måndag, april 05, 2010

Britta Svensson fullgör sitt uppdrag

Britta Svensson har skrivit en artikel i Kvällsposten angående de starka reaktioner som följt på dödsmisshandeln av den gamla kvinnan och hennes man på en parkering i Landskrona. Svensson går till starkt angrepp mot Sverigedemokraterna som hon menar har utnyttjat situationen politiskt samt människor hon kallar ”nätrasister”. Svensson gör allt för att få misshandeln att framstå som ”normal” och något som varit förekommande i alla tider. Så här skriver hon i sin artikel.

Det var människor som irriterade sig på varandra och som bråkade om en parkeringsplats. Vi känner igen det varenda en, vit eller blå, blond eller mörkhårig.

Det är sant att vi i vardagen ibland blir irriterade på varandra. Jag har själv blivit irriterad på att äldre människor rätt ofta tränger sig före i busskön, eftersom de verkar ha en inneboende rädsla för att helt enkelt inte komma med bussen. Men det exceptionella här var de upprepade slagen, mot två äldre människor för en mycket enkel tillsägelse.

Detta VAR en mycket sällsynt (hittills) händelse i vårt land. Jag själv blev slagen i ryggen av en äldre herre på bussen då han tyckte att jag skymde sikten för honom. Jag sade lugnt till honom ”att du kan inte vara riktigt klok”, vilken han säkert inte var heller, sedan gick jag av bussen och svalde förtreten. Denna händelse har absolut inget ”normalt” i sig som Svensson försöker få det till. Vidare skriver Svensson så här i sin artikel.

Jag befinner mig just nu på ett ställe där Sverigedemokraterna fick 6,8 procent röster i valet förra året, och ja, det är jobbigt.
Jag går en omväg för att undvika tiraderna som det aldrig går att få stopp på, vilka motargument man än kommer med.
Det är som om väldigt många arga och väldigt maktlösa människor slår väldigt hårda slag just nu - i luften.
De träffar inte.   

Jag själv befinner mig på ett ställe där Socialdemokraterna fick 16,64 procent av rösterna i valet förra året, jag håller med Svensson, det känns mycket jobbigt. Vi läser att Britta Svensson inte lyckas övertyga människor om sin multikulturella vision, ”hard shit”, men vem tror hon att hon egentligen är? Om nu de sju riksdagspartierna börjar förlora greppet om den allmänna diskursen, "det mångkulturella samhället är paradiset på jorden", är Svensson verkligen så dum så hon tror att hon kan mota tillbaka människor i fållan?

Ja Svensson, väldigt många arga människor slår väldigt hårda slag i luften, slag som inte träffar, till skillnad mot de slag som träffade den gamla damen och hennes man.  Till slut skriver Svensson så här i sin artikel.

För hur skulle den misstänkte 23-åringen kunna vara en representant för de så kallade invandrarna, nästan två miljoner invånare i det här landet?
Nej, det håller inte, att ta ifrån honom det personliga ansvaret på det sättet.
Gärningsmannen slog inte ner Inger för att alla som inte är svenskar sen flera generationer tillbaka är särskilt inriktade på dödligt våld mot äldre kvinnor.  

23 åringen är naturligtvis ingen representant för alla de 2 miljoner invandrare vi har i landet, de flesta av dessa invandrare skulle aldrig göra sig skyldig till det brott som den nu anhållne mannen gjort. De ser snarast med samma avsky på brottet som etniska svenskar. Däremot har denna massimmigration skett utan att svenska folket blivit tillfrågade, det är demokratiskt absurt och moraliskt brottsligt. Vårt samhälle har som en följd av detta blivit väsentligt otryggare, det står utom allt tvivel. Kraven på de som valt att immigrera hit har dessutom varit alldeles för låga, vilket påtalats otaliga gånger, utan resultat.

