fredag, juni 11, 2010

Moderaternas vallåt

Samtidigt som Jerzy Sarnecki i en artikel på DN säger det jag sagt hela tiden, att invandrare etablerar sig i enklaver runt våra städer, aldrig får jobb och döms till ett liv i utanförskap, så släpper de "Nya moderaterna" sin vallåt. Sarnecki säger det uppenbara dessutom, att bränna skolor, kasta sten på polis och brandmän inte är riktigt samma sak som att bränna den berömda julbocken i Gävle. Man undrar också när den ofta omtalade arbetskraftsbrist kommer, som skall sätta alla dessa stenkastande ungdomar i hårt och produktivt arbete. Min gissning är, aldrig!

De Nya Moderaterna har anlitat "Magnus Orerar" för produktionsjobbet. 

Länk DN

14 kommentarer:

itsweden sa...

Alla som kan(?) lite om datorer råkar ut för det någon gång, även jag. Alltså, en person dyker upp som vill ha sin dator fixad (alltid gratis naturligtvis, det är ju den mentaliteten som när piratpartiet). På den bärbara laptopen snurrar i vanlig ordning windows vista knökfull med spyware och trojaner som sänker hastigheten och skrivbordet är översvämmat med ikoner för trashiga gratisprogram och genvägar(?) till hemsidor.

Jag säger att jag kan installera linux fedora på den. Sagt och gjort, fräsch nyinstallation och så ska det testas. Personen är förresten uttalad antirasist.

"Vad? Lösenord? Kan man inte bara ramla direkt in på skrivbordet? Det är ju bara jag som använder den"

Jag frågar då:
"Det är väl bra om det förblir så, att bara du använder den. Internet är ganska fyllt med människor liksom, du är inte enda användaren. Resonerar du likadant när du skaffar lägenhet? Vaddå nyckel? Kan man inte bara gå rakt in?".

Kompromissen är hittils ett skitdåligt lättgissat lösenord. Men det passar antagligen personen, en gräns med svängdörrar.

Nästa problem är att det inte ligger ikoner på skrivbordet med genvägar till alla internetsidor. Att klicka på webbrowsern och gå in i bokmärken är för ovant tydligen. Antirasisten saknar här media som talar om hur det ska vara och då får microsoft med deras normer vara ställföreträdande auktoritet.

Blääk! Linux saknar möjligheten att trascha skrivbordet med ikoner till hemsidor. Dessa skitinställningar (mosad säkerhet med lösenord med mera) ger mig ett merjobb men i alla fall enklare än att lägga in windows vista på den typen av burk. Ett sämre jobb ger alltså mig mer cred och personen anser sig stå mer i tacksamhetsskuld till mig nu.

MS sa...

Dom Nya Moderaterna sjunker bara längre och längre ner i PK-träsket. Det är sorgligt att detta en gång så stolta parti har blivit en samlingsplats för nötter och islamistkramare.


@Z

Redan smuttat på fredagsvirren? ;-)

Robsten sa...

Ja jag misstänkte lite det också MS, men nu skall jag smutta på min virre, känner mig helt färdig denna kväll, ont som fan efter gymnastiska aktiviteter. Det är NU virren smakar som godast, garanterat.

@Z
Ja, kanske därför jag börjar luta åt Mac, Inga lösen, eller krångligheter, om man inte vill, relativt öppna dörrar, ändå inga virus eller trojaner. Fungerar och puttrar på utan alltför mycket underhåll, säkert användarvänligt och snällt, ändå med prestanda som mäter sig med PC. Ja det låter som det gamla folkhemmet vi (våra politiker) avsiktligt skrotat, visst gör det?

Den du Z ;-)

Robsten sa...

Har förresten inte drabbats virus eller trojaner på ett halvt decennium på min PC. Finns två regler som är lika effektiva (eller ännu effektivare än antivirus och brandvägg.

1) Undvik porrsidor.

2) Undvik onödiga cracks.

Säkert 90 procent av alla virus finns på någon av dessa kategorier.

Andreas sa...

Intressant artikel i DN. Trodde inte att Szarnecki någonsin skulle uttala sig så. Han har, väl, verkat som en enorm vurmar för mångkulturalism och döljare av problemen som det för med sig?

Förresten, OT men intressant, expressens "valmanifest" i 16 punkter. Självklart innefattar det som en enskild punkt "Håll SD utanför riksdagen". Och massa andra dumheter.

http://www.expressen.se/ledare/1.2020344

Andreas sa...

Ah, nu säger ju i och för sig Estrada i DN-artikeln att:

"Felipe Estrada menar att det finns ingen skillnad på de här problemen jämfört med när det var fråga om frustrerade unga svenskar i förorter som Rågsved eller Bagarmossen under 60-talet, och han menar att det finns en fara i att ge sig in kulturella diskussioner.

– Det kulturella rastret leder fel. Inte heller handlar det om absoluta skillnader i välfärd i samhället, utan snarare relativa skillnader, säger Felipe Estrada."

Robsten sa...

Och jag säger att Estrada har helt fel, t.o.m. åt helvete fel.

itsweden sa...

@Andreas:
"Det kulturella rastret leder fel. Inte heller handlar det om absoluta skillnader i välfärd i samhället, utan snarare relativa skillnader, säger Felipe Estrada."

