måndag, februari 22, 2010

SÄPO gör ett uttalande

För ovanlighetens skull går SÄPO ut i en tidning och gör ett alldeles eget uttalande på alldeles eget initiativ (får vi förmoda, utan att vara tvärsäkra på det heller). SÄPO tillbakavisar alla påståenden att det skulle finnas en lista på 50 stasi-spioner, en lista där det bara går att plocka namn och peka ut de skyldiga. Jag tror dem faktiskt i detta fall, det lär lite för enkelt för min smak. Då återstår frågan vem som spred ryktet om spionlistan? Sammanfattningsvis har SÄPO fått en hel politiker och bloggare att stå med skammen och generat titta ned i marken och sparka grus med fötterna.

Länk SvD  

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns en så kallad STASI lista,
som Svenska regeringen fick efter östblockets sönderfall!

Tydligen är det så att regeringen inte sänt listan till säpo utan den förvaras någon annan stans.

Anonym sa...

Å andra sidan har ju kammarrätten gått på säpos linje och beslutat att med hänvisning till rikets säkerhet, inte lämna ut namnen på denna "icke-existerande" lista...

/Paraflex

robban sa...

listan ska ha runt 900 namn, vet inte riktigt vad den med 50 namn kommer i från, är lite oklart. kanske är ett skäl till att säpo säger att den inte finns.

Goten sa...

Kammarrrätten vägrar att lämna ut en lista som inte finns.

Bra Paraflex, det var dagens höjdpunkt :-)

Anonym sa...

Information och desinformation. SÄPO har listan.

Tobbe S sa...

Varför skall vi tro på SÄPO nu? Deras referenser och meritförteckning talar för att de gör som de blir tillsagda, och det oavsett hur korkat och genomskinligt det än är. SÄPO är Kling & Klang i trench och hatt och så framgår byfånementalteten ganska så klart, så fort någon av dem öppnar käften i media.
/TS