onsdag, maj 16, 2007

Regeringen upphäver avvisningsbeslut

Regeringen upphäver avvisningsbeslutet för den ena av de egyptier som avvisade under uppseendeväckande former av den socialdemokratiska regeringen. Det var SÄPO som betraktade de båda egyptierna som säkerhetsrisker, den förra regeringen avvisade egyptierna på SÄPOs inrådan.
Då frågar vi oss nu, är de två egyptierna inte längre säkerhetsrisker? Har SÄPO gjort en annan bedömning? Eller häver regeringen avvisningsbeslutet trots att SÄPOs bedömning kvarstår? I vilket fall så faller hela ansvaret på regeringen, om den egyptier som nu regeringen hävt avvisningsbeslutet på gör sig skyldig till terrorbrott eller andra brott så har regeringen det fulla ansvaret. Jag skulle vilja gå ändå längre och säga att regeringen i så fall är medskyldig till dessa handlingar. Jag hoppas verkligen att regeringen har ordentlig grund för sitt beslut och inte bara vill slippa undan den sedvanliga mediabevakningen av sådana här ärenden.

Länk DN

Länk SvD

Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Terroristbrott hit och terroristbrott dit. Vore de terrorister skulle de sitta i fängelse nu, eller hur? Det som händer nu är att de får en ny chans att söka uppehållstillstånd, inget annat. De kommer säker att utvisas till sist, men har i alla fall fått en, om än något annorlunda, ursäkt för att vi skickade dem med CIA till tortyr.

Personligen såg jag helst att alla muslimer skickades tillbaka, terrorister eller ej, men jag tycker vi ska följa de regler vi gemensamt ställt upp. I slutändan kan det visa sig att vi får nytta av det själva. Ingen vill ju, på lösa boliner, deporteras någonstans CIA godtyckligt behagar.

Robsten sa...

Avvisningen medlest CIA var ju emot reglerna naturligtvis. Men själva avvisningen i sig var INTE emot reglerna. SÄPO ger sitt utlåtande till vissa individer som vistas i landet, Sverige bestämmer suvernt vilka individer vi vill skall vistas i vårt land och vilka vi inte vill skall vistas här, det är fullkomligt normal. Nu har det framställt i media som om detta vore unikt, det är det inte. Däremot är det ju unikt att avvisningen sker på detta sätt med CIA inblandad. Den enda som faktiskt trätt fram och sagt hur det förhåller sig är Bodström, han är ju gammal jurist och det märks, Sverige kan förklara personer som inte har medborskap "non grata". Sverige är väl förövrigt det land som utnyttjar dessa principer med yttersta försiktighet, ja vi utnyttjar denna princip så sällan så folk vet inte ens hur det förhåller sig.
Att förklara en person icke önskvärd i landet innebär inte att man har bevis för terrorverksamhet, då lagförs ju individen naturligtvis, det räcker enligt alla internationella regler att samröre och liknande kan påvisas. detta samrörer behöver inte alls bevisas på något sätt då avvisning i sig inte är ett straff, det går tvärtom under principen att varje nation är suverän i vilka människor de släpper in i landet. Lite mer kunskap om dessa principer vore välgörande.

Anonym sa...

Vad kostar denna pappershantering oss skattebetalare tro?

Fy fan för myndigheter, lägg ner dem och tvinga de slashasar som jobbar åt staten att skaffa rektiga produktiva arbeten.

Calle sa...

Fy fanken vilka mesar vi svenskar är, finns det inte en enda politiker med ryggrad? I och för sig är det väl knappast väntat att dden osynlige migrationsministern skulle uppvisa en sådan. Befolkningen i arabvärlden skrattar väl gott åt oss maschokistiska töntar häruppe.

Robsten sa...

Fast Bodström har ju visat "ryggrad" i just detta ärende.