torsdag, februari 25, 2010

Ormens väg på Hälleberget

Ilmar Reepalu I Malmö har slingrat sig som en orm för att komma ifrån det faktum att judar förföljs i Malmö kommun, det område där Reepalu har sitt ansvar. När så Reepalu ändå tvingats erkänna problemet så försöker han på ett smidigt och elegant sätt lägga skulden på fel grupper, det är väl det riktigt, riktigt fula i hela denna härva. Så här står det i Skånskan. se. När tidningen intervjuar Reepalu.
(Reepalu) – Malmö och Skåne har tyvärr haft bekymmer med grupper längst ute på högerkanten. Jag har själv fått hakkors målade på min bostad.

Judiska församlingen menar att det handlar om extremvänster och hårdföra muslimska grupper.

Jag har uppfattat att högergrupperna varit de som plågat judiska församlingar under lång tid. Men jag känner inte till om extremvänstern driver de frågorna. Men självklart har konflikten i Gaza förra året spillt över på Malmö.

Har du övervägt att offentligt säga att Malmö inte accepterar antisemitism. Eller är det kontroversiellt?

Vi accepterar varken sionism eller antisemitism. Det är ytterligheter som sätter sig över andra grupper och anser att de är mindre värda.

Här försöker Reepalu klockrent lägga skulden på fel grupp trots att han måste veta vilka det är som ligger bakom hoten mot judar i Malmö. ”Skånskan. Se” och en del andra skånska tidningar skrev om Reepalu och situationen i Malmö, det har dock varit tyst i våra rikstidningar såvitt jag kunnat se, ända till Gudmundsson skrev en ledare om situationen i Malmö och Reepalus krumbukter i frågan. Snart kom också Federley, som den apologet och populist han är till undsättning och lade mer ved på brasan.

Även Federley vill göra några politiska poäng av detta med Reepalu och situationen i Malmö naturligtvis. Dessutom kanske han fruktar att efter judarna är det de homosexuellas tur, jag kan inte säga att han har fel i detta. Så här skriver Federley i SvD.
Judiska barn i Göteborg har uppmanats att inte ha davidsstjärnan runt halsen av risk för repressalier. Utanför judiska samlingar står polisen ständigt. Det är den judiska vardagen i de två största städerna i Sverige i dag. Den tysta allmänheten gör inget. Media skriver väldigt lite om detta utan det har blivit ett normaliserat tillstånd.  

Vi undrar vad den ”tysta allmänheten” skulle kunna göra. Jo vi kan blogga om saken men vi är kanske inte heller ”den tysta allmänheten”. Det är inte heller ”den tysta allmänheten” som skapat dessa problem, det är våra politiker och den politiska klassen som fört en politik mot ”den tysta allmänhetens” vilja, som skapat dessa problem. Till slut så skriver Federley så här i sin artikel.
I mitt Sverige ska ingen oavsett bakgrund behöva gå bakvägen in på en fest. I mitt Sverige ska ingen behöva dölja sin härkomst, kultur eller religion för att känna sig säker.

De här orden skall vi lägga på minne. Vi noterar att Federley inte nämner politiska åsikter, men det är faktiskt så att man genom sina politiska åsikter inte heller kan känna sig riktigt trygg i vårt land. Vi skall inte överdriva problemen men Sverige går på något sätt bakåt i utvecklingen och blir otryggare och otryggare för många grupper.

Till slut så går då Reepalu ut i SvD med en replik till det som skrivits om honom i tidningarna. Så här skriver han i dagens SvD.
Det finns något som gör att man inte vill återge min uppfattning korrekt i denna diskussion. Det hela börjar likna en kampanj mot mig personligen, och jag vill inte spekulera i om det är valrörelsen eller annat som ligger bakom. Men jag kan konstatera att journalisternas devis tycks vara ”kolla inte storyn, då kanske den spricker” och att de verkliga antisemiterna, som vi alla har ansvar att bekämpa, ler i mjugg.

Man skulle mycket lätt kunnat kritisera allt Reepalu skriver i sitt försvar, men det får räcka med hans slutkläm. Det hela är på sätt och vis en kampanj riktad mot just Reepalu, för att han sagt och skrivit det han gjort. "Kollat storyn" är ju precis vad våra rikstidningar inte gjort, det är Gudmundsson som fört upp frågan till rikstidningsnivå och populisten Federley har anat att ”här finns det poäng att plocka”. Hade journalisterna gjort sitt jobb ordentligt hade du redan varit avsatt Reepalu, kanske redan innan denna historia kom upp till ytan. Sedan säger Reepalu att de ”verkliga antisemiterna ler i mjugg”. Men DU Reepalu har ju inte ens haft mod att peka ut de verkliga antisemiterna, vi såg ju tydligt i ”Skånskan. Se” hur du försökte peka ut fel grupp för hoten och trakasserierna.

Länk SvD Reepalu

Länk SvD Federley

Länk SvD Gudmundsson

Länk Skånskan. se  

10 kommentarer:

Utlandssvensk sa...

Jag lyckades faktiskt att få till en väldigt konstruktiv debatt med en folkpartist i denna fråga.

