fredag, maj 18, 2007

Sabuni och Sahlin på samma möte

Det var tydligen "Internationella dagen mot homfobi" i går torsdags, jag skall villigt erkänna att det var en dag som jag inte hade en aning om att den fanns. Nuförtiden finns det en bemärkelsedag för allting, det har gått någon form av inflation i dessa dagar. De flesta dagar där något skall lyftas fram går vanligt folk spårlöst förbi, det är mest politiker som tar chansen att profilera sig en smula. Nu var det tydligen ett möte på Sergels torg p.g.a. denna "internationella dag", det som jag vänder mig emot är att Sabuni och Sahlin uppträder på samma möte. Vad är vitsen med att representanter får båda blocken uppträder på samma möte? Är det ett framsteg för demokratin? Jag anser i alla fall inte det, signalen är att "om detta är alla politiker eniga så ni väljare kan bara hålla med". Jag anser att vi väljare skall få avgöra alla frågor, det skall inte finnas några frågor där politikerna går ihop och sätter sig över vissa frågor. Måhända övertolkar jag att de två politikerna gör ett gemensamt utspel, men i DN står det att Sahlin säger,

- Är man emot rasism måste man vara emot homofobi och det måste alla demokrater vara.

Vilken intellektuell gigant denna Sahlin ändå är. De som är homofober här räcker upp en hand, de som inte är demokrater här kan också räcka upp en hand. Det blev ett väldigt liv när Persson påstod att Sahlin kanske inte var den mest intelligenta av hans förra ministrar, men det är ju alldeles uppenbart att hon har en mycket låg IQ-nivå. Sahlin kopplar samman rasism, homofobi och demokrati i en och samma mening, och med rasism menar hon förmodligen att vara emot socialdemokratisk flyktingpolitik. Är du emot socialdemokratisk flyktingpolitik är du inte bara rasist utan också en homofob och antidemokrat, vem vill vara det?

Länk SvD

Andra bloggar om:

2 kommentarer:

Weine Berg sa...

Ja, alla ska gapa och svälja hela åsiktspaketet. Annars är det illa...

Anonym sa...

Till regeringskansliet.
Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni personligen.
Nu när bögeriet fått blomma ut från alla håll och kanter o stadsfästs i Svensk lag och fått Svenska kyrkans vällsingnelser avseenden samkönade äktenskap och inseminationsrätt för lesbiska par, till lika barnadoption för samkönade par etc.etc.
Detta visa med all tydlighet att det är dags att tillgodose en annan undanskymd minoritet i vårat liberala samhälle och det är vi som vill ingå äktenskap med våra älskade husdjur. Och på samma sätt få samhällets och kyrkans välsignelser och acceptans som HBT minoriteterna.
Det är dags att lyfta fram detta stora behov vilket är ett krav från oss med djur som enda livskamrat, även lagstadgad arvs rätt är av stor betydelse för oss även om vi bara lever tillsammans som sambos eller i ett livslångt förhållande och relation. Då något äktenskapsförord knappast kan fylla någon funktion.

I avvaktan på positiv respons på vår hemställan tecknar vi båda vid
Pennan.

Varma sommarhälsningar från Bulldoggen Ludde och Luddes husse Carl Henry
Asklöf.Luddes och min E-mall är:


PS Med tanke på vill jag påminna om att det inte finns någon lag i Sverige som förbjuder tidelag så bör ju detta vara en enkel fråga att klubba igenom i riksdagen med andra ord ett 5 minuters ärende.