lördag, maj 26, 2007

Nomenklatura förnekar sig inte

Så till mitt favoritämne, den politiska nomenklaturan. Nu gäller det deras väl tilltagna löner, de skall höjas två gånger detta år. Först får de ersättning för den slopade s.k. kostnadsersättningen för mobilsamtal och språkutbildning. De har tydligen fått ut 3771 kr för mobilsamtal och språkutbildning, tänk om vi hade samma förmåner på mitt jobb. Nu har denna förmån försvunnit och därför blev en hel del riksdagsmän "ursinniga" enligt Aftonbladet. Nåja, som plåster på såren har våra kära folkvalda fått en nätt liten höjning av lönen på 2000 kr per månad. Våra demokratiska representanter har därmed en lön på 51200 kr. Inte så dåligt för att slava i vårt demokratiska system där det gäller att trycka på rätt knapp, ibland händer det att någon av våra folkvalda missar detta och råkar trycka på fel knapp.

Det var ett himla liv när Aftonbladet av någon outgrundlig anledning fick tillgång till sekretessbelagda uppgifter och avslöjade med dunder och brak att SD representanter ofta var förtidspensionärer och fick ut förtidspensioner för 6 miljoner per år. Nåja, enbart denna nätta höjning av våra professionella politiker kostar oss hederliga knegare 9 miljoner per år. Men vad betalar man inte för att få tillgång till intelligenta och professionella politiker som styr vårt land med befolkningens bästa för ögonen. Det är väl inte så konstigt att dessa karriärpolitiker fruktar uppstickarpartier som helt zonika kan sno åt sig några av dessa inkomstbringande riksdagsplatser. Vill du göra karriär och tjäna pengar utan att plugga alltför mycket, bli politiker. Du får dock vakta din tunga så du inte säger något som bryter mot de paradigmer som styr de politiska sanningarna, då är du snart ute i kylan.


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Robsten!

Forstätt med ditt utomordentliga arbete så länge du kan. Själv käner jag att jag inte orkar mer. Jag har varit en "SD-nätsoldat" i många år men orkar inte fortsätta mer.

Jag har familj - fru och barn. När jag kommer hem är det städning och matlagning och sedan är kl. 20.00. Därefter är det frågan om vad som skall göras dagen efter (vem hämtar barnen och lämnar dem osv).

Jag har inte tid att förkovra mig och kommer dessvärre att bli ett lätt byte för de som har tid att läsa in sig på aktuella ämnen för att sedan slå en i bakhuvudet.

Hur lyckas de i andra partier hitta tiden? Något jag faktiskt frågat mig många gånger

Jag är ändå välutbildad med 200 p i universitetspoäng. Men på något sätt måste vi som inte ingår i nomenklaturan både jobba, försörja familjen, ta hand om vår familj och sedan på den tiden som inte finns försöka hänga med i politikens frågor, och det går inte för mig längre.

Nu lämnar jag in för ett tag i alla fall.

Fortsätt så länge du kan Robsten, du är oerhört viktig; för mig i alla fall!

/ Sven

Robsten sa...

Tack Sven. Kan du inte bli en "gerillasoldat"? Du tar dig ann de saker du känner för och behärskar, resten struntar du i. Det som många gånger känns pressande är att man har ett personligt krav att man "måste" ge sig in där och säga det, släpper man det kravet så blir "jobbet" ett nöje och hobby i stället.
Familjen kommer alltid i första hand Sven, ta väl vara på dig och din familj.

Grue sa...

"Det som många gånger känns pressande är att man har ett personligt krav att man "måste" ge sig in där och säga det, släpper man det kravet så blir "jobbet" ett nöje och hobby i stället."

Bra råd.

Har du förresten läst Anders Isakssons "Den politiska adeln", Robsten? Skrämmande läsning om inaveln inom partierna.

Robsten sa...

Självklart Grue, den är ett "måste" ha, ha.

z999 sa...

Sven, det viktigaste är att du finns överhuvudtaget. Du är en motpol till massinvandringsförepråkarna bara genom din existens.

När det gäller nätdiskussionerna så är inte det viktigaste målet att vinna någon diskussion utan att visa att det finns en opposition i första hand.