lördag, februari 27, 2010

Då var vi två då

Ja, då var vi i alla fall två människor i detta land som uppmärksammat UR-redaktionens konstiga inställning till barn och undervisningsprogram och den oförblommade politiska propaganda denna redaktion tillåter sig. Jag har tidigare otaliga gånger tagit upp det faktum att UR-redaktionen verkar bestå av de sista resterna av den flumvänster från 68 som inte fattat att det gått 40 år sedan de stod på barrikaderna. Det värsta exemplet var när ett UR-program beskrev människosmugglare som ”människohjälpare”.

Nu ser jag att Sadine Madon uppmärksammat UR-redaktionens oförblommade politiska propaganda. Jag delar sannolikt inte så jättemånga åsikter med Madon, men hon är en intelligent ung journalist, och på något konstigt sätt ganska inkorrekt. Madon har bl.a. gjort en jättebra artikel om den svenska journalistkåren som väl är det bästa som publicerats i Aftonbladet de sista 20 åren, LÄNK.

Dessutom ser jag på hennes blogg att muslimer nu trakasserats i denna underbara smältdegel som heter Södertälje. Muslimerna har trakasserats av andra ”flyktingar” som tydligen flytt från muslimer i sina hemländer. Madon påstår helt riktigt att antirasisterna är antirasister på deltid och det beror helt på vem och av vilka som trakasseras om dessa deltidare skall reagera. Det kan ju så lätt bli fel, det kan ju bl.a. framstå som att vissa immigrantgrupper är värre rasister än den vite mannen, och det får ju bara inte ske. Madon länkar till en Newsmillsartikel av Fuad Mor, så här skriver han, LÄNK.   
Här, i det av kristna familjer dominerade bostadsområdet tvingades jag och min familj uppleva förföljelse och trakasserier av den enda anledningen att vi är födda muslimer. Och det hemska är att de som trakasserade oss var kristna unga män, söner till kristna föräldrar som själva flytt från etniskt och religiöst förtryck i sina hemländer. Nu trakasserar de andra människor som också flytt från religiöst förtryck. Jag är chockad över att det får ske i Sverige!

Jag själv är knappast chockad över någonting längre. Alla trakasserar alla om de bara får chansen och känner sig tillräckligt starka. Hela systemet med att flytta befolkningsgrupper är fel i grunden, skall det vara så svårt att förstå? Hela den politik som de nuvarande riksdagspartierna står för i flykting och immigrationspolitiken är bankrutt, ser de själva verkligen inte det? Den här artikeln skulle handla om UR, titta nu så fel jag hamnat!

För de som flyttat till detta land måste en sak gälla om vi skall få slut på denna cirkus av trakasserier och förtryck av olika grupper. I Sverige är vi svenska samhällsmedborgare och här gäller svenska lagar och normer. De som vill hålla på med gamla konflikter kan resa hem igen. Det är inte trovärdigt att själv förtrycka andra om man sökt asyl för att man själv blivit förtryckt (det är i många fall inte trovärdigt ändå). Tyvärr saknar vi politiker som kan visa den minsta handlingskraft när det gäller dessa frågor, så cirkusen lär fortsätta.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jaja, det är kanske dags för de som har haft huvudet i sanden de senaste tio åren att vakna upp.

Ingen kan säga att det hade vi ingen aning om för då ljuger de. Klart som korvspad att nu börjar man fatta vad SD kommer att vinna på och då är det bättre att föregå än föregås.
Allemand

Ola sa...

I mellanöstern är de kristna i minoritet. Där är det dom som utsätts för förföljelse och trakasserier. Klart att de passar på att ge igen.

Samma med judarna i Malmö, judarna befinner sig oftast i toppen av samhällspyramiden, men i Malmö kan muslimerna i kraft av sitt stora antal ändå göra livet surt för judarna, trots att muslimerna oftast befinner sig i botten på pyramiden. Svinhugg går igen.

Anonym sa...

Skönt att se att en så pass driven bloggare och skribent som du kan spåra ut. Helt förståeligt, tillika! Säg något som snart nog INTE kan spåra ur för i detta samhälle! Underhållande är det i alla fall att läsa denna bloggpost. Tack!

Robsten sa...

He, he, jepp. Jag började behandla UR och dess politiska vinkling på allt. Så läste jag vidare på Sakines blogg och hamnade i något helt annat, som jag inte kunde hålla fingrarna bort från. Man skulle ju kunnat vänta och skriva en egen blogg om detta, men har man börjat glida finns inget stopp liksom.

Goten sa...

En sak är säker: det etablerade Sverige har tappat sin moral. Och i denna moralupplösning kommer ett antal inbördeskrig att bryta ut mellan olika fraktioner av Politiskt Korrekta. Det är bra. Mindre bra är att Sverige ligger allt mer illa till

Fredrik sa...

Sverige är tyvärr förlorat. Saknar allt hopp om att det någonsin kommer bli en bättring. De enda tillåtna framtidsvisionerna är ju att antingen bli en minoritet bland andra eller att beblanda oss som folk och upphöra som specifik etnicitet. Vår historia verkar medvetet tonas ner (se det senaste förslaget om att slopa historieundervisning innan industrialismen t ex).

All ideologisk propaganda pressar svensken till en tillvaro i det eviga nuet. Ingen historisk samhörighet, ingen framtid, bara nu. Dessutom finns det tendenser att medvetet omtolka samhällets historia till dagens krav.

Vi är idag en mångkultur därför har Sverige alltid varit en mångkultur. Vi har idag höga skatter därför har vi alltid haft höga skatter osv.

Sverige luktar totalitär stat lång väg.

Anonym sa...

"Tyvärr saknar vi I DAGSLÄGET RIKSDAGSpolitiker som kan visa den minsta handlingskraft när det gäller dessa frågor, så cirkusen lär fortsätta."

..borde det stå. :)

Merit Wager tog även upp detta på sin blogg:

"Svenskarna lär de nykomna att här går det bra att terrorisera och hota och även ta till våld utan att det får några konsekvenser. Segregationen ökar och våld och trakasserier trappas upp. Vilka mer är det som, likt judarna i Malmö, ska behöva fly från Sverige? När ska politikerna vakna och när ska hotade och utsatta människor få hjälp av riktig polis som gör något annat än tar emot fyrtio anmälningar om stenkastning och smädelser, och lämnar dem utan åtgärd?"

http://meritwager.wordpress.com/2010/02/27/jag-har-varnat-for-det-i-manga-ar-inget-hander/