söndag, april 04, 2010

Manifestation mot rotlöshet?

I DN står det om dödsmisshandeln av den gamla 78-åriga kvinnan i Landskrona. Som många befarade (eller i alla fall antog) så var det en man med invandrarbakgrund som förmodligen utförde dådet. En man med libanesisk bakgrund sitter anhållen för dådet. Så här står det i artikeln.
Den man som är anhållen för mordet på en 78-årig kvinna i Landskrona kommer från en familj med invandrarbakgrund. Kommunal¬rådet ser det inträffade som ett hårt slag mot Landskrona, en stad som stämplats som främlingsfientlig. Nu samlas krafter för en manifestation mot våldet – utan vrede. 

Det viktiga är inte att det är en man med invandrarbakgrund som sitter anhållen för dådet, det viktiga är att vi kunde gissa det redan i förväg, vilket bevisligen många på bloggen här gjorde. Landskrona har naturligtvis ”stämplats” som främlingsfientlig, det vi kan säga är att i just Landskrona är motståndet som störst mot den förda immigrationspolitiken. Denna politik kan i.o.f.s. ha skapat en äkta främlingsfientlighet i Landskrona.

Vad gäller denna manifestation mot våldet ”utan vrede” så är den fullständigt meningslös och tjänar väl snarast som någon kanal för känslor. Vem tror att våldet blir mindre för att redan laglydiga människor går och demonstrerar? Vad är själva tanken? Tror någon på allvar att en ung rotlös ligist tänker ”jamen de har ju rätt de där svennarna, det suger fett med våld, jag skall sköta mig hädanefter och varken bära hand på mina bröder eller någon svenne”.

Länk DN

16 kommentarer:

Sivan sa...

Ser det som typisk Svenskt, man demonstrerar lite, sedan är det bra. Då har man liksom gjort sitt.
Svensken har varit och är nedtryckt sedan många år. Landet raseras i snabb takt. Från PEAK på 60 talet har det stadigt gått utför. Allt skall tolereras, allt är "bra", alla "duger".

z999 sa...

Vilka är det som stämplat en hel stad som främlingsfientlig? Är det för att de röstar fel (SD har 22%)? Om staden är främlingsfientlig så borde DN och övrig media visa upp exempel på våld från svenskar mot invandrare i Landskrona.

_skogsharen_ sa...

Jag kanske är naiv, men jag vill gärna tro att det har betydelse när människor visar att de bryr sig (till exempel genom att demonstrera). Det bör kunna hjälpa till att befästa samhällsnormer och åtminstone visa andra potentiella våldsverkare att den här formen av beteende är avvikande och oacceptabelt.

z999 sa...

@Skogsharen, man måste sätta det i ett väldigt tydligt sammanhang i så fall. Först, riktas demonstrationen mot invandrares överrepresentation när det gäller våld eller demonstrerar man mot ett allmänt ökande våld i samhället? Jämför med salemmanifestationen som har ett väldigt otydligt syfte mellan varven vilket ibland utnyttjas av antirasisterna. Är det för att visa att det finns invandrare som också blir förbannade när en invandrare beter sig på det här sättet? Är det för att visa att man tycker att just den här händelsen skiljer sig från andra händelser?

Den fd. illegale invandraren som arrangerar demonstrationen påstår att syftet är att lugna ner stämningarna. Det är alltså ingen demonstration för att kanalisera ut folks avsky för händelsen.

Inga tal kommer att hållas. Arrangören vet hur det låter när antirasister bagatelliserar såna här händelser och gör folk ännu mer förbannade samt att deras känslolösa tal brukar "utnyttjas" av "extremhögern".
Arrangören är även rädd att SD ska utnyttja händelsen. SD är ökända för att referera till verkligheten och offentlig statistik.

lasse sa...

Man manifesterar att man tillhör de "goda". Sedan väl omgivningen sett att man är på den rätta sidan återgår allt till det normala.
Vem kommer i dag ihåg "Rör inte min kompis!" "Fem i tolv" och andra kampanjer med liknande syfte? Vilken nytta hade Sverige av dessa?
Jo, tillverkarna av knapparna med texten "Rör inte min kompis!" i olika chica färger för elitens och medelklassens aftonklänningar och kostymer tjänade förstås en hacka men alla andra?

