måndag, december 31, 2007

Lite tankar inför det nya året

Ett nytt år stundar och det är med ljusa förhoppningar vi systemkritiker kan blicka framåt. Vi flyttar hela tiden fram våra positioner nästan omärkligt med små steg men stadigt. Alltmer sällan blir vi kallade "rasister" och de problem vi hela tiden pekat på börjar t.o.m. ganska högt uppsatta socialdemokrater prata om. Vi märker hur den politiskt korrekta muren börjar få sprickor, den verkar plötsligt inte helt ointaglig längre.

Det är på nätet vi rönt de största framgångarna dock. På bloggtoppens förstasida vimlar det av systemkritiska bloggar nuförtiden, Grue har behandlat detta ämne ingående så jag går inte närmare in på det, utan läs hans artikel i stället. Mediemonopolet börjar också luckras upp, nu när informationen är fri på nätet. Detta bidrar och hänger samman med att den politiska korrektheten spricker upp naturligtvis.

I praktisk politik ser det sämre ut. Flyktingvågen från Irak fortsätter och Sverige tar emot hälften av alla irakflyktingar som flyr till väst. En fullständigt absurd siffra och skvallrar om den nästan perversa politik den förra socialdemokratiska regeringen förde och vår nuvarande alliansregering för. Ligismen i våra etniska enklaver fortsätter som ett symtom på att något gått snett i den förda politiken. Vi får dagliga rapporter om att tunnelbanestationer stängs p.g.a. missbruk av nyårsraketer. Stenkastning mot bussar i Ronna har vi också läst om med stigande irritation. Det har alltså gått så långt att vi börjat stänga ner vår infrastruktur p.g.a. ligistfasoner. Vad vill våra politiker göra åt det tro?

Allt är inte bara frid och fröjd för oss systemkritiker dock. Jag reagerar ofta på den ensidiga kritik som systemkritiker ofta riktar mot socialdemokratin, kritiken mot vår nuvarande alliansregering lyser ofta med sin frånvaro eller är påfallande ljum. Det torde stå klart för alla att flyktingpolitiken inte blivit en millimeter bättre sedan alliansregeringen tog över makten i vårt land, "flyktingarna" fortsätter att välla in i en strid ström. Anders Isaksson har i sin bok "Den politiska adeln" visat att borgare och socialdemokrater tillhör samma politiska nomenklatura och står mycket närmare varandra, än vad de gör gentemot sina respektive väljargrupper.

Som den amerikanske sociologen och forskaren Christopher Lasch visat så är mångkultur och en nästan fri invandring lika mycket ett liberalt projekt som ett socialistiskt (nu för ju inte socialdemokraterna en socialistisk politik i klassisk mening, det vet alla som läst Marx och andra klassiska marxistiska teoretiker). Det är t.o.m. så att många liberaler ser den ohämmade flyktingpolitiken som ett verktyg för att montera ned välfärdsstaten. En liberal som Svansbo (Pophöger) är dum nog att öppet skriva om detta. I övrigt så kommer tankarna om ett samhälle som ser ut som ett mångkulturellt smörgåsbord ursprungligen från liberalt håll. Det är mot denna bakgrund vi skall se Reinfeldts uttalande om att "allt svenskt är barbari" och Olofssons uttalande om att "svenskar byggde inte Sverige". De som sätter sin förhoppning till en förnuftigare politik av alliansregeringen ser jag utan vidare som politiska motståndare. Ni övriga önskar jag ett mycket GOTT NYTT ÅR!!

8 kommentarer:

Grue sa...

Bra inlägg som vanligt, Robsten, som du kryddar med din käpphäst, en attack mot liberalerna...;) Gott nytt år!

Robsten sa...

Ja, man skulle nästan kunna tro att jag har något emot liberaler, ha, ha:-O
Gott Nytt År!!

Fenrisulv sa...

Bra skrivet Robsten, kampen för att uppmärksamma att samma andas barn regerar nu precis som förut vad gäller invandringspolitiken måste fortsätta. Gott nytt år på dig!

Anonym sa...

Har läst dina inlägg det senaste året med stort intresse, du skriver på ett mycket bra sätt. Jag tycker att många politiska ledarskribenter har en del att lära av din blogg.....vi kan ju alltid hoppas att de läser den någon gång. Gott nytt år och fortsätt ditt bloggande!

Robsten sa...

Tack för kommentarerna, de värmde. nya tag nästa år, självklart;-)

UltraV:s värld sa...

Gott Nytt 2008!:)

Robsten sa...

Yes GOTT NYTT ÅR allihopa! Telias sms-tjänst har lagt av kan jag medela just nu.

Luke Bloom sa...

God fortsättning. Hoppas fler börjar skriva systemkritiska bloggar!