jag inte -- och säkert inte en stor andel av svenskarna -- är intresserad av SD. Men ni som är i detta lilla parti tycks kunna göra en hel del i denna (proantisemitisk eller pro-tysk radikalkonservatism) riktning utan några problem och attackerande den som kritiserar det.
.
Nästa 4 procent för ett sådant parti är nog något det ska vara tacksam över.

Lasse sa...

Menar "Magnus" att Robsten stöder antisemitiska åsikter eller vad menar han?
Även om jag är medlem i SFP och inte vare sig kan eller vill rösta på SD så läser jag ändå Robstens blogg med stor behållning och inte har jag då märkt någon antisemitism i inläggen.
Tvärtom är mitt intryck att bloggen värnar om demokrati och yttrandefrihet, till skillnad från utpräglade vänsterbloggar som med stor förtjusning hyllar alla auktoritära rörelser som någon gång sagt sig hata de västliga demokratierna.

Eljest har jag missuppfattat begreppen "antisemit" och "proantisemit". Det kanske finns någon distinktion mellan dem som jag missat.

Robsten sa...

Ja Magnus, det var en mycket gammal mätning jag redovisade till, avslutades 21 januari i år,och faktiskt den nyaste mätningen jag kunde hitta. Den bästa mätningen är 7.2 för SD. Den mätningen fanns fortfarande länkad på DN under rubriken "Mest-lästa-kommenterade".

Har jag länkat en f.d. nazist? Du menar Järvenpää? Har han varit nazist? Tvivlar jag starkt på. Jag vill minnas att vi allesammans googlade förtvivlat efter "judekritiska texter" men inte hittade några. vad har du beloägg för att han är nazist? Jag vill faktiskt att du bevisar detta påstående, det är ju en oerhörd anklagelse. Rösta på vad fan du vill Magnus, tycker du Reinfeldt är häftig skall du naturligtvis rösta på muppen, självklart.

Robsten sa...

@Lasse

Jag har överhuvudtaget aldrig skrivit något om judar Lasse, det Magnus menar är att jag länkade en artikel av Jhon Järvenpää. Tror det är gammalt groll sedan jag diskuterade och vann en lång diskussionstråd från nyhetsgruppen swnet.politik för sex-sju år sedan. Han har aldrig kommit över det.

Robsten sa...

Det kanske är ännu längre sedan förresten, tiden går så förbannat fort när man har roligt.

Robsten sa...

Nu är siffrorna publicerade, men de fanns inte där i morse.

Robin Shadowes sa...

Har också lite svårt för att se Robsten som en antisemitisk blogg faktiskt. Blev också lite förvånad över anklagelsen. Han kanske tänker på Jinge men blandar man ihop två så pass olika bloggare måste man vara retarderad. :S

Anonym sa...

@ Robsten.
Den typ av kommentarsfält du gått över till nu är helt värdelös. När man väljer profilen Namn/webbadress visas meddelandet "webbadressen innehåller ogiltiga tecken" trots att jag skrivit rätt adress. Har haft problem med detta på andra bloggar också med denna typ av kommentarsfält.
Stig.

Anonym sa...

Men O.K. då, jag är väl gnällig för man kan ju använda profilen Anonymt istället.

Robsten sa...

Jag ändrar då.

Robsten sa...

test!!Är detta bättre?

Stig sa...

testar

Stig sa...

Ja, tack! Nu funkar det om man inte skriver in e-postadressen som är valfri i den här varianten.

Robsten sa...

Kanske bättre med det gamla systemet med popupfönster?

Stig sa...

Ja absolut, då kan man läsa texten i ditt inlägg samtidigt som man skriver om man vill kolla om man glömt något.