söndag, maj 23, 2010

Wetterstrand är värre än Sahlin

Maria Wetterstrand blev intervjuad av Sveriges Radio och ämnet som diskuterades var bland annat religiösa friskolor. Wetterstrand var starkt positiv till religiösa friskolor och speciellt muslimska friskolor. Under intervjun sade Wetterstrand bl.a. så här.

Friskolorna är inte religiösa, för de får inte i den obligatoriska undervisningen ha religiösa eller tendentiösa inslag, själva skolverksamheten är inte religiös.
Man väljer muslimska friskolor i huvudsak för att barnen lär sig arabiska i dessa skolor. 

Det viktiga för dessa barn torde vara att få en så bra svenska som möjligt. Jag har inga uppgifter på hur bra svenskkunskaper barnen som går i muslimska friskolor tillägnar sig, men det skulle vara av stort intresse att få veta det. Att Wetterstrand uttrycker en naivitet som i princip inga av ”verklighetens folk” skulle ge uttryck för är inte så konstigt. Enligt skollagen så får inte själva undervisningen vara religiöst påverkad. Nu är det mycket få personer med normal intelligens som tror att den lag följs i muslimska friskolor eller i t.ex. Livets Ords friskolor.

Förövrigt får vi veta att orsaken till att Maria Wetterstrand stannat kvar så länge i Miljöpartiet är partiets generösa hållning i flyktingfrågor. På en direkt fråga från den något förbluffade intervjuaren vidhåller Wetterstrand att det är just den generösa flyktingpolitiken som har fått henne att stanna kvar i Miljöpartiet. Wetterstrand påpekar att det är flyktingfrågan som är den viktigaste värderingsfrågan för henne (cirka 19 minuter in i intervjun). 

När halalslakt kommer på tal får Wetterstrand det svårt, hon tar till slut det säkra före det osäkra och säger att ”det går att hitta lösningar” på problemet. Miljöpartisten Wetterstrand säger alltså inte nej till halalslakt, som ju lär strida mot vår djurlagstiftning.

I övrigt ger Wetterstrand ett oseriöst intryck, hon är så politiskt korrekt så det nästan blir penibelt. Wetterstrand påpekar att hon själv gick i en skola där alla eleverna var svenska, vita medelklassbarn och hon påpekar att just hennes skola var segregerad. Enligt Wetterstrand så är en skola med ”hundra olika kulturer” att föredra, ”där får man lära sig mycket om andra kulturer”.  Det kanske är just det som är problemet, om Wetterstrand själv skulle ha fått gått i en skola ”med hundra olika kulturer” skulle hon stiftat bekantskap med verkligheten.

Wetterstrand har en ful ovana att fnissa eller skratta generat när hon svarar på allvarliga frågor. Mitt i svaret kommer ett generat skratt och det ger ytterligare belägg för hennes omognad och oansvarighet. En vittnespsykolog skulle förmodligen säga att dessa fniss är ett tecken på att personen ljuger helt enkelt. Jag tror inte det är så illa, utan att det är ett tecken på bristande verklighetsförankring. Wetterstrand är en liten flicka som lärt sig de politiska flosklerna och vad man skall tycka, men den flicka hon fortfarande är kan inte låta bli att fnissa åt alltihopa.  

Och låt oss till sista vara ärliga och utmana våra egna fördomar. Vi har alla ansett Sahlin vara drottning bland Sveriges halalhippies (och Westerberg kung då), frågan är om inte Sahlin högtidligt skall överräcka drottningkronan till Wetterstrand, jag menar allvar nu mina damer och herrar.

Länk SR Valet 2010-05-23

14 kommentarer:

Steen sa...

Tak for tip og analyse. Glæder mig til at høre det gennem dine briller. MP: Hver 4. svenske journalist røster på det (!) Kan det mon være unge, umodne journalistkvinder som Wetterstrand selv ? "Fri indvandring til Sverige"


Svensk amnesti til “papirløse”

http://snaphanen.dk/2010/05/17/fjordman-og-selvmordparadigmet/

roberth sa...

