fredag, maj 28, 2010

Vansinnigheterna fortsätter

Nu har Tobias Billström stämt in i kören av falska sångfåglar som med en obegriplig frenesi kvittrar den så ofta återkommande visan om arbetskraftsbristen, detta genom att sjösätta en utredning som med största säkerhet kommer fram till förutbestämda slutsatser. Gudmundson refererar i SvD till vad andra säger och tycker, men han avstår själv från kritiska kommentarer denna gång. I sin krönika på SvD så skriver Gudmundson så här om denna häpnadsväckande utredning.

Mikaela Valtersson (MP) leder utredningen på uppdrag av migrationsministern Tobias Billström (M). Hon föreslår regeringen att börja med a-kassan, säger hon i Svenska Dagbladet. Den som arbetat i Sverige men söker arbete i annat EU-land bör få med sig a-kassan i tre månader. Möjligheten ska också vara öppen för flyktingar.

Konkret uttryckt, flyktingar som arbetat i Sverige och söker sig vidare i Europa skall alltså få svenska skattemedel med sig i tre månader. Alla normalt funtade människor borde dessutom förstå att möjligheterna till fusk är oändliga med ett sådant här system. Varför skall skattebetalarna i Sverige betala A-kassa till någon som söker sig utomlands? Det kan väl inte på något sätt gynna den svenska arbetsmarknaden, om den nu är arbetskraftsbristen man försöker göra något åt. Vansinnigare förslag har vi nog aldrig sett, någonsin. Det blir dock värre, jag nyper mig i armen och läser förundrat (läs chockad) vidare.

Det blir ganska stor konkurrens i framtiden om arbetskraften, konstaterar Valtersson som då tror att det udda Sverige inte är ett förstahandsalternativ för migranter.

Vi har inte haft något som ens kan liknas vid arbetskraftsbrist sedan 60-talet. Under den senaste högkonjunkturen var 290,000 arbetslösa i vårt land, nu är siffran oerhört mycket högre, dessutom är det omtalade ”köttberget” delvis redan ute från arbetsmarknaden. En sak stämmer dock, Sverige är väldigt udda med sina verklighetsfrånvända politiker. Valtersson och de andra medverkande i utredningen är fortfarande inte nöjda utan föreslår även ytterligare förmåner.

I dag kan den som vill flytta hem bara ta med sig intjänad tjänstepension. Utredningen vill göra det möjligt att även ta med sig garantipensionen.

Så finkänsligt av utredarna, efter pensionsreformen får svenska pensionärer som arbetat och slitit hela sitt liv till låg lön i princip samla tomburkar för att leva någotsånär drägligt. Nu vill utredarna alltså överföra mer pensionspengar till de som kommer hit och arbetar ett kort tag för att sedan åka hem till sina förmodade låglöneländer, där vår pension är värd oerhört mycket mer. Det finns ingen hejd på de pengar man vill skänka bort till människor som kommer utanför Europa, samtidigt som man försämrat pensionssystemet kraftigt för den egna befolkningen. Symtomatiskt nog är snart de enda med rejäla pensioner i dag politikerna själva.

Länk SvD

19 kommentarer:

Anonym sa...

Kan någon förklara för mig vad vinsten ligger i att ta emot så många flyktingar och invandrare som Sverige gör. Politiker försvarar det så otroligt hårt så någonstans måste det klirra till. Speciellt som att det verkar dödfött att placera dom i avbefolkade områden för att väcka insomnade samhällen till liv.

Anonym sa...

Jag tycker politikerna talar med klyven tunga. Å ena sidan behöver vi enorma mängder nysvenskar som ska säkra att landet inte utarmas pgr. av för lågt barnafödande - Vi vill att invandrarna ska stanna i Sverige.

Å andra sidan verkar det som "vi" inte vill ha dom här. Detta märker man både på vad du just skrev, men ochså på det här "återvändarbidraget" som delas ut till invandrare som, antar jag, incitament för att lämna landet?

/Paraflex

Anders sa...

Vad är det som gör att etablissemanget blir allt mer galna ju mer uppenbart det blivit att det mångkulturella samhället inte fungerar i praktiken?

Fosterjordnära sa...

..nästa steg, ett kvarts ägg och en kopp kaffe i veckan på inhemska äldreboenden.

Utomeuropeiska regimer av tvivelaktig karaktär kan här se en chans till att skicka hit stora mängder av deras äldre för att låta dem ta med sig en rejäl kaka av den svenska ekonomin till den egna kassan.

Vilka goooooda politiker vi har, vi är oändligt tacksamma för dem.

Jag får, när jag blundar, bilden av en giljotin på insidan av ögonlocken. Är det fel på mej?

Robsten sa...

Nä, Fosterjord, när jag läser sådana här artiklar undrar jag allvarligt vad det är för fel på svenska folket. vad tänker gemene man när de läser en sådan här artikel? Tänker de, "detta var ju inte bra, men jag röstar på Reinfeldt alt Sahlin i alla fall, de är ju i alla fall inga katastrofer, och de ser väl till att inte allt för mycket av våra pengar flyter iväg".

Är det så de tänker eller tänker de överhuvudtaget? Jag vet inte och jag förstår det inte. Jag sliter mitt hår (det lilla jag har kvar) och försöker förstå, men jag misslyckas tyvärr. Eller stämmer Stikkan Andersson devis "folk är inte så dumma som du tror, de är mycket dummare"

Robsten sa...

