söndag, maj 13, 2007

Sveket av Lena Nyberg och Maria Larsson

I dokument inifrån i kväll söndag så togs frågan om barnaga i invandrarfamiljer upp. Frågan är mycket känslig, flera berättare vittnade om att många var rädda för att "kränka" främmande kulturer och uppträda "rasistiskt". När reportrarna gjorde sina intervjuer med politiker och tjänstemän så uppträdde intervjuoffren som om de trippade på ett minfält. En representant för Rädda Barnen sade rent ut att hon var rädd för att peka ut främmande kulturer. En viktig fråga i hela programmet var att svenskar inte vågade agera p.g.a. rädslan för att bli kallad för rasist, det var alltså invandrare som klagade på passiva svenskar.

Det som är oförsvarligt är hur tjänstemän som Lena Nyberg, Barnombudsmannen, som säger sig försvara barnens rättigheter, konsekvent vägrar att ta i problemet. Flera undersökningar visar att invandrarbarnen är kraftigt överrepresenterade i våldsstatistiken. Det finns en undersökning från BRÅ, det finns en annan från "Barnmisshandelskommitén" som klart visar denna överrepresentation av våld. Nyberg sitter ändå och säger att det inte finns några "färska" undersökningar. Nyberg sviker alltså barn hon är satt till att försvara, detta av rädsla för att bli politiskt inkorrekt. Så djupt gick det engagemanget, jag tänker på Ayaan Hirsi Ali, hon riskerar livet för det hon tror på.

En annan person som sviker sitt ansvar är folkhälsoministern Maria Larsson, hon framförde samma skäl som Nyberg. Förmodligen så gör hugg och slag lika ont i invandrarungdomar som i etnisk svenska ungdomar. Men är det frågan om vilket som är viktigast, politisk korrekthet eller dessa barn så har Maria Larsson och Lena Nyberg redan gjort sitt val.

Jag vill påpeka att systemkritiker och kritiker av flyktingpolitiken skall akta sig för att "gotta sig" i dessa frågor, det är lika illa som att vända sig från problemet p.g.a. politisk korrekthet. Låt oss i stället agera som föredömen och i första hand tänka på de ungdomar som systematiskt utsätts för ganska grovt våld. Om inte våra ministrar eller ombudsmän kan vara föredömen så låt oss då själva försöka vara det.

Heder också åt SVT:s "dokument inifrån" redaktion som vågade traska ut på detta minfält av politisk korrekthet och insnörda lojaliteter. I kväll tar jag av hatten för er.

Uppdatering: Radiodebatt Rubar mot Nyberg i radiointervju, den skall inte missas LÄNK

Andra bloggar om:

9 kommentarer:

Grue sa...

Visst - man ska fokusera på PK-iterna, inte på invandrarna. Det är PK-iterna som är bovarna, inte invandrarna. Dom är så fruktansvärt cyniska - offrar barn för politiska syften!!!

Och ja, bra av SvT. Det här var verkligen att granska makten - den rådande PK-ideologin. Inte nån jäkla fejkmakt som Josefsson eller för den delen Wiehe granskar/kritiserar. Dom är själva en del av etablissemanget snarare.

Riktigt välgjord dessutom, lågmäld och allsidig.

Robsten sa...

visst, det här var något annat än att ge sig på socialtjänsten i Småland, Josefsson riskerade inte något egentligen. Den här redaktionen gav sig ut på värsta minfältet.

Grue sa...

Precis: så här kommenterar Ali Esbati:

"Det var ett värre program än jag kunde föreställa mig. Hämningslöst rasistiskt. Men det är sådana tider nu."

http://esbati.blogspot.com/2007/05/omomomomomom-igen.html#comments

Robsten sa...

Fick just veta att det var Evin Rubar som gjorde inslaget, det förklarar saken. Hon är FAN så bra. Två kvinnor Jag beundrar Ayaan och Evin.

Robsten sa...

Jag trodde det var att lämna invandrarbarnen i sticket som var (måhända omedvetet) rasistiskt. Esbati har inte förstått någonting. Snart följer kompisen Jinge med och drar på positivet. Jag orkar inte kommentera hos Esbati och Jinge brukar stänga av mina kommentarer. Phhuuu

Grue sa...

Ja, Jinge och Esbati slänger regelmässigt ut kritiska kommentarer. En lustig grej med Esbati är att han släpper igenom kommentarer av typ "Öh, du är ju dum i huvet ju, du är stalinist", medan han blockar välformulerade men starkt kritiska inlägg som jag brukar komma med. Klart fult grepp - han vill uppenbarligen ge bilden av hans kritiker är en korkad pöbel.

Robsten sa...

Smart av honom, utan tvekan. Funderade på att kommentera i alla fall men förmodligen skulle han aldrig släppa igenom den. Då lägger jag hellre upp hans uttalanden här och kommenterar den.

Robsten sa...

Jag lade ut Esbatis utfall på chattsidan för Dokumet inifrån, få se om det får vara kvar och om Esbati får det lite hett om öronen;-)

Grue sa...

Ja Rubar är en ny idol! Lyssna på detta program där hon debatterar med BO-svinet:

http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/index.asp?programid=1650