Hans svar var väldigt interessanta och uppseendeväckande!

http://blogg.svansbo.se/2010/02/24/reepalu-lat-judarna-flytta/

Anonym sa...

jag skall läsa vad Svansbo skrivit men han är en idiot även om han har rätt i denna fråga, just här har han redan tidigare tagit oerhört stark ställning så jag vet var han står i frågan.

Robsten

Anonym sa...

Utlandssvensk,

Minst sagt uppseendeväckande svar från Svansbo. Är det här den nya taktiken eller var han inte medveten om vad det är han skriver?

Skulle han gå ut i pressen med detta skulle det heta att det är hans privata uppfattning inte Folkpartiets.

Var han inte bara ute efter Reepalus skalp och tänkte inte längre än så?
Allemand

Utlandssvensk sa...

Inte likt dig, Robsten, att använda ett så starkt ord som "idiot". Jag gissar att du har goda skäl. Själv vet jag ingenting om Svansbo men tycker att det ska bli spännande att se om han får vara kvar i fp.

Jag prövade även att debattera saken med en moderat. Han förtjänar utan tvekan att benämnas "idiot"....

http://blogg.vk.se/jan-nilsson/2010/02/24/nu-provas-sverige-och-svenskarna-159397

Anonym sa...

@UTLS

Så här skriver Svansbo också

"Jag tror på ett blandat samhälle men med assimilation som grund. Så jag vill trots problemen ha en relativt stor invandring."

Han vill fortfarande ha en generös immigrationspolitik, det är vattendelaren ändå, och Svansbo befinner sig på "rätt" sida denna vattendelare fortfarande.

Att jag kallade Svansbo för "idiot" beror på en diskussion för några år sedan när han försvarade en kompis som uppmanade alla att skänka pengar till Israels arme, det var bara det att samma person var vapenvägrare här hemm i Sverige, dömd för det, jag fick det inte att gå ihop och får det fortfarande inte. Vet inte hur mycket Svansbo försvarade killen egentligen, Svansbo själv har gjort lumpen såvitt jag vet.

Svansbo har alltid sagt vad han tycker, så hans karriär inom FP är sannolikt redan bortslumpad, han har inte mycket kvar att förlora s.a.s. Hans kompis M. Sundin är betydligt mer slipad får man säga.

Robsten

Stig sa...

"Den tysta allmänheten" är synonymt med "den tyste och tålmodige svensken" och denne har i c:a 20 år tigit och knutit näven i byxfickan medan han åsett hur Riksdagspartiet De Sju Tvillingsystrarna lika som bär försvarat myten om blandkulturens välsignelse. Det förra millenniets största myt som bara överträffas om myten om Blåkullaresor på upp-och-ner-vända kossor och orgier med djävulen (dock mer anständigt än PK-orgier med islamister.).
När sedan en växande del av "den tysta allmänheten" genomskådar hela bedrägeriet och anklagas de för att vara rasister, nazister och högerextrema för att han, den tyste och tålmodige svensken, vill köra ut landsförrädarna från i Rosenbad och vill se vårt plågade land resa sig ur den blandkulturella askan. Bygga upp något nytt och civiliserat ur ruinerna efter den muslimska invasionen och inbördeskriget i förorterna!
De maktkåta oikofobikerna i Rosenbad och resten av folkförrädarna på Helgeandshomen skall snart ha klart för sig att det inte är svenskt eller svensk tradition/sedvänja att förfölja judar ö.h.t. och framför allt inte detta för att slicka ”musslornas” arslen i naiv tro att det finns något att vinna på det. Sossarna vinner de invällande musslornas röster på kort sikt för att förlora ännu fler judars och svenskars röster på lite längre sikt – hur smart är det på en skala…? Ja, man kan ju fråga svenskhatare som Mona Muslim och Riks-antisimiten i Malmö om man inte redan ledsnat på deras rasistiska hyckleri.
Det enda lilla ljuset i tunneln är SD i riksdagen 2010 – ju fler SD-mandat ju större hopp om återuppbyggnad av folkhemmet. Ska bli intressant att få höra vad PK-maffian då säger om "Den tysta allmänheten" eller "den tyste och tålmodige svensken"… :
”Jaså! å´ fan! var inte hans tålamod GRÄNSLÖST, det är upprörande – och FRÄMLINGSFIENTLIGT”! Många är vi som då kommer att ”le i mjugg” .
(Annars är det bara en statskupp som kan rädda landet från att bli totalkorrumperat).

Stig sa...

Federley = Den politiska adelns hovvnarr.
Han är en stor skam för hela riksdagshuset som borde känna till begreppen VÄRDIGHET och ANSTÄNDIGHET. Men han kan å andra sidan stå som skamsymbol för vad som skett med stackars Moder Svea de sista två decennierna.

Goten sa...

Mångkulturivrarna bland Stockholms namnkunniga och mediaorienterade judar är idag tysta. Man kan förstå dem, de har varit med om att tvinga fram denna persversa mångkultur vi har i dagens Sverige. En kultur som gjort livet till ett helvete för många svenskar, och idag även för Malmös judar.

Jerzy Sarnecki, Gellert Tamas, Macej Zaremba, Peter Wolodarski, Marian Radetzki, Dominika Peczynski, Robert Weil (Expo) - varför är ni så tysta?

Anonym sa...

Ge dig Robsten, Svansbo är allt annat än en idiot.

JohannaV

Robsten sa...

Oki, jag ger mig då ;-)