lördag, februari 20, 2010

Svaret finns framför ögonen

I SvD står det om att vissa av våra medborgare var landsförrädare under den tiden järnridån fortfarande fanns i Europa. Några svenska medborgare spionerade uppenbarligen för DDR:s räkning och dessa finns noterade i SÄPO:s arkiv. Nu förhåller det sig så att SÄPO vägrar lämna ut akterna om dessa svenskar, det skall enligt SvD vara ett femtiotal personer. Så här står det redan in ingressen.
I Stasiarkiven finns ett femtiotal svenskar som spionerade för DDR. Vi har rätt att få reda på vilka som svek.   

Sedan så fortsätter artikeln så här.
Vi har rätt till vår historia. Vi har rätt att få veta vilka som var landssvikare under det kalla kriget – när Sveriges frihet var hotad från Sovjetunionen och dess satellitstater.

Jag håller med ledarredaktionen, akterna borde släppas och jag har svårt att se hur rikets säkerhet skulle hotas av att akterna skulle släppas offentliga, vilket SÄPO (läs regeringen) hävdar.

Däremot är det märkligt att inte ledarredaktionen nämner och reagerar på de ”landssvikare” och de som helt uppenbarligen ”svikit” mitt framför ögonen på oss alla. Reinfeldt sade så här under ett besök i Ronna, Södertälje 2006.
Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.

Reinfeldt förminskar nationen Sverige, han hånar allt hårt arbete som den svenska befolkningen gjort genom århundraden. Reinfeldt gör med detta uttalande allt för att skada det nationella självförtroendet och den nationella känslan. Han skadar Sverige med detta uttalande, detta under ett besök i stadsdelen Ronna som kanske inte är kronan på verket i det nationella bygget. Jag påstår att Reinfeldt gjort mycket större skada och svikit nationen mycket mer än de femtio Stasi-svenskarna. Mona Sahlin sade så här under kongressen Euroturk 2002.
Jag tror att det lite är det som gör svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Midsommar och sådana töntiga saker

Självklart så gäller samma sak för Sahlin som för Reinfeldt, hennes uttalande är i samma klass. Både Sahlin och Reinfeldt, kan i praktiskt hänseende jämföras med Wennerström och Bergling som även de nämns i artikeln. Redaktionen på SvD vill veta vilka det är som svikit nationen i ett utsatt läge. Ett svar har redaktionen mitt framför ögonen, Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. Redaktionen behöver inte ens vänta på att SÄPO skall öppna sina arkiv för att få denna information, det är bara att läsa t.ex. denna blogg.

Länk SvD SÄPO

Länk DN Ronna

16 kommentarer:

Robin Shadowes sa...

Det är en stor skandal att svenska folket inte får se vilka namn som finns på dessa listor. Det kan bara innebära en sak,nämligen att dom fortfarande sitter vid makten.

Robsten sa...

Ja, jag sitter just här och funderar lite på vad orsaken kan vara.

MS sa...

Jag gissar att det är extra svettigt för Lassarna Werner och Ohly just nu.

Robsten sa...

Men varför skulle Reinfeldt skydda dem? det är ju liksom det som är den stora frågan här. Finns det någon mer, lite längre...ähum...högerut?

MS sa...

Det är klart att även folk på högerkanten har varit inblandade men Lars Werner är den som mest öppet stödde DDR. Han reste som bekant ofta dit och var hej och tjenis med Honecker. Jag vet att det kanske låter ibland som att jag tror att alla borgliga politiker är några änglar. Självklart inte men faktum kvarstår att detta är bara vår tredje borgerliga regering på nästan 70 år så socialisterna har ett stort ansvar för hur vårt samhälle (inte) fungerar. Äras den som äras bör. Alliansen har börjat rensa upp i vissa sossesnår men det räcker inte och då makten har växt ihop så ger dom sig självklart bara på dom surdegar där dom inte kan dras in själva. T ex den orimliga livstidlönen för konstnärer m m

Varför skyddar Reinfeldt arkiven? För att bevara stabiliteten? För att Sverige har blivit en bananrepublik där det egentligen inte spelar någon roll vilket parti du tillhör bara du känner rätt personer? Det är detsamma som med dom s k Tsunami-banden. Det finns egentligen ingen orsak för Alliansen att skydda GP och Co men likt förbannat så har dom hemligstämplat dom. Estonia osv osv..