Må alla höra om hur denna kvinna är så får Mp inte ens 6% i valet. Detta parti är nog farligare för landet än V.

Goten sa...

mkt brs, Robsten!

Kanske har du just analyserat och artbestämt vår tids klassiska typ av medlöpare.

Robsten sa...

Ja, medlöparna tillhör antingen arten "Homo politicus politicus" eller "Homo politicus correktus"

Anonym sa...

Hörde intervjuen när den sändes och allt eventuellt förtroende jag haft för Maria Wetterstrand rann av mig i en obehaglig rysning. Tänkte, nån borde recensera det här, borde formulera Wetterstrands kollaps. Tack Robsten.

Kenneth Karlsson

MS sa...

Arabiska lär dom sig hemma. Tvivlar starkt på att deras föräldrar behärskar svenska .Om dom ska klara sig själva som vuxna så är det väsentligt att dom lär sig svenska. Jag förstår inte hur Maria W resonerar? Dom vet hur det ser ut i förorterna men ändå så uppmuntrar dom till fortsatt segregation . Om nu en unge bara pratar arabiska hemma och i skolan och bara umgås med andra araber hur ska då han/hon få någon som helst känsla för det land som dom nu bor i? Det måste föda en rotlöshet. Många invandare säger att dom kommit hit för barnens skull. Håller man medvetet sina barn utanför det svenska samhället och därmed dömer dom till ett liv i utanförskap så motsäger det vad dom säger och bevisar vad vi redan vet. Dom är här av ekonomiska skäl. Fattigdom är som bekant inte ett giltigt asylskäl....

Maria Wetterstrand är en nolla. Att dom två ledande kvinnorna i den röd-gröna trojkan är idioter är direkt pinsamt. Inte bara för dom själva utan även för dom som hyllar dessa ärthjärnor.

Anonym sa...

Desto mer hon syns i rampljuset desto mera framgår hennes begränsningar. Om tidningarna verkligen bemödade sig om att avslöja henne så behövde de inte jobba speciellt hårt.

Ta bara hennes helgresor till Finland, en partikamrat försökte försvara henne i DN genom att påstå att hon åker båt. Hur lång helg har hon?

UK sa...

Hörde från någon på Flashack för kanske en månad sedan, som tyckte MP vara de nya V.

Inte så illa siktat va?

ddayperspective sa...

Hörde senaste radioprogrammet "Människor och Tro" i P1. Maria Wetterström (mp) var först ut. Alla partiledarna ska "grillas". Vi hörde en Maria som nervöst fnittrade till emellan tokerierna om behov av mångfald, invandring och friskolor. Frågan om religiösa friskolor smet hon elegant undan genom att hävda att de flesta val till muslimska friskolor sker för att barnen får lära sig arabiska! En partledare 30 år och några till som röjer kunskaper och förstånd av omogen prepubertal klass? HÄR LÄNKEN, LYSSNA SJÄLV! - http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?type=db&id=2378006&codingformat=.m4a&metafile=asx

blofeldt sa...

Det här var en sågning av Maria Snatterstrand som heter duga.

Anonym sa...

Hej Robsten och tack för din analys. Själv skulle jag vilja driva en egen blogg men allt tar för mkt tid i vardagen. Nöjer mig för tillfället att skriva i kommentatorsfälten.

Håller med dig i din analys av Wetterstrand till 110 procent.

Tänk på att du talar för många som tycker som du!


/Niclas L

Rune sa...

" Wetterstrand påpekar att hon själv gick i en skola där alla eleverna var svenska, vita medelklassbarn och hon påpekar att just hennes skola var segregerad."
------------
Hon saknar med andra ord egen erfarenhet av sk mångkultur.

Robsten sa...

@Niclas

Ja sannolikt är det fler som håller med mig. Problemet är nog att alla inte vet hur extrem hon är i dessa frågor vi tagit upp här.

@Rune

det var något liknande jag också tänkte på Rune.

Anonym sa...

Tänkvärt är att enligt Maria Wetterstrand så är religiösa friskolor inte religiösa.....hm, ja men då så.

/Rosa på bal