måndag, maj 28, 2007

Varför jag gick ur kyrkan

Jag skriver om frågan efter en artikel om Svenska kyrkan av Stefan Karlsson (det tog tid innan min kommentar kom in, jag funderade på filtrering) jag lämnade även en kommentar där. Nåväl det jag påstod i min kommentar var att svenska kyrkans urspårning inte var ett vänsterprojekt i huvudsak utan ett "politiskt korrekt" projekt. "Urspårningen" består av t.ex. Ecce homo projektet och den senaste fotoutställningen i en stockholmskyrka med pornografiskt innehåll. Dessutom har kyrkliga företrädare som K.G. Hammar och Caroline Krook med jämna mellanrum uttalat sig politiskt korrekt i alla väsentliga frågor. Vi minns väl det s.k. Påskupproret där dessa kyrkliga företräder propagerar för att fler flyktingar utan flyktingskäl skall få stanna Min fråga är, var det s.k. Påskupproret ett vänsterprojekt eller var det ett politiskt korrekt projekt? Om det var ett vänsterprojekt har jag lite svårt att förstå varför t.ex. Rojas sade sig "välkomna" detta uppror.

Jag tog mycket illa vid mig av dessa utställningar i svenska kyrkor och jag väntade reaktioner från åtminstone borgerligt håll, från vänsterhåll visste jag naturligtvis att det inte skulle komma några reaktioner, annat än positiva sådana i så fall. Det kom aldrig några sådana reaktioner från något borgerligt parti, minns jag rätt så stödde några borgerliga feminister dessa utställningar men jag får lämna en brasklapp här. Tar man inte ställning och höjer sin röst som välbetald yrkespolitiker när det visas porr i kyrkan, då har man förbrukat allt förtroende enligt mig, när skall man då reagera? Det spelar ingen roll att man innerst inne avskyr tilltaget (vilket sannolikt Alf Svensson måste ha gjort i alla fall) har man tagit ansvaret som yrkespolitiker med den lön och förmåner det för med sig är det politikernas förbannade plikt att reagera när det visas porr i kyrkan.


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

8 kommentarer:

stefankarlsson sa...

Kulturrevolution.se är en väldigt välbesökt sida där det också lämnas väldigt många kommentarer. De flesta är bra i bemärkelsen sakliga, men det kommer också in en hel del skräp. Vilket är varför vi ansett det nödvändigt med moderering av kommentarerna så att skräpet kan utestängas.

Var och en av de 5 skribenterna (jag, Sebastian, Johan, Joakim och Carl-Robert) har ansvar för att moderera sina egna posters kommentarer. Och då vi trots allt har andra saker i våra liv som uppehåller oss kan det ibland ta lite tid innan moderering sker och de sakliga kommentarerna släpps igenom. Men så länge det håller åtminstonde dräglig kvalité så kan ni vara säkra på att det till slut kommer att publiceras.

Robsten sa...

jag trodde inte det skedde någon moderering eftersom man ser kommentarerna direkt efter att man skrivit dem (vanligtvis).

Marthin sa...

Robsten, du ser kommentaren direkt på din egen dator, men bara om du är inne på inlägget. Kastar du ett öga på funktionen ”Senaste kommentarer” i vänsterspalten, så kommer inte kommentaren med där förens den är modererad/godkänd.

En av anledningarna är väl förmodligen kommunikationen mellan kakan som lagras lokalt, och att databasen som lagrar kommentaren lägger till den omgående. För att inte säga att vissa ”teman” kan spöka ibland.

Att de olika skribenterna själva modererar kommentarerna till sina inlägg förklarar fullgott tiden från att den skrivs till att den publiceras. Dessvärre är det lite olyckligt då detta har en förmåga att skapa förvirring och oreda bland kommentarerna, eftersom dessa många gånger baserar sig på varandra. Men det kan ju tolkas som ett gott tecken också; Besökarna är mer ivrigt att deltaga, än vad det finns drifttid tillgängligt från administratörernas sida i perioder = Överväldigande populär sajt.

En annan fråga är varför jag tog mig tid till att bidra med denna kommentar, kan det vara för att vädret är disigt och det tar emot att gå ut på morgonpromenaden? ;-)

Robsten sa...

Got you!

politisktinkorrekt sa...

Typiskt nog har Ecce Homo inte ställt ut i någon synagoga eller moské.

Robsten sa...

Ha, ha, ha, den som ens försökte skulle få en fatwa på sig från hela den muslimska världen som hette duga, han skulle bli slaktad medelst slöa rostiga machetes, hans kött skulle brännas och askan skulle grävas ner bredvid en semiaktiv vulkan. jag rekommenderar det INTE.

Anonym sa...

'vilket sannolikt Alf Svensson måste ha gjort i alla fall) har man tagit ansvaret som yrkespolitiker med den lön och förmåner det för med sig är det politikernas förbannade plikt att reagera när det visas porr i kyrkan'.
Just det Robsten! Den lönen och dom förmånerna vaktar man noga på! Alltså inga icke PK-reaktioner här inte. Bäst att hålla sej på mattan (helst i sydöstlig riktning) annars åker man ut på öronen. Och tji förmåner! Detta visste du ju, du tänkte bara inte, eller hur?
Ha de'
Janne

Robsten sa...

Självklart.