måndag, maj 28, 2007

Integrationen igen

Tolv kommunala integrations- och flyktingsamordnare i Västra Götaland har skrivit ett öppet brev till SvD, de kritiserar rätten till valfri bosättning som infördes för ett antal år sedan. Att integrationen inte fungerar är uppenbart för alla. Den Socialdemokratiska regeringen gjorde i princip ingenting förutom att låta Masoud kamali komma med rapporter om den svenska rasismen. Nu har vi en borgerlig alliansregering och den pratar om "möjligheter till jobb". Alliansregeringens recept är väl något bättre men ljusår från att vara bra. Ingen tror på valfrihet för nyanlända flyktingar längre. Flyr man från en diktaturregering så får man asyl för att i princip rädda livet, man får asyl i Sverige, inte i en viss förort. Att nyanlända flyktingar tvunget vill bo i ghetton är misstänkt, vill de verkligen integreras eller vad tänker de om framtiden. De tolv flyktingsamordnarna ger ett exempel, så här skriver de,

- En nyanländ familj med åtta medlemmar, varav sex barn, anvisas en kommunplats i en mindre kommun, familjen utnyttjar rätten att tacka nej och blir därefter avförda från MV.
Då flyttar de in hos en annan nyanländ familj som bor i två rum och kök. Familjen om åtta kan inte permanenta sitt boende i staden och möjligheterna till egen bostad i annan kommun är uttömda när de avböjt erbjudandet om kommunplacering.
Barnens skolgång påverkas och kvaliteten på den psykosociala miljön står i bjärt kontrast till rådande lagstiftning och internationella konventioner.
I en sådan miljö berövas såväl barn som vuxna förutsättningar och möjligheter att under gynnsamma förhållanden skapa sig en framtid i Sverige. Trångboddheten och massmantalsskrivning på samma adress är ett stort problem.

Denna politik har pågått år efter år. Det är fullständigt absurt att en nation frivilligt (i princip) skaffar sig ghetton där arbetslöshet och kriminalitet brer ut sig. Flyktingsamordnarna ger sin syn på saken och vill styra de nyanlända flyktingarna i två år till icke belastade kommuner, dessutom vill de göra ett introduktionsprogram obligatoriskt. Jag skulle vilja gå ännu längre, vill de nyanlända flyktingarna inte genomgå ett introduktionsprogram så är de inte längre välkomna här, likaså om de inte vill bosätta sig i lämplig kommun. Man kan då ifrågasätta deras flyktingstatus. Flyr man för sitt liv borde man vara nöjd med det staten anvisar.

Länk SvD


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hur vore det om de som vill ta emot miljontals nya analfabeter i sverige motiverar sej. Varfor ska sverige ta emot dessa manniskor som till nastan 100% ar en belastning pa landets samtliga omraden? Ingen har kunnat svara pa det. / Nils

Anonym sa...

Motivera??
Föäljande gäller:

- Fruktansvärt torterade
- Fruktansvärt förföljda
- Fruktansvärt förtryckta
- Fruktansvärt diskriminerade
- Sverige är en internationell
sociabyrå som alla har rätt att
utnyttja
- Sverige har rygglösa politiker
som inte klarar sitt jobb

Anonym sa...

arbetslösa tvingas också flytta - är de sämre människor? Varför låtar man inte de s k flyktingarna låna pengar till sitt uppehälle i första hand? Studenter tvingas göra så och alla andra också...

Anonym sa...

Vad gäller alla fruktansvärda anledningar i kommentaren ovan ska det kommas ihåg att bara en oerhört liten andel av de som får UT i Sverige är flyktingar enligt FN standard, de allra flesta vill ha det bättre, inget fel med det men argumentet "alla som kommer är tortyroffer" känns gammal och förlegad. Många av de som söker asyl reser tillbaka på semester till hemländerna.

Nisse sa...

"Denna politik har pågått år efter år. Det är fullständigt absurt att en nation frivilligt (i princip) skaffar sig ghetton där arbetslöshet och kriminalitet brer ut sig."

Värt att notera är att under alla dessa år har vi från media fått höra att "vi" föser ihop de stackars flyktingarna i ghetton. Att det är "vi" som är de elaka. Aldrig eller mycket sällan har svenska folket fått en riktig bild av situationen. Politiker och beslutsfattare må vara idioter men journalisterna är de som har svikit sitt uppdrag. De har varit så upptagna med att inte "ge de främlingsfientliga vatten på sin kvarn" så de har förvrängt verkligheten fullständigt.

Robsten sa...

Sammanfattningsvis kan jag säga att det finns inget i kommentarerna jag inte håller med om, vi är nästan rörande överrens. Kan det bero på att vi har rätt?

Anonym sa...

Det kan bero på att "ni" är en och samma anaonyma person + Robban...
Jag orkar inte ens ge min in och rätta er.
Lycka till med det där!

Anonym sa...

nej, vi är inte samma person! Anonym eller Anna kan väl kvitta, eller hur? Men visst är den förda politiken vedervärdig, mot ALLA till syvende och sist - endera dagen är pengarna slut och vad händer då? Vem ska då betala kalaset?