Manifestationer och kampanjer hjälper knappast mot människor från hederskulturer. Snarare är det så att sådana ser det som ett svaghetstecken att offrens familjer och släktingar inte visar lojalitet och går ihop och spöar upp gärningsmännen.
Därmed inte sagt att jag förespråkar ett sådant beteende.

z999 sa...

Håller med Lasse.

Kraxpelax sa...

Back to basics! Jag tycker för min del att Sverigedemokraterna gör alldeles rätt i att politisera det här. Den politiskt-mediala överklass som med storskiten Bengt Westerberg i spetsen ständigt tyranniserat oss svenskar kan för min del dra åt helvete. Meeeera uppvigling! Det är vad jag känner och tycker.

- Peter Ingestad, radikalkonservativ

Kraxpelax sa...

Och vad säger de tjusiga politiskt korrekta humanisterna? "Targedi, snyft snyft!" Det är så man blir gråhårig. I det här fallet är solklart hela familjen medskyldig. Det är RÄTT att hänga ut dem. Leve internet och yttrandefriheten! Då Maktens Havare bara kjör över folket får vi lov att ta saken i egna händer. Det finns inget annat.

Rune sa...

"Kommunal¬rådet ser det inträffade som ett hårt slag mot Landskrona, en stad som stämplats som främlingsfientlig."
------------
Om man importerar ett stort antal fientliga främlingar?
Hur kan man då bli förvånad över främlingsfientlighet?

lasse sa...

Tyvärr tror jag att vi snart kommer att få se den lägsta formen av journalistik som existerar i Sverige.
Media ligger redan i startgroparna för att i allmänhetens intresse intervjua den nyblivne änklingen men tyvärr tror jag också att journalisterna kommer att pressa honom att säga vissa saker.
I klartext betyder det att man kommer att låta honom berätta hur han "upplevde det" men att det kommer att ske med förbehållet att han samtidigt tar avstånd från "rasism och främlingsfientlighet".
Om han vägrar spela med så kommer säkert inslagen att vara omsorgsfullt redigerade.

Dessvärre är det så media fungerar i Sverige.

Robsten sa...

Håller med Lasse och Z.

Anonym sa...

Jag håller med också, men tror att pressen håller på att gräva sin egen grav.

Rune, logiskt eller hur?

Allemand

z999 sa...

Robsten skrev så här i huvudinlägget:
"Denna politik kan i.o.f.s. ha skapat en äkta främlingsfientlighet i Landskrona. "

Som alla vet så anser antirasisterna att människor är olika värda. När den äldre kvinnan misshandlades till döds så var det inget tal om något så kallat hatbrott. Om det blir en reaktion från någon landskronabo (svensk, eller assimilerad/acklimatiserad invandrare) däremot så blir det klassat som det.

z999 sa...

Undrar hur det kommer att gå? Kommer polisen att kunna fälla den misstänkte för mord? Det är liksom inte samma pådrag som när Michajlo Michailowitch skulle dömas. Leif Silbersky som skulle företräda försvaret var imponerad över det gedigna polisarbetet den gången, det bästa han sett. Men nu handlar det om en vanlig människa med ett lite lägre människovärde.

Det är ganska vågat att gå ut med en anklagelse om mord redan i första läget. Om försvaret kan få det till dråp så blir det en enorm fördel för den anklagade och det finns även en risk för ett frikännande och att det stannar vid grov misshandel med grovt vållande till annans död. Kan polisen/åklagaren vara så klumpig att de inleder med fel anklagelse?

Familjen har annars utnyttjat stämningarna på internet exemplariskt för att framstå själva som offer. En massa anonyma hot som inte går att bevisa men som kommer att vägas in i rättegången.

z999 sa...

Noterar att Erik Almqvist har skrivit en helt suverän artikel om homosexualitet på sverigedemokraternas sida.
RFSU sprider fördomar om HBT-personer

Och sen borde SD sluta använda frames på sidan. Huvudsidan för partiet borde vara strict xhtml/html4 (och css förståss).

Anonym sa...

http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/inrikes/2010/04/04/rekordnotering_for_sverigedemokraterna_7

http://politisktinkorrekt.info/2010/04/04/rekordnotering-for-sd-76-i-sentio/