Eller så är en annan mekanism verksam. Man tycker att vi i Sverige är så rika, vi har råd att hjälpa fattiga stackare. Då är folk övertygade att det inte drabbar JUST DEM. Sedan så blir deras gamla mamma inte vårdad som hon skall, eller pensionskuväret ser bedrövligt ut, men de är oförmögna att koppla detta till den vansinniga politiken där vi i onödan öser pengar över världens alla "globetrotters". Folk måste se tydliga kopplingar för att förstå.

Jag hoppas att finanskrisen blir värre och slår hårt och konkret mot vissa människor, förlåt mig Oden. Det är kanske vad som behövs för att få detta djupt sovande folk att för fan vakna.

Robsten sa...

Eller så tror folk på Reinfeldts och Sahlins ord att vi på något mystiskt sätt skall vinna på hela affären, ja, ja. Hur lättduperade får människor bli?

Anonym sa...

Vi får hoppas att förmånerna att ta med sig a-kassa och pension gäller även etniska svenskar.
Det är väl bara en tidsfråga innan dom hänger under lastbilar för enkel resa ut ur det fina mångkulturella pajaslandet där man monterat ner välfärden och diskriminerar sin egen befolkning.

z999 sa...

@Robsten:
"Jag hoppas att finanskrisen blir värre och slår hårt och konkret mot vissa människor, förlåt mig Oden."

Oden tillämpar överseende, förlåtelse är för kristna.

"Det är kanske vad som behövs för att få detta djupt sovande folk att för fan vakna."

I alla skapelseberättelser (utom den så kallade vetenskapliga) så ger den högsta gudomen självbevarelsedrift till människan. I kristendomen symboliserat av när Adam och Eva käkar äpplen från kunskapens träd och får förmågan att kunna skilja på ont/gott och alla andra motsatser. Inom asatron (naturreligionen och ariosofin) ingår dessutom tron att denna förmåga ska utvecklas och förfinas (vilket absolut inte betyder att "civiliseras" till en pk-människa).

Uppenbarligen har det hänt något på vägen...

z999 sa...

På tal om vansinnigheter, en eloge till den emininente Jimmie Åkesson.
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=213879

Ni som gnäller på toppstyrning inom SD kanske fick en tankeställare också.

Även en eloge till Erik Almqvist för hans kommentarer till mordförsöken på två flygbladsutdelande ungdomar.

Robsten sa...

Självklart är Åkessons ståndpunkt rimlig. Blir faktiskt lite nyfiken på vem du är Z, du är så insatt i vissa saker, vet lite för mycket om vissa saker. Hmm... tror jag kan återfinna ditt namn i gamla rullor, bara en gissning, he, he.

Robsten sa...

Du var med vid splittringen va Z?

z999 sa...

@Robsten:
"Du var med vid splittringen va Z?"

Ja. Kort och enkelt uttryckt.

"Hmm... tror jag kan återfinna ditt namn i gamla rullor, bara en gissning, he, he."

Inte omöjligt alls. :-)

Robsten sa...

Ja, vi bär alla våra trauman. Nu skall vi sparka det politiskt korrekta etablissemanget i skrevet, resten lämnar vi bakom oss.

z999 sa...

@Robsten:
"Ja, vi bär alla våra trauman. Nu skall vi sparka det politiskt korrekta etablissemanget i skrevet, resten lämnar vi bakom oss."

Håller med helt. Folk som har svårt att kompromissa borde fundera mer över vad de egentligen kompromissar med. Är det en lättare kompromiss att fortsätta med riksdagspartierna som vanligt än att kompromissa med andra saker? Jag tycker att BNP i England har lyckats bra med att enas (vilket innebär att vissa har fått komrpomissa rätt hårt). Även om traggliga diskussioner behövs inom politiken så är målinriktningen det viktiga och man måste kunna se och även glädjas åt delmålen.

Robsten sa...

Väl talat Z. ;-) Själv ligger jag i mittfåran, utom i ett par frågor, där det blivit lite rabalder. Men för fan, lite debatt livar upp och gör livet värt att leva. jag är så gammal så jag åtminstone börjar acceptera att alla kanske inte tycker som jag, he, he. Demokratisk mognad kanske, i bästa fall.

Robsten sa...

Jag är väl förövrigt en av de omutligaste inom rörelsen i just immigrationsfrågan, börjar det gå upp för mig. Just därför kan jag inte annat än ge mitt bifall till det ställningstagande av Åkesson som du pekade på.

Fosterjordnära sa...

"Nä, Fosterjord, när jag läser sådana här artiklar undrar jag allvarligt vad det är för fel på svenska folket. vad tänker gemene man när de läser en sådan här artikel? Tänker de, "detta var ju inte bra, men jag röstar på Reinfeldt alt Sahlin i alla fall..(..)

I ett fikarum, där jag kommer in, sitter 3-4 byggjobbare och diskuterar politik. Ämnet är ekonomi och den rådande lågkonjunkturen, en av killarna talar om hur ekonomin är kopplat till invandringen och ingen gör något.(Ingen av killarna verkar fördjupad i politiska frågor eller tankar)
Jag lägger mig i och säger att lösningen på problemen är endast möjligt vid ett maktskifte....och....(jag blir avbruten)

-Va!? Säger en av killarna med något höjd röst.
-Vad skulle bli bättre med sossarna vid makten?!

Kommentarerna kom per automatik, och det var uppenbart att dessa killar på allvar tror att endats två alternativ fans att lägga sin röst på.

Vänstern eller alliansen.

Hitlers propagandamakare skulle förmodligen vara gröna av avund om de skulle fått se hur effektiv den svenska indoktrineringen är.

ps. Jag informerade givetvis om att verkliga alternativ finns. ds

Robsten sa...

Tack Fosterjord.