torsdag, maj 24, 2007

Åsiktsdiskriminering av Bloggar.se

När man sätter dessa etiketter under artikeln som jag gjort och pingar inläggen på "Nyligen.se" så är det meningen att den artikel man pingat skall komma med i listan över artiklar som skrivits just i detta ämne. Jag har aldrig kommit med i dessa listor, trots att jag pingat och stått i. När jag undersöker vilka bloggar som kommit med så kommer samma bloggar med oerhört ofta. I ett ämne är det några bloggar som kommer upp med ett antal artiklar, fast det är oerhört många fler som satt samma etikett, bl.a. jag själv då. Jag kan inte dra annan slutsats än att det förekommer avancerad filtrering av bloggar på denna tjänst. Nu skall Internet vara ett fritt medium där inga åsikter diskrimineras, Internet skall verka som en motvikt mot mediamonopolet, och gör det också. Dock hjälper inte denna filtrering till att verka för yttrandefrihet och demokrati, tvärtom, den försöker genom denna filtrering bakvägen återställa mediamonopolet. Jag har bestämt mig för att sluta med att sätta dessa etiketter och pinga min blogg. En sista etikett skall jag dock göra som något slags avslut på det hela.

Andra bloggar om:
ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

9 kommentarer:

Magnus Andersson sa...

Jag tror inte att det är en filtrering. Har inte sett att någon inte fått just det att funka förr, inte ens politiska extremister, vilket ju du knappast är. Men sånt som har med datorer och datakommunikation har ju strulat förr.

Eftersom det där inget ger, sluta med etiketter, men om man inte pingar på nyligen efter inlägg tror jag inte att de indexeras på knuff.se (jag tror det är så i alla fall). Och själva pinget är ju inte så jobbigt...

Men jag hade nog blivit sk*tförb*nnad och tänkt precis som du om det hade hänt mig!

Men fråga Johan om vad som kan vara fel. Han borde ju veta.

Engelbrektsson sa...

Magnus: Jag har pingat i 4 månader och satt etiketter, och mailat Johan 5 gånger, första gången 2 veckor efter att jag började pinga. Inget svar. Visst handlar det om filtrering.

Robsten sa...

Jepp, jag har också pingat. Sedan så ser man vilken oerhörd snedfördelning det är på vissa etiketter.
Kolla på Politik,
http://bloggar.se/om/politik
Där finns väldigt få bloggar, fast jag och många andra satt den etiketten till leda. Jinge finns med där och Morian.
Kolla på "Sverigedemokraterna"
http://bloggar.se/om/sverigedemokraterna
där finns allas vår Jinge naturligtvis, samt Johan Lundberg som ständigt återkommer, ingenting av någon SDare, verkar det inte konstigt?
Det är vissa andra namn som återkommer hela tiden, fast bloggar som behandlar ämnet vanligtvis inte finns med, Bloggen Bent finns överallt ta mig fan, Stockholm enligt Ankarsjö likaså.
Detta stinker definetivt.

Rune sa...

Pingat och satt etiketter??
Vad menas med det?
Jag är inte insatt i branschen. Kan någon förklara vad det rör sig om?

Robsten sa...

Pinga betyder att du skickar en signal om att du publicerat ett inlägg så att portalerna vet om att en ny artikel publicerats.
Etiketterna är de ämnesrubriker du sätter under din artikel, så att människor kan söka artiklar t.ex. om incidenten med Reinfeldt.

Rune sa...

Robsten:
"Pinga betyder att du skickar en signal om att du publicerat ett inlägg så att portalerna vet om att en ny artikel publicerats."
--------------
Jaha! Och vart sänder man signalen?
-------------
Robsten:
"Etiketterna är de ämnesrubriker du sätter under din artikel, så att människor kan söka artiklar t.ex. om incidenten med Reinfeldt."
--------------
Jaha! Hur och på vilket vis? Sänds dessa någonstans också?
Jag är inte ironisk men jag vet ingenting om det praktiskt/ tekniska inom bloggningen och ingenting om hur en blogg skiljer sig från en vanlig hemsida.
Att då begripa någonting om sannolikheten av eventuell censur och att bilda sig en åsikt om detta blir för mig rätt så svårt.
En sammanfattande text av någon kunnig skulle kunna vara upplysande. Helst då av någon som försöker att beskriva detta för sin gamla moster.

Tommy Funebo sa...

Den där anonyme "Johan" gör precis vad som faller honom in, och har en tydlig bias åt vänster. Vad jag förstår känner LO:s webbmaster (i bloggvärlden kallad Chadie) honom personligen, vilket i så fall bevisar att "Johan" är ett rödskägg.

Mitt råd till alla oppositionella element är att sk-ta i Johan och hans bloggportaler och fokusera på Bloggportalen, som visserligen ligger under Aftonbladet (s), men som inte tillämpar någon partipolitisk censur.

Robsten sa...

Tack för tipset Tommy, misstänker att min gamla antagonist Jinge svartlistat mig hos sina bekanta, men jag vet inte och skiter i det. Vi tittar in hos bloggportalen.

Robsten sa...

Nä Rune det här skulle bli en hel bok om jag gick in på allt. Dessutom är inte jag någon expert på detta. Ett ping är normalt ett datapaket (fråga inte vad det är nu) som man skickar till en dator/server, datorn tar emot paketet och skickar tillbaka det med ett "Hurra allt fungerar". I detta fall är ping ett medelande till bloggserverna att nu har jag publicerat ett nytt inlägg som ni skall annonsera.
Kolla här.
http://www.bloggar.se/
Här ser du olika etiketter. Om vi tar etiketten "demokrati"
http://www.bloggar.se/om/demokrati
Så ser du här alla bloggar som lagt in den eiketten, alltså "demokrati", under sin atrtikel. då skall denna artikel listas om någon klickar på Etiketten. Men så är det inte, jag har etiketterat flera artiklar med etiketten "Demokrati" och inte någon artikel av mig ligger här, eller hur?