lördag, juni 02, 2007

Sahlin har lagt ut själv på YouTube om Riga Pride

Ja, här finns den lilla filmsnutt där Sahlin säger att politiker och religionen inte skall lägga sig människors privatliv och kärleksrelationer. Sahlin ger sitt odelade stöd till Riga Pride och tycker att alla människor skall stödja kampen mot homofobi och intolerans.

Nu tycker jag också att kärlek mellan människor är en privatsak som varken politiker eller statsmakter skall lägga sig i. Frågan är om Sveriges muslimer också delar denna uppfattning, Sahlin är snabb på att rycka ut till försvar för dem som tågar i Rigas Pridefestival, men hur är det med de "svenska" imamerna? Har Sahlin fört något samtal med dem och undersökt vad de står i dessa frågor? Ställer du samma krav Sahlin på t.ex. muslimerna i Sverige som du är så snabb på att göra med myndigheter utomlands?

Sedan så är faktiskt inte en nations lagstiftning någon privatsak, det var väl vilken lagstiftning som skall gälla Alf Svensson och Fälldin argumenterade emot, inte enskilda personers kärleksaffärer.

Flera kända svenskar skall delta i Riga Pride förövrigt. Vår immigrationsminister Billström skall dit. Också Amnesty skall deltaga i Riga Pride för att visa sitt stöd, jag trodde att denna organisation sysslade med andra saker än att visa hur politiskt korrekta de är. Hela Pridefestivalen är ju tillåten av den Lettiska regeringen så vad har Amnesty där att göra? Javisst, det planeras motdemonstrationer av enskilda personer och kyrkliga samfund. De har väl all rätt att göra så om de vill så länge de inte går till fysiskt angrepp mot någon i Pride-tåget. Det är väl snarare än polissak av den Lettiska polisen att skydda deltagarna. Varken Amnesty eller Billström har någonsin fällt ett ord om det politiska våld som förekommer i Sverige utfört av AFA, det blir lite intressantare och det ger fler bonuspoäng att fokusera på Pridefestivalen och de homosexuella utomlands. Amnesty är inte längre en organisation vi bör ta på allvar.


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

Inga kommentarer: