onsdag, maj 26, 2010

Medias tysthet

Jag får ibland rapporter och hör rykten om vad som händer runt om i Stockholm. En del tangerar det som publiceras i tidningar och övrig media, ibland är det saker som det inte stått en rad om. Jag har tagit del av rykten som säger att det brinner lika mycket i norra Botkyrka som i Rosengård. Det är ”lika illa i norra Botkyrka som i Rosengård” hörde jag själv en tjänsteman som har insyn i problematiken säga.

Har någon läst något om detta i tidningarna? Har någon läst en enda rad om detta i någon tidning? Har någon hört något om detta i TV-nyheterna? Har någon hört om detta i övrig media? Nu vet jag att officiellt eller möjligen inofficiellt (eftersom allt mörkas) så är man rädd för spridningseffekter om man går ut i media. Det skall erkännas att det nog finns ett visst fog för denna rädsla för spridningseffekt, det är inte bara en bortförklaring. Men hur länge skall man mörka problem för att undvika spridningseffekt? Möjligheten att göra något åt problemen, också möjligheten att sätta press på makthavarna, är ju lika med noll om media och myndigheter hela tiden tystar ned ett problem.

Det finns ingen länk till dessa uppgifter  

5 kommentarer:

robban sa...

tror till och med att en splittans ny brandbil brann upp där nånstans för ett tags sen, hörde det bakvägen så att säga då det är tyst som i graven i media.

Rune sa...

I de gamla diktaturerna censurerade politikerna medierna. I vår nu rätt så skamfilade demokrati så är det politiken som censureras av medierna.

MS sa...

Det är självklart bara för att om SD skulle öka i Stockholm så skulle deras resultat i valet bli ännu högre. SD fick bara 1.6% här i Sthlm senast om jag inte missminner mig. Skulle stockholmaren i gemen få mångkulturen så tätt inpå knuten som t ex malmöiterna så skulle den siffran mångdubblas. Stor-Sthlm passerade 2 miljoner invånare för ett tag sedan. Det är bara att ta fram miniräknaren så förstår ni själva. Vi har varit inne på detta förut. Stockholm är mer segregerat än Malmö eller Landskrona. Bor du längs blåa linjen eller den röda ut mot Norsborg så ser du mer av Det Nya Sverige än om du åker Roslagsbanan till jobbet.

Det är Sthlm som SD måste vinna så det kanske vore bättre om Jimmie och Co spenderar mer tid här än i Skåne där dom redan är starka. Bara en observation.

Robsten sa...

@MS
Stockholms stad fick 1,6 procent (får väl kolla på val.se om ingen annan gör det). Stockhoms län fick betydligt högre men lågt ändå.

Fler än du har dragit slutsatsen om Stockholms betydelse, även Åkesson. En stor del av de ekonomiska resurser som SD har satsas i Stockholmsregionen. Det är dock komplicerat att få resultat, du kan inte bara satsa pengar, det krävs organisation, det krävs en grund att bygga på, det krävs kompetenta människor som kan förvalta satsningar o.s.v. Framförallt krävs det en stark karismatisk människa som går i spetsen. Skåne har dessa karismatiska ledarfigurer.

Sedan har vi stureplansliberalerna som aldrig i helvete kommer att varken rösta på oss eller inse problemen, det skulle ju vara såå ocoolt. Vi har dessutom hela PK ligan av journalister, politiker, och den kulturella barlasten här i staden, så nog fan är det svårjobbat.

Anonym sa...

Det man inte ser finns inte. Sthlms förorter ligger tillräckligt långt från innerstaden och lever man sitt DN-läsande latteliv innanför tullarna kan man med lite god vilja få uppfattningen att ghettona inte existerar. I Malmö är ghettona en del av staden och alla har en uppfattning om vidden av problemet. 08-journalisterna gör sitt yttersta för att mörka de allvarliga problemen i västra och södra förorterna. Även om en del inte kan mörkas, vägrar man att ge en samlad bild, minsta möjliga exponering är det som gäller. Jag tror också att det finns en stor känslomässig 08-motvilja att erkänna problemen, att man vill känna att man bor i den finaste och coolaste av de tre storstäderna. Själv är jag nöjd med att bo här i Malmö trots all skit, Sthlm får gärna tro att de har det bäst däruppe i norrland, vi bryr oss inte ;-)