måndag, maj 28, 2007

Flyktingströmmen över Medelhavet

I dag står det i tidningarna om en dramatisk händelse i Medelhavet där flyktingar försökte (och lyckades tydligen) ta sig från Afrika till Europa. Deras båt sjönk och de klamrade sig fast på ett fiskenät där de hängde i över ett dygn. Till saken hör att kaptenen på fiskebåten inte vågade plocka ombord människorna som hängde i hans fiskenät. Händelsen är ju tragisk och dessa flyktingar riskerade utan tvivel livet ute till havs. Det också så att många drunknar bland vågorna varje år när deras båtar kapsejsar. Nu är det ju så att dessa flyktingar aldrig skulle ge sig ut på dessa resor om de inte blev mottagna naturligtvis. Det är dubbla signaler som ges från Europa, en del av dem som överlever får stanna och så fortsätter naturligtvis denna vådliga färdrutt att utnyttjas. Det talas om att Spanien behöver en del arbetare till sitt jordbruk. Jag förstår inte varför inte Spanien tar in den arbetskraft den behöver för sitt jordbruk på vanligt sätt.

I SvD står det,

Samtidigt försöker EU genom gränskontrollbyrån Frontex att motverka de ofta sjöodugliga båtarna från att lämna den afrikanska kusten och ta sig till Europas stränder.

Det är bra, obegripligt att de inte gjort det för länge sedan. Det är ju precis detta vi skall ha EU till.

I DN står det,

- För svenska myndigheter är flyende från Irak nu i fokus. Även de kommer i stort antal i båt över Medelhavet mot Malta, Lampedusa eller Sicilien, säger kriminalinspektör Ulla Ahlbäck, expert på flyktingsmuggling vid Rikskriminalpolisen.

Här förstår jag ingenting! Skall inte flyktingar söka asyl i första säkra land som de kommer till? Absolut, enligt alla regler skall de enbart vara berättigade till att söka asyl i första EU-land de anländer till. Dessa flyktingar skall aldrig kunna söka asyl i Sverige, har de kastat alla regler överbord? Öka patrulleringen i Medelhavet och låt flyktingar söka asyl i första EU-land som de anländer till, jag förstår inte varför vår regering inte tillämpar denna glasklara regel.

Länk DN

Länk SvD


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

5 kommentarer:

Katarina av Alexandria sa...

Det är EU som kastat alla regler ombord. De inför regler om invandring som är ägnade att försvåra för legitimt sökande av asyl.

stefankarlsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Ja du, Dublinkonventionen är något som alla politiskt korrekta medlöpare ej vill höra talas om.

Istället matas man dagligen med floskler om hur inhuman den svenska asylpolitiken synes vara.

När blir dessa sjuka vänsterelement nöjda? 100,000 invällare per år varav knappt 5 procent har flyktingstatus-räcker inte det?

Nej, gör som dom vettiga bröderna i Finland!
Följ strikt FN&Genévkonventionerna vilket för finlands fall blir 700--1,200 PUT per år. Usch för dessa rasistiska finländare. Vojne,vojne:-))

politisktinkorrekt sa...

Dåligt insatt i just den här frågan. Men med tanke på de öppna gränserna mellan EU-länderna, så är det väl lika olyckligt om immigranterna får asyl i ett första EU-land?

Hur förhåller det sig med dessa immigranters rätt att få slå sig ned i Sverige, efter att de har fått asyl i t ex Italien?

Robsten sa...

Jamen då belastar de ju inte Sverige, om de får asyl i Spanien eller Italien, dessutom har ju Sverige tagit emot så många så det skulle ju bara vara rättvist.
Ja har de fått asyl i Italien får de väl åka hit på semester, Stockholm är ju en underbar sommarstad, dessutom gynnar det väl vår turistnäring.