fredag, januari 04, 2008

Antalet asylsökande fördubblat 2006

Enligt SvD så ökade antalet asylsökande med 50 % 2007 jämfört med föregående år. Antalet asylsökande år 2007 var 36207. Antal asylsökande skall inte förväxlas med antalet uppehållstillstånd, antalet uppehållstillstånd är mycket större och var t.ex. år 2006 hela 86 436 enligt Migrationsverket.

Mer än hälften av alla asylsökande, 18 559 var från Irak. Sverige tar emot hälften av alla irakflyktingar som flyr till väst. Denna siffra är i det närmaste pervers och vårt land sticker ut från övriga länder inom EU med sin generösa flyktingpolitik. Det kan inte vara lösningen på oroligheter i ett land att flytta en stor del av befolkningen till ett annat land, det är ju precis det vi gör. I stället för att hjälpa till och försöka lösa problemen i Irak så låter vi en del av befolkningen flytta från landet. Detta kan aldrig vara en lösning på några problem och det skapar dessutom problem i vårt eget land. Skall vi dra nuvarande politik till sin spets så skulle vi alltså lösa Iraks problem genom att flytta på hela befolkningen, hälften hit till Sverige och hälften till andra länder. Detta är i det närmaste en pervers problemlösningsmetod och innehåller måhända en smula dold rasism, "det är enbart i vårt fina land ni kan skapa er en framtid".

Länk SvD

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det mest intressanta är att Sverige faktiskt tar emot fler Irakier än självaste USA som ligger bakom 99 % av eländet i Irak. Så jag tycker vi främst ska skylla på USA, sedan våra egna politiker som uppenbarligen är totalt överens om att Sverige skall ta emot all världens flyktingar utan någon som helst gräns. Men det är klart, kritiserar man politikerna för att vara för generösa så blir man ju stämplat som rasist. Detta betyder alltså att mer eller mindre alla länder i världen har rasistiska styren, utom vårt underbara Sverige som alltid ska vara bäst i allt, inklusive obegränsad generositet.

Statistikern sa...

Det är 50 % fler som sökt asyl, inte dubbelt så många. Men det är illa nog...

Robsten sa...

HELVETE! Jag var trött intill komastadiet men sådana fel får inte förekomma. Tack för påpekandet.

markus sa...

Du känner väl till att antalet irakier Sverige tagit emot allt som allt är så jämförelsevis få att de mer än väl ryms i felräkningsmarginalen för vad Iraks grannländer Syrien och Jordanien tagit emot?

intresserad sa...

Vad står socialbidraget på i syrien i år?

Robsten sa...

Ja, vi tog emot finska krigsbarn när vi krigade på allvar här i Europa, det har jag aldrig kritiserat.
Fakta talar för sig själv, Sverige tar emot hälften av alla irakier som söker sig till väst.
Skall vi jämföra oss med Syrien eller med alla övriga EU-länder? Vi kan väl ha en folkomröstning om saken?

Anonym sa...

Kanske lönar det sