lördag, februari 27, 2010

Sätt stopp för denna osunda människohandel

En artikel i SvD tar upp problemet med att få kommuner medgörliga i den flyktingcirkus där de ensamkommande barnen skall placeras ut i landet. Tydligen har framgångar rönts på området då det enligt artikeln har skapats 800 – 1000 nya platser den sista tiden. Så här säger Tobias Billström i artikeln.
Det gamla systemet har spelat ut sin roll. Det kommer att krävas en systemförändring för att få kommunerna att solidariskt ta emot dessa barn

Även om man nu temporärt löser platsproblematiken krävs mer djupgående förändringar för att låsa problemet på sikt

Billström säger med all tydlighet att denna politik med att ta emot ensamkommande barn skall fortsätta, även i en tänkt framtid. Regeringen skall lösa problemen på sikt, alltså i framtiden skall denna mottagning gå smidigare och den skall fortsätta, kanske i all evighet. Billström funderar inte ett ögonblick på om vi skall fortsätta med denna politik, eller om den alls är bra. Vidare så står det så här i artikeln.
Aldrig tidigare har så många ensamkommande flyktingbarn, läs tonårspojkar, varit på väg till Europa som nu, främst från Afghanistan och Somalia. För Sveriges del räknar Migrationsverket med att upp till 60 nya barn per vecka kan komma att söka asyl under 2010.
Det innebär i så fall en tiodubbling jämfört med de första åren på 2000-talet när denna grupp började bli mer synlig som asylsökande.

Detta med ensamkommande barn i så stor mängd är en relativt ny företeelse och är sannolikt en anpassning till de Europeiska asylsystemen. Vår regering och andra regeringar i Europa har tydligen accepterat denna trafik med barn och kanske med människor som sannolikt inte är barn längre utan att ställa sig några frågor alls.

Vi löser inga som helst problem med denna asyltrafik med barn, det finns hur många barn som helst i Afghanistan och Somalia som skulle kunna skeppas över till Europa, situationen i hemländerna blir sannolikt inte bättre för detta. Barn skall i huvudsak vara med sina familjer och sina nära släktingar, det är en generallösning på alla problem att emigrera till väst och kanske främst Sverige, men på sikt uppstår bara ännu fler problem. Dessa barn kommer till ett land som Sverige vilket redan är sargat av en hämningslös immigrationspolitik, möjligheterna att få jobb och en vettig bostad är minimala.

Vi måste också fråga oss om det inte är meningen att Afghanistan och Somalia skall byggas upp igen och bli drägliga länder att bo och leva i. Vem skall i så fall bygga upp dessa länder om ungdomen (enbart den manliga delen) skall skeppas över till väst? Hela denna emigrationscirkus har en nästan rasistisk underton. Sätt stopp för hela denna flyktingcirkus som mest liknar en modern form av människohandel, i stället för att förbereda kommunerna på ett kontinuerligt mottagande för all framtid.

Länk SvD

11 kommentarer:

Stig sa...

Ja detta med ensamkommande skäggabarn började ju bra...
Läste på PI om transitboendet i Hököpinge där de slängde tallrikar omkring sig så till den grad att polisen fick tillkallas två gånger och personalen var tvungen att låsa in sig.
Räkna med en het sommar när de tar efter Rosengårds-slynglarnas beteende och börjar leka med tändare + bensin. Det kommer lika säkert som amen i kyrkan och lika säkert som SD:s opinionssiffror ser allt snyggare och snyggare ut. Innan tippade jag på runt 7 % men jag höjer nu till c:a 10 %.
Härlga tider, strååålande tider!

Länk till "Kast med små tallrikar i Hököpinge" (skäggabarnens nya sportgren):

http://politisktinkorrekt.info/2010/02/27/kast-med-sma-tallrikar-pa-boendet-i-hokopinge/#comments

Och Sydsvenskans lilla artikel:
http://sydsvenskan.se/omkretsen/vellinge/article634008/Brak-pa-flyktingboendet-i-Vellinge.html

Anonym sa...

Jag blir inte ett dugg förvånad om lasermannen nr II, III och kanske IV skapas av detta migrationsvansinne men riktar lasersiktet mot dårarna inne i Rosenbad istället. Såvida inte en alltmer efterlängtad stadskupp förekommer honom.

Anonym sa...

Hmm, "statskupp" heter det förstås

Anonym sa...

Sedan är det jävligt märkligt att dessa "barn" som tydligen är ensammast i hela världen, inte har en endaste släkting att ty sig till. Speciellt som dom kommer från länder där en vanlig familj har 8-10 ungar.

/Paraflex

Robin Shadowes sa...

Efter PUT så brukar ju hela klanen på 70-80 pers helt sonika dyka upp...

Anonym sa...

Någonting annat anmärkningsvärt i SvD-artikeln är den ena ankarmannens förklaring till finansieringen för sin sk. flykt - "-Han har ingen aning om hur hon fick ihop pengarna."!!!

Jolalus sa...

En annan nyhet idag:

Besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå kommun slår nu mot de äldres kaffestunder. Två koppar kaffe och maximalt tre deciliter mjölk per person och dag är ransonen som nu införs, skriver Sundsvalls Tidning.

Det nya kostdirektivet har förhandlats fram för en tid sedan och tanken är att personalen ska göra veckobeställningar som även omfattar bland annat bröd och smör till frukost och mellanmål. Hela sortimentet som de äldre kan beställa från ska ses över.

Personalen har varit kritisk och uttryckt att de skäms när en äldre vill ha lite mer av en ransonerad produkt och det inte går att ordna.

Har dessa nyheter något samband?

doublecorona sa...

"Fler kommuner får flyktingbarn" - Det kallas för politiskt korrekt nyspråk - 'tvingas' är ju så negativt, då använder staten och det sjuhövdade Riksdagspartiet och deras propagandaorgan, dvs gammalmedia, det nya och trevligare ordet 'får' det låter ju som att man valt något då, istället för att just...tvingas...

Stig sa...

Dom måtte lida av allvarlig personlighetsklyvning på SvD. Först skriver dom "Aldrig tidigare har så många ensamkommande flyktingbarn, läs tonårspojkar..."
"Tonårspojkar" är synonymt med ungdomar och inte barn, ävven enligt skribentetn varför annars tillägga "läs tonårspojkar..."
Men sedan återkommer ordet "barn" 15 gånger i artikeln och "flyktingbarn" fyra gånger. Det det handlar om d.v.s. tonårspojkar eller ungdomar förekommer NOLL gånger i texten.
Ja, jag vet att personlighetsklyvningen inte bara gäller SvD:s journalister inom PK-media, detta var bara ETT exempel.

Urban sa...

Ensamkommande unga män får livslång skuld till människosmugglare och svårt att försörja föräldrarna i hemlandet skriver SvD i papperstidningen 20100228 om en irakier som finns i Lessebo.

Ett klart fall av bedrägeri där uppehållstillstånd erhållits eftersom han enligt artikeln har kommit som ensamkommande. Nu kommer sanningen fram.

Anonym sa...

vi ar råd att ta mot skäggiga, rökande flykting"barn" - men vi har varken råd att ge åldringar i Timrå så mycket kaffe och mjölk de vill ha - eller ge folk som har arbetat här i landet pensioner de kan leva på! Varför kontrolleras aldrig något en s k flykting uppger? Däremot kontrolleras svenskarnas uppgifter i detalj - är verkligen de hitflyttade heliga?