tisdag, maj 29, 2007

Den samhälliga debattnivån

Ja man kan börja fundera över det samhälliga samtalet och nivån på den efter att boken "Brunt" kommit ut. Det var efter en artikel av Anna-Lena Lodenius jag och andra fick upp ögonen för denna märkliga publikation.

Varför är denna bok så märklig och ett tecken på det moras som skett med det offentliga samtalet? Det är ju ganska vanligt att Expo och andra mer eller mindre statsfinansierade organisationer ger ut skrifter där de brännmärker och stigmatiserar personer och organisationer som inte är riktigt politiskt korrekta och har den makalösa fräckheten att ifrågasätta det mångkulturella samhällsprojektet. Det är för att en av "skribenterna" är AFA (enligt Lodenius och hon borde veta) de nämns dessutom som "antirasister" i presentationstexten för boken. Att en av skribenterna är en organisation som medvetet och systematiskt använt rent och skärt våld för att hindra en demokratisk organisations möten är mer än uppseendeväckande. Denna våldsorganisation som ägnar sig åt att slå ner fredliga samhällsmedborgare som aldrig själva använt våld enbart för deras politiska åsikters skull, är alltså medförfattare till Mattias Gardell och Heléne Lööw, som också står som författare till boken. Kan debattnivån sjunka djupare? Skall polisen ge ut en liten skrift med militärligan som medförfattare? Eller kanske skall Leif G.W. ge ut en liten publikation tillsammans med Tony Olsson?

AFA ger sig på den mest grundläggande demokratiska rättigheten, den om mötesfrihet. Den är med alla måttstockar ett hot mot demokratin. Organisationen använder oförfalskat våld för att uppnå sina syften, den använder hot och skrämseltaktik parat med knytnävsslag och krossade rutor. Nu har Lööw och Gardell satt sig i samma soffa som AFA, snacka om legitimering. Jag är mycket orolig för den allmänna debattnivån i vårt samhälle, kan den sjunka ännu djupare? Är det överhuvudtaget möjligt att den kan sjunka djupare?

ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

9 kommentarer:

Weine Berg sa...

Jo Robsten, det kan alltid bli värre...

z999 sa...

Weine:
"Jo Robsten, det kan alltid bli värre..."

:-)
På nåt sätt låter det optimistiskt...

Anonym sa...

Från Kurtan,

Hej, ja det kommer säkerligen bli värre innan det blir bättre. Men etablisemanget har målat in sig i ett hörn och kommer inte ut.... Desperationen lyser klart..

Om de får tillräckligt mycket rep så kommer de att hänga sig själva!!Nya tider kommer inom kort, då kommer dessa PK-dårar antingen vända kappan efter vinden eller krypa under den sten de kommer ifrån... Men de skall dras fram i ljuset för det svenska folket att beskåda.

MVH

Robsten sa...

Ja, man undrar hur Sahlin och Westerberg skall lyckas krypa under någon sten, vända kappan efter vinden kan DE inte göra. Det skall bli kul att skåda.

Anonym sa...

Från Kurtan,

Robsten,
Just det, skampålen nästa....

MVH

z999 sa...

När terrorister från Tyskland härjade under 70-talet så fanns det vänster"intellektuella" som ställde upp med försvar. Ett evigt teoretiserande och relativiserande som visserligen inte hade så stort inflytande men tillräckligt för att spä på problemet.

Jag tror att en kvarleva av den typen av människor finns kvar eftersom argumentationen är ungefär likadan.

Robsten sa...

Tja nu snuddar du vid något högintressant. Jag har funderat om inte hela det politiskt korrekta paketet med flyktingpolitiken, HBT-frågor och feminismen är en rest från denna tid, eller har sitt ursprung härifrån. Det är nog samma människor som en gång gick med plakat på barrikaderna som nu övergått till vårt nuvarande politiskt korrekta paradigm. Lite lustigt att samma människor som en gång skrek arbetarklassens lov nu kämpar för att överklassfruar från Djursholm skall komma in i bolagsstyrlserna.

politisktinkorrekt sa...

Misskrediterar inte Lööw med AFA-kopplingen Forum för Levande Historia? Borde inte Henrik Bachner ta avstånd från hennes agerande?

Robsten sa...

Ööö..jag tror Lööw faktiskt har lämnat forum för levande historia. Men är inte detta forum också ett propagandainstrument? vanlig historisk vetenskaplig forskning sker väl på universiteten?