måndag, februari 22, 2010

Går vårt samhälle framåt?

I dag på ABC-nytt så sade man att man försökt få Roslagsbanan i drift genom att köra en spårrensare från 1911, spårrensaren drevs av ett lok från SL:s museum och var från 1930. Vi upprätthåller alltså trafiken i Sveriges huvudstad med lok från ett museum!

I ett annat klipp från ABC säger en kvinna det vi alla vet, tågen, underhållet och det mesta var bättre förr i kollektivtrafiken, LÄNK.

Jan Forsberg som är VD för SJ lägger skulden på politikerna. Våra folkvalda politiker har bantat underhåll och investeringar för att satsa pengar på storstilade projekt, EU och en idiotisk immigrationspolitik. Enligt Forsberg så satsar vi näst sämst i hela Europa, och då har vi en hel del, nära nog bananrepubliker inom våra Europeiska gränser. 

Länk DN 

Länk SvD

Länk SVT

6 kommentarer:

MS sa...

Våra politiker vill vara bäst på att vara sämst.

De gamla pendeltågen som gick i ur och skur var tillverkade i Sverige av ASEA. Nu är det utländska tåg som inte är gjorda för vargavintrar. Detta var ett medvetet val av politikerna när dom gjorde upphandlingen. Dom tog en chansning att inte vintrarna skulle bli allt för bistra. Dom vet även att även om trafiken lamslås så är det inte så mycket man kan göra och att dom slipper träffa oss arga medborgare.

Det minsta man kan begära att infrastrukturen fungerar så att folk kan ta sig till arbetet och skolan. Att som SL uppmana folk att stanna hemma bara för att dom inte kan sköta sitt uppdrag är oacceptabelt. Jag vet att det är Banverket som äger spår och växlar men dom är inte mycket bättre dom. Reinfeldt borde ha höjt rösten ordentligt istället för att jamsa med.


Ett lite kul klipp som ändå ger lite hopp :-)Tänk om vi svenskar kunde samla oss och gå samman mot korruption och PK-ism och handgripligen kasta ut parasiter och kriminella.

http://svtplay.se/v/1900467/abc/bussresenarer_flyttade_pa_bil?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,1899151/sb,k103290,1,f,-1

Robin Shadowes sa...

Vad kommer härnäst? Ånglok från 188-talet?

Robin Shadowes sa...

1800-talet skulle det egentligen ha stått.

Stig sa...

Detta är ett övergående problem. När Sverige blivit islamiserat ersätts sydländska SL-tåg och de italienska spårvagnarna i Gbg med kameldeligenser, genmanipulerade att klara sränga vintrar. Och med sina långa ben klarar de utmärkt att plumsa sig fram genom snödrivorna.

z999 sa...

Det är inte bara tunnelbanan som skenar i Stockholm...
http://svtplay.se/v/1900613/abc/partistodet_i_stockholm_skenar?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,1900467/sb,k103290,1,f,-1

z999 sa...

Nu har man tydligen bestämt att sätta in oavlönad militär för att röja snö och is på spåren. Detta är helt i linje med den nya "borgerliga" (borgerliga inom citat eftersom jag har respekt för äkta borgerliga) idén med gratis arbetskraft.

Idealet på den framtida arbetsmarknaden är "papperslösa" organiserade i syndikalisterna. Det handlar alltså om feodalism och inte kapitalism eller nyliberalism.