Hokus Pokus. Estrada (med följe) visar samma sätt att resonera som drogmissbrukare och blundar med vidöppna ögon inför det essentiella problemet. Ibland "erkänner" man att det finns integrationsproblem och ibland inte, det viktiga är att man aldrig nämner att ändringar av invandringspolitiken skulle kunna ha betydelse.

Det är synd att folket sitter som medberoende familjemedlemmar och undviker att ställa de svåra frågorna.

Anonym sa...

Här är en typisk artikel du kan säga några väl valda ord om Rob.
http://www.sydsvenskan.se/danmark/article899184/Bacon-pa-Visakort-inte-okej.html

itsweden sa...

@Robsten:
"Har förresten inte drabbats virus eller trojaner på ett halvt decennium på min PC. Finns två regler som är lika effektiva (eller ännu effektivare än antivirus och brandvägg."

Och det har du helt rätt i. Ubuntu(linux) bygger lite på den idén, den har ingen brandvägg default men samtidigt finns det inga program igång som lyssnar utåt. Ungefär som ett hus utan dörrar. Det är alltför ofta som extremt taffligt konfigurerade datorer (jag talar inte om hemanvändare här) försöker kompenseras med en dyr brandvägg. Eller att hemanvändare kompenserar ett extremt utnyttjande av gratisprogram och porrsurfande med ett antivirusprogram. Förr eller senare så stöter dom på just det där viruset som inte antiviruset klarar.

Mac är ett bra val tycker jag. Det finns en del inbyggt i själva filsystemet som rejält försvårar både för trojaner och virus.

Fosterjordnära sa...

Ni har säkert någon gång suttit framför dumburken och tittat på ett program som är sådar pinsamt att man väljer att byta kanal, bara för att man känner sig själv skamsen över det som visas.

Så känner jag när jag lyssnar på Moderaternas vallåt. Huua. Rrrr.

Trevlig helg på er, och ta't lugnt me alkoholen. Lagom är bäst.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Blir det aktuellt med ny dator nån gång så funderar jag också på att gå över till Mac. Vågar mig inte på Linux då det sägs att man bör vara rätt bra på datorer för att klara av det. Men nog fan börjar jag bli trött på Microsoft. Snackade med en kille på Dell-supporten härom dan. Han hävdade att han inte använde brandvägg eller antivirus alls. Nu ångrar jag att jag inte frågade vad han använde sig av för system. Antog att det var Windows eftersom han jobbade på Dell men så behöver det naturligtvis inte alls vara. Låter skönt att slippa bekymra sig om all sån skit faktiskt.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Usch! Då tyckte jag att Jag sköt Fredrik Reinfeldt igår var mycket bättre. Fast den fick ju bara vara uppe typ en dag, sedan rök den. Undrar varför...

itsweden sa...

@Robin Shadowes:
"Vågar mig inte på Linux då det sägs att man bör vara rätt bra på datorer för att klara av det."

Det var så en gång i tiden men inte nu längre. För min del går det betydligt snabbare att installera ett linuxsystem än windows. Det gäller mest att man väljer en version som passar vad man tänker använda datorn till. I en ubuntu-installation så får man det mesta förvalt, till och med språket om man har något på datorn som gör att ubuntu antar att man pratar svenska.

Mitt tips är att ladda ner och bränna en så kallad livecd av ubuntu (eller vad man väljer) för att testa. Sätt i cd'n och starta om datorn bara. Live-cd innebär att du kan testa ubuntu utan att installera det, du kan då också se om ditt system klarar av att köra ubuntu. På skrivbordet finns sedan en ikon för att installera systemet till hårddisken om man vill.

"Men nog fan börjar jag bli trött på Microsoft."

Jag är för min del väldigt trött på microsoft. Körde igår en windows vista installation på en laptop som inte var klar med grundinstallationen ens efter en timme. Sedan ska officepaket och annat sk-t in, sådant som ingår default i ubuntu. I ubuntu så hittar datorn alla anslutna prylar (nätkort, ljudkort, kamera, skrivare), det gör inte win vista som kräver en radda extra cd's.

"Snackade med en kille på Dell-supporten härom dan. Han hävdade att han inte använde brandvägg eller antivirus alls."

I ubuntu så behövs varken brandvägg eller antivirus. Inga prenumerationer som går ut och inget kanske/kanske inte säkerhet. Default kan du bara surfa ut och tanka ner saker från nätet på ubuntu. Om du vill köra virus så går det visserligen men det kräver att du installerar programmet wine först som gör det möjligt att köra windowsprogram (även spel).

"Nu ångrar jag att jag inte frågade vad han använde sig av för system. Antog att det var Windows eftersom han jobbade på Dell men så behöver det naturligtvis inte alls vara."

När man jobbar med datorer i Sverige så tvingas man ofta att använda windows.Stockholms stad (kommunen) köper årligen in massor med svindyra windowslicenser, detta fungerar eftersom det finns snälla skattebetalare.

"Låter skönt att slippa bekymra sig om all sån skit faktiskt."

Det är det. Och det känns bra att veta att det inte finns någon keylogger när man sköter bakärenden. Själv skulle jag aldrig logga in på min bank med windows.