söndag, maj 13, 2007

Svenska rättssamhället i kris

Jag har inte haft tid att skriva något om det uppmärksammade domstolsutslag där organisationen ROKS frikändes innan. Nu när jag än en gång läser artiklarna så tycker jag att jag måste skriva några rader i alla fall, det är alltför upprörande. Bakgrunden är den att en mamma självsvåldigt tagit sitt barn från pappan som i svensk domstol fått hela vårdnaden om barnen. Mamman flyr alltså med barnen och får hjälp av organisationen ROKS att gömma barnen undan pappan. Barnen får falska namn och rektorn på barnens skola hjälper till att gömma undan barnen, även kyrkan hjälper till att gömma barnen undan pappan och rättvisan.

Mamman misstänkte pappan för sexuella övergrepp mot barnen, pappan blev dock inte åtalad i den polisutredning som gjordes. Vi har alltså enbart misstankar från mamman att gå på, samma mamma som flyr med sina barn undan rättvisan.

Vi vet ju inte vad som ligger i mammans anklagelser, men det torde inte ROKS veta heller, och absolut inte skolans rektor och kyrkan. Enligt uppgift har pappan gett upp vårdnaden om barnen. Har ni läst "Den Kaukasiska kritcirkeln" av Bertolt Brecht? Förmodligen har inte svenska kyrkan gjort det och inte rektorn på skolan som hjälpte till att gömma undan barnen.

De tre kvinnorna från ROKS har blivit frikända i tingsrätten för anklagelserna om egenmäktigt förfarande mot barn, trots att de hjälpte mamman i sex år! Detta sätter hela rättsamhället i fara, det spelar ingen roll att kvinnorna från ROKS säger att de inget visste, sex år är en alldeles för lång tid för att det skall gå att bortförklara. Vad har rektorn för skolan för bortförklaring? Svenska kyrkan klappar sig säkert för bröstet för sitt agerande i vanlig ordning, tänk er att pappan är oskyldig, han har alltså blivit berövad sina barns uppväxt trots att en domstol dömt hela vårdnaden till honom. Kvinnoorganisationen Helga i Tranås (ROKS) hjälper kvinnan undan lagen och pappan, blir frikända och firar med blommor och champagne, kyrkan klappar sig för bröstet och rektorn för skolan där vårt uppväxande släkte skall fostras får väl behålla jobbet. Detta mina damer och herrar är förjävligt!

ROKS ordförande Lina Ploug säger i TT så här,

- En fällande dom kan ge svåra problem för kvinnojourrörelsen. Vi vill inte bryta mot lagen.

Va! Skämtar hon? "Vi vill inte bryta mot lagen" ni i ROKS skiter fullständigt i om ni bryter mot lagen, det enda som besvärar er är en fällande dom. Ni är ett hot mot hela det svenska rättsamhället.

Svenska kyrkan är ett kapitel för sig, de struntar fullständigt i svensk lagstiftning när de tycker att det passar dem, de har något slags frikort från svensk lagstiftning. Men varför skall jag följa lagen om de slipper? Varför skall Hells Angeles följa lagen om svenska kyrkan inte behöver det? Jag tycker det är dags att göra upp räkning med "månglarna i templet" och det mina vänner är inga andra än svenska kyrkan i dag. Samma kritik kan riktas mot rektorn på skolan, han handlade dock enbart som person och inte som representant för Sveriges rektorer. Jag hoppas och tror att mycket få rektorer skulle ha handlat som denna rektor.

Svenska rättssystemet håller på att erodera inifrån av alla skandaler, av brist på respekt för att lagen skall gälla alla. Här är det organisationer som fullständigt struntar i den svenska rättvisan, däribland kyrkan. ROKS har t.o.m. fått ett kvitto på att det kan strunta i både lagar och domstolar genom den friande domen, detta är förfärligt! Jag ser framtiden ann med oro för det svenska rättsamhället. För mycket politiska hänsyn tas, för mycket hänsyn tas till "vad som ligger i tiden", de som dömer visar sig inte vuxna sin uppgift alltför många gånger.

Länk 1 SvD

Länk 2 SvD

Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Grue sa...

"För mycket politiska hänsyn tas, för mycket hänsyn tas till "vad som ligger i tiden"

Jepp, dessvärre. Jag har haft större förtroende för rätten än många andra instanser men även den verkar ha börjat politiseras. Det behövs en avpolitisering av alla samhällets instanser. Endast partierna ska vara politiska - ombudsmän, fria organisationer, hyresgästföreningen, facken, dagis (!), etc. ska inte vara det.

En bra början är att ta bort dom juridiskt inkompetenta och politiska nämndemännen.

Kvinnojourernas uppträdande är bisarrt men det som är positivt är reaktionerna som överlag är starkt negativa. Det här är en förlust för PK-ismen, trots domen - folk inser det orimliga i den.

politisktinkorrekt sa...

Heder åt Robsten för att han tar
upp detta. Länge ondgjort mig över att Sd struntat i att locka anti-feministiska väljare. Undrat om detta berott på att många av deras väljare är feminister.

Två sd-väljare jag känner (släktingar) kallar sig feminister. Helt otroligt, eller hur?

Mig kallade den kvinnliga hälften (
halvt skämtsamt) för bitter medelålders man.

Robsten sa...

Jag har aldrig kallat mig för feminist. Trodde ända upp i vuxen ålder att det bara var kvinnor som kunde vara feminister. Första gången jag hörde någon man på TV kalla sig feminist trodde jag det var en hemafrodit eller något. det berodde förmodligen på att ingen man jag kände eller känner har någonsin gått och kallat sig feminist, inte så jag hört det i alla fall. Det är nog bara något för politiker och vänsterflummare,att gå omkring och kalla sig för feminist. Alla män jag känner inklusive mig själv är däremot för lika löner får samma jobb, dela på hemarbetet och dela på allt annat lika också, det är så självklart så ingen pratar om det längre.