Det tragiska och meningslösa våldet på en parkeringsplats i Landskrona står som en symbol för en fullständigt misslyckat politik, som genomförts utan det svenska folkets uttalade stöd, förmodligen också mot det svenska folkets vilja. Våra politiker har aldrig visat minsta vilja att diskutera visionen om det mångkulturella samhället. Fördelar och de uppenbara nackdelar denna vision innebär har aldrig dryftats, varken politiker emellan eller med folket, inte inför öppen ridå i alla fall. Nu börjar denna vision bli verklighet och vi är inte nöjda Svensson. Att du i din enfald försöker gå ut och ”omvända” människor som tröttnat på politikernas experiment i nationell skala visar att du borde hamna i ”Guinness book of records” på ett mindre smickrande sätt (typ dummaste journalist på jorden).

Länk Kvällsposten

UPPDATERING:
Tydligen så stärks misstankarna hela tiden mot 23-åringen. Än är han dock inte dömd, vilket kan vara värt att komma ihåg. Enligt SvD så lär det finnas i alla fall en viss teknisk bevisning.

Länk SvD

24 kommentarer:

magnus123 (at) live.se sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
magnus123 (at) live.se sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Robsten sa...

Tack för info Magnus, men tänk på dett det finns flera Magnus här på kommentarerna, en hint om vilken Magnus skulle vara bra.

Sivan sa...

Bra skrivet

LP sa...

Britta gör ju bara det som man alltid gör i sammanhang som dessa - om mönsterigenkänningen inte gagnar multikultimyten så förnekar man den och gör alla till individer, om den däremot talar för den egna agendan då är mönstren plötsligt giltiga.

Sanningen är den att man alltid kan se mönster och tendenser om man bara har ett tillräckligt stort material att jobba med, och man kan inte välja bort sådant som är obekvämt om man vill vara trovärdig. Så jobbar man då det gäller flera andra frågor och det strider inte mot ett vetenskapligt förhållnigssätt.
Sen måste man självklart även diskutera enkilda fall utifrån de unika föutsättningar som de har. Detta gäller vare sig man försöker kartlägga 15-åringars preventivmedelsvanor eller olika etniska gruppers syn på det svenska samhället och svenskarna.

Problemet är, och detta ignorerar typer som Britta alltid, att det vilar ett tabu över vissa frågor och detta gör att väldigt få forskare, akademiker, journalister, författare och andra, vågar sticka ut hakan då det gäller dessa tabuiserade områden.
Här finns dock en del undantag i den svenska debatten; Lars Vilks (den tysta censuren inom konstvärlden), Pernilla Ouis (frågor om islam), Aje Carlbom (sociala frågor med fokus på invandrare), Tanja Bergqvist (genusdebatten), Mats Skogkär och Per Gudmundson (journalister islamismfrågor) mfl.

En del av dessa är ganska otydliga och ibland lite vacklande, men genemsamt för dem är att de alla tar och/eller har tagit risken att förlora sin plats på etablisemangshyllan genom att våga diskuterade det som är tabu enligt PK-kulturen.

MS sa...

Vad Britta Svensson och hennes kollegor inte verkar inse är att dom är en del av orsakerna till den ökande polariseringen i vårt land. Precis som Robsten var inne på i ett annat inlägg så håller folkhemmet på att rasa samman och folk förskansar sig i sina områden och håller sig till sina liksinnande. En Vi mot Dom- mentalitet genomsyrar nu samhället i många frågor.

Britta och Co vidgar sprickan mellan invandrare och oss svenskar genom att förtiga och förenkla. Om dom hade fullföljt sitt journalistiska uppdrag att granska verkligheten som den är utan att förvrida den så att den passar deras egna politiska agenda så hade dom flesta överdrifter från båda hållen varit onödiga. Hade vi haft en mer öppen samhällsdebatt om för- och nackdelar om invaderingen så hade vi sluppit dom lågvattenmärken som nu syns i media efter denna tragiska händelse . En debatt om hur uppträdandet hos vissa grupper som kommer från inhuman kulturer där ensam inte är stark och där det gäller att äta och inte ätas påverkar vårt samhälle med våld och klantänkande. Precis som nu i Landskrona där gärningsmannens hela släkt håller honom bakom ryggen och framställer sig själva som offer. En ryggradsreflex hos människor som kommer från samhällen där familjen är dom enda du kan lita på.

