onsdag, maj 23, 2007

Strix television och Aschberg

Nyheterna har tagit upp det ytterst omogna skämtet att spruta vatten på Reinfeldt, det står i alla tidningar och en massa bloggar har skrivit om denna händelse. Det verkar faktiskt vara något av ett favoritämne i bloggvärlden. Just därför hade jag faktiskt inte tänkt skriva något om denna händelse, men jag har lite tid över och kan som vanligt inte låta bli att klanka ner på mina politiska fiender. Först så reagerar jag på journalisten från Strix-television som sprutade vatten på vår statsminister. Ja, alla tycker att det var oerhört dumt, jag också, det var så dumt och barnsligt så man undrar om de har anställt rätt personer på SVT. Dessutom undrar jag lite över livvaktskyddet av statsministern, kan vilken person som helst som utger sig för att vara journalist få tillträde till statsministern vid vilken tidpunkt som helst? Tycker det är märkligt, var höll livvakterna hus någonstans? Rätt utbildade och seriösa livvakter skall hindra sådana här saker, okända journalister skall inte få trampa fram hur som helst till statsministern. Det finns faktiskt exempel på makthavare som blivit mördade av folk som utgett sig för att vara journalister, jag misstänker att livvaktsskyddet helt enkelt inte fungerar.

Reportrarna som gjorde sig skyldiga till detta plumpa skämt håller på med en programserie och skall bli någon slags humorserie. Samma journalister har tydligen gjort sig skyldiga till fejkade rån. Väktare och personal har blivit ytterst upprörda vid de tillfällen då de fejkade rånen gjorts. Skarp kritik har riktats från olika håll mot dem som står bakom programmet. I detta läge stiger allas vår Aschberg fram, han är VD för Strix television. Aschberg försvarar tilltagen och säger att de "gör sitt jobb". Ja det är samma seriösa Aschberg som sitter med i Expos styrelse och är en av våra främsta mångkulturförespråkare, ja det är samma Aschberg som söp sig full under en TV-inspelning och körde bil, bara för att testa hur det är. En av det framväxande Stockholms främsta tomtskojare hette också Aschberg, ett ovanligt efternamn är det så jag skickade e-post till vår VD och frågade om ett eventuellt släktskap, jag fick inget svar.

Det som är riktigt svenskt och i princip bara kan hända i vår så kära ankdamm är att Aschberg polisanmält väktarna för att de tog deras kamera i några timmar, så här säger Aschberg,

- Det tog flera timmar innan vi fick tillbaka kameran. De är ute på väldigt tunn is när de beslagtar journalistiskt material, säger han.

Det är helt i sin ordning att spruta vatten på statsministern, det är helt i sin ordning att fejka klädstölder, trots att affärsinnehavarna inte är med på det, men när sedan väktarna beslagtar kameran som använts i den affär de jobbar i på ett tvivelaktigt sätt då är det fel, enligt Aschberg. TV, tidningar och journalister är lika heliga i vårt land som kor i Indien, detta går för långt. Aschberg symboliserar i princip allt jag inte tycker om i vårt land, den sämsta journalistiken man kan tänka sig, och då tänker jag inte bara på Strix-television, den oerhört märkliga inställningen att journalister står över lagen och principerna för vad vi får och bör göra är lika dålig den. Nä Aschberg, jag "hänger inte med".

Länk SvD

Länk DN

Andra bloggar om:


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

6 kommentarer:

Anonym sa...

Polisen då?
"" Jag tycker att det är minst lika allvarligt att polisen som kommer till platsen föreslår att vi ska radera bandet och först efter att ha talat med överordnade och jurister ser till att vi får tillbaka vårt journalistiska arbetsmaterial, säger Aschberg till TT." Så det är så det går till.. Polisen som kommer till platsen börjar med att kräva att videomaterial för händelsen ska raderas. Sen kan polis och åklagare i lugn och ro sätta igång med att undersöka vad som dom tror hände..

Robsten sa...

Jag vet inte, skulle man inte kunna jämställa detta med när ligister filmar sina brott? men jag vet för lite om juridik för att uttala mig om denna situation.

Anonym sa...

Oh vad bra den här bloggen var. Hittade den just nu när jag läste om "Aschberg"

Robsten sa...

När du klickar på "etiketter", jag kommer aldrig upp på dessa etiketter, det är ju bara Socialdemokratiska bloggar som kommer upp?!? Fan vad märkligt! Måste kolla upp detta, det är ju bara Socialdemokratiska bloggar som kommer upp på "bloggar.se"

Engelbrektsson sa...

Robsten: bloggar.se vägrar även att ta med min blogg. De verkar ha någon godtycklig urvalsprocess, där bloggar som tar upp "obekväma" ämnen sällan kommer med, om det inte är t ex nyliberaler eller vänsterextrema antisemiter.

Weine Berg sa...

Journalister är alltid snabba med att anklaga människor som inte vill ge massmedia full frihet, men massmedia själva klandrar hela tiden människor och organisationer och påtvingar dessa sitt småskurna moralpaket.

Men massmedia är inte folkvalda - vi kan inte avsätta dem, den största makten i det moderna informationssamhället.