Jag tror att jag skrivit det förut men vi i Sverige skulle verkligen behöva en sanningskommission. Upp med all skit på bordet. Dom skyldiga får ta sitt straff om det begåtts rena lagbrott och så går vi vidare som en bättre nation. Lögner föder lögner och det kommer att fortsätta i all evighet om det inte tar stopp någon gång. Kanske SD kan bidra till detta?

Robsten sa...

Men alltså, Om Lars Werner spionerade åt DDR, vem skulle bli förvånad och hur stora politiska konsekvenser skulle det få? Reinfeldt skulle knappast hemlighålla dessa akter för Lars Werners skull, jag kan helt enkelt inte tro det. Det måste finnas mer brännbart (om uttrycket tillåts) material än så.

Robsten sa...

Appropå borgerliga politiker som änglar MS, jag tror vi glömt själva artikeln nu. Jämför hur mycket värre Sahlins uttalande är mot Reinfeldts, inte sådär värst stor gradskillnad vad jag kan bedöma, eller?

Henrik Hanell sa...

Att SÄPO hänvisar till "rikets säkerhet" för att inte släppa namnen bör få även den mest sansade medborgaren att börja tänka konspiratoriskt.

Listan måste ju innehålla sprängstoff.

Att regeringen tvekar behöver inte betyda att någon inflytelserik person ur Alliansen är inblandad. Det kan ju faktiskt vara så att sjukövern, oavsett "falang", hellre konsoliderar sin makt än att offentliggöra obehagliga sanningar och på så sätt riskera en folkstorm och massivt stöd för partier som ser till Sveriges, yttrandefrihetens, demokratins och svenskarnas bästa?

Samma sak gäller publiceringen av invandringens faktiska kostnader. För att nämna ett exempel.

BLU-82 sa...

Skulle mycket väl kunna tänka mig att Mona Sahlin har varit spion för DDR. Samt naturligtvis Tomas Bolme mfl mfl..

Robsten sa...

"Att regeringen tvekar behöver inte betyda att någon inflytelserik person ur Alliansen är inblandad"

Håller fullständigt med, det var aldrig så jag tänkte. Men Werner väntar sig alla skall finnas i arkivet. Jag tror att det finns en eller ett par man inte väntar sig skall finnas där. Kan vara en sosse också.

Robin Shadowes sa...

"Jag gissar att det är extra svettigt för Lassarna Werner och Ohly just nu."

Jag vet inte vilken del av landet du kommer ifrån men i Skåne betyder lassa bajsa. Kan tänka mig att dom känner sig skitnödiga just nu även om det var en slump att du råkade uttrycka dig så.

MS sa...

@Robsten

Du har rätt. Vet inte vad jag tänkte om när jag tog upp Lasse Werner. Även solen har sina fläckar. Har du några namn på vilka du misstänker? Du är precis som gammelgäddan som lurar slugt i vassen ;-) Palme, Schori?

@RobinS

Sthlm.

Det var oavsiktligt men inte desto mindre roligt :-)

Robsten sa...

Nja, spekulationer, spekulationer. Leffe GW skrev en roman om Palme som förrädare. Vet inte, skulle inte trilla av solen av förvåning, men... kanske ändå inte. Någon lite längre ned i hierarkin troligen.

Kan vi ens tänka oss tanken på någon socialliberal?

MS sa...

Det vore en önskedröm om det var Bengt Westerberg men det är väl främst 70-80-tal vi talar om så då kanske han inte är aktuell?

Låt höra nu Robis!

Robsten sa...

Ärligt talat, osannolikt med en socialliberal, ren önskedröm. ideologierna ligger ändå så långt ifrån varandra.

roberth sa...

Dessa personer är de som styr idag! Jag slår vad om att dessa förrädare sitter på svt, sr och liknande företag! På höga poster dessutom