Istället så rasistförklaras dom som har en åsikt och svensken i gemen får den, i mitt tycke korrekta, uppfattningen att det finns två parallella "straffskalor" i Sverige. En för invandrare, främst muslimer, och en för oss svenskar. Den för invandrare bygger på en slags offermentalitet både hos förövarna och från samhällets sida. Den stora offentliga lögnen i Sverige är att alla som kommer hit gör det p g a skyddsskäl och inte av ekonomiska som det de facto rör sig om. Därav så kan man använda offerursäkten. "Stackars Hassan som har vuxit upp i krig och skräck. Han vet inte var han gör" Att Hassan är född och uppvuxen här och kanske inte ens har satt sin fot i föräldrarnas hemland är ointressant. Hassan och hans familj spelar i sin tur ut både offer- och rasistkortet och därmed så är saken avgjord. I många länder så är t ex landsförrädare det värsta man kan kallas. Här i Sverige så är det tydligen rasist.

För oss svenskar gäller dock andra regler eftersom vi enligt detta synsätt alltid är förövare och förtryckare. Svenska brottslingar outas ogenerat av media innan dom ens är dömda. Arbetslösa svenskar förlorar A-kassan om dom inte vill flytta. Nämns någon invandare som har fått socbidraget eller annan ersättning indraget av ett liknande skäl. Sjukskrivna svenskar nagelfars in i minsta detalj medans invandrare kan begära 3-4 assistenter och ingen vågar ifrågasätta rimligheten i deras begäran. Det gäller m a o olika regler mellan invandare och svenskar och det är det hyckleriet som många svenskar retar sig på och det är ett hyckleri som bärs fram och legitimeras av ”journalister” som Britta Svensson. Hon gjorde förresten flera artiklar om rättegången i Sturebymordet. Där var det inte frågan om någon pardon utan hon var väldigt vass mot förövarna men det är ju klart. Dom är ju svenskar.

Mats J sa...

Det är intressant att följa hur media brottas med den här frågan. Efter Jimmie Åkessons artikel blev det ett litet töväder, och helt plötsligt kunde man kommentera på DN-artiklar utan att vara rädd för att få sin kommentar raderad. Även andra tidningar hade en mer liberal attityd.

Sedan kom statsvetarna och sa att Sverigedemokraterna skulle ignoreras och någon uppfann uttrycket "näthatet" och nu är det allt färre artiklar som överhuvudtaget går att kommentera.

Det känns som en kamp som böljar fram och tillbaka inom etablissemanget mellan de som inte anser att det är värt att offra alla demokratiska och liberala principer bara för att hålla SD borta från riksdagen, och de som tycker att det är det visst.

Opinionsundersökningar litar jag inte på längre. Hur förklarar man dessa enorma pendlingar i resultatet för Sverigedemokraterna under det senaste halvåret. Pågår samma kamp även där? Det enda opinionsinstitut som saknar svensk beställare, Sentio, visar dubbelt så höga siffror som många av de andra.

Anonym sa...

"- Vi är väldigt tagna och mår inte alls bra, våra barn är hårt drabbade och skrämda. Olyckshändelsen orsakade oss en enorm sorg i vårt liv."

Hur kan man anse att upprepade knytnävsslag mot först en 70-årig man och sedan en 78-årig kvinna vara en "olyckshändelse"?

Är de inte riktigt friska i familjen eller lider de av en allvarlig genetisk defekt?

Klart som f..n att det var grov misshandel och mord och inte någon "olyckshändelse". Det är bara att hoppas att polisen gått så grundligt till väga att kräket fälls för mord - och att han hamnar på "rätt" anstalt där övriga intagna ser till att kräket får veta att han lever!

Goten sa...

Bra skrivet, Robsten. Du fångar essensen av mediafolkets reaktioner på händelsen i Landskrona.

Anonym sa...

Britta Svensson är en toka. Det har hon visat åtskilliga gånger. En av alldeles för många svenskar som inte förstår vilken förödande impact islam och mellanösternkulturer har på det svenska samhället. Det värsta är att regering och riksdag kunnat stoppa massorna från mellanösterns ständiga oroshärdar, men inte gjort det utan svikit landet. Sveket kan inte beskrivas som annat än grovt eftersom de inte nöjt sig med misstaget, utan gjort saken ännu värre genom att anklaga alla med negativa synpunkter på flyktingpolitiken för islamofober och främlingsfientliga. DET ska de få plikta för vid kommande val./Il Padre

Privatov sa...

Väldigt bra svarat Robsten, jag gillade läsningen.

Anonym sa...

OSKYLDIG TILL SKYLDIG BEVISATS! är ni dumma apor eller uppför ni er bara som sådana?

Robsten sa...

Tack Privatov ;-)

Robsten sa...

@Anonym

Jag skriver ordagrant

"Tydligen så stärks misstankarna hela tiden mot 23-åringen. Än är han dock inte dömd, vilket kan vara värt att komma ihåg."

Robsten sa...

Tack Got ;-)

Anonym sa...

"Robsten said...@Anonym
Jag skriver ordagrant"

Anonym kan förmodligen inte läsa bara skriva, det är problemet.
Allemand

LP sa...

Jag tror att Anonym känner skuld, det är därför han skriver med versaler och verkar arg.

z999 sa...

@Anonym:
"OSKYLDIG TILL SKYLDIG BEVISATS! är ni dumma apor eller uppför ni er bara som sådana?"

Aphatare! Vi är alla lika värda!

Anonym sa...

Britta Svensson = Nyttig Idiot

Undrar om hon själv är medveten om vems ärende hon går ?
Får hon månne betalt av islamistiska grupperingar här i landet ?

Pops sa...

LP:

Läs gärna Karl-Olov Arnstberg, professor i etnologi. Han vågar också rota i de förbjudna frågorna.
Senast i boken "Mera Svenskt" tidigare i den gedigna djupdykningen i zigenarkultur, boken "Svenskar och zigenare".

Anonym sa...

Manifestationer i all ära - vad jag tror att Landskrona behöver just nu är lite Siw Malmqvist! Lyssna här:

http://www.youtube.com/watch?v=HkXn_EQxNzQ&feature=related

Hasse sa...

"Gärningsmannen slog inte ner Inger för att alla som inte är svenskar sen flera generationer tillbaka är särskilt inriktade på dödligt våld mot äldre kvinnor."

Nej, men alla som inte är svenskar är inte heller bra på fotboll eller diskriminerade i arbetslivet eller på krogen. Varför är inte det lika viktigt att nämna i anslutning till artiklar om detta?

Robsten sa...

tack anonym för Siwan, den lägger vi ut!

Fosterjordnära sa...

@ anonym

"OSKYLDIG TILL SKYLDIG BEVISATS! är ni dumma apor eller uppför ni er bara som sådana?"

Vet inte hur pass många apor som verkligen kan ratta ett tangentbord samt att gå in på en blogg och vidare till kommentarfunktionen, så nej anonym, med största sannolikhet befinner sig nog inga apor här.

En fråga anonym. ""- Vi är väldigt tagna och mår inte alls bra, våra barn är hårt drabbade och skrämda. Olyckshändelsen orsakade oss en enorm sorg i vårt liv."
Hur tolkar Du detta uttalande från anhöriga till"olycksmannen"?
Jag tolkar det i det närmsta som ett erkännande, inte till mord men till "en olycka".Alltså den "olycka" som ledde till en oskyldig äldre dams död.
Men givetvis inväntar vi dom, till skillnad från vad journalister, privatdetektiver a la Aro och många ur allmänheten gör i Mats Alms fall.

För Mats Alm är ju inte den anonyme, hemlighållna "mannen". Mats Alm är ju en blond svensk som går alldeles utmärkt att skriva långa reportage om med bild och hemadress och hela konkarongen. Ingen dom där heller, men likväl kvarstår faktum om fullständig uthängning.