fredag, juni 01, 2007

Test typsnitt

Trebuchet abcdefgh
Lucia grande abcdef
Georgia abcdefg
Curier abcdfg

Arial abcdefg
Times abcdefg
Ja, vad tycker ni? Vilket ser bäst ut?


Vill ni kunna skriva med runor skall ni ladda ner denna fil och installera den i katalogen Windows / fonts. Filen heter Hnias och man måste gå in i word och därefter gå in i "Infoga" klicka på "symbol" och därefter se till att symbolboxen är inställde på Unicode. Där kan man göra olika kortkommandon för de olika runorna. Jag har lagt in Shift + Ctrl och den bokstav som representerar rätt runa. Vad man skall göra med runorna? Jag har faktisk ingen aning, kul att leka lite kanske.
ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

5 kommentarer:

Robsten sa...

Jag lutar åt Times eller Lucida grande, jag kanske är konservativ, förresten, det är jag;-)

~Karin Långström Vinge~ sa...

Själv använder jag trebuchet, snyggt och lättläst tycker jag.

Robsten sa...

Jamen hej Karin, kul att du tittade in. jag får väl testa trebuchet någon gång, jag byter nog inte typsnitt om jag inte är absolut säker på att det nya är bättre än det gamla, en sann konservativ är jag förvisso. Men samtidigt är jag inte säker på att jag faktiskt använder det optimala typsnittet, ett dilemma.
Ja, jag känner mig en smula filosofisk just nu, vi två representerar två olika motpoler i svensk politik. Vi står väl så långt ifrån varandra som man kan göra i svensk politik. Du representerar, det jag anser vara den "förmenta humanismen" och det politiskt korrekta. Jag är väl för dig stockkonservativ rasist och allmänt kvinnofientlig. Intressant, kan vi respektera varnadra? Kan vi samtala? Kan vi föra en diskussion utan att kalla varandra för en massa olika invektiv?
Jag vet inte.

Weine Berg sa...

Jag föreslår nog Trebuchet...

Robsten sa...

Mja, jag vet inte, snyggare med Times, mer lättläst med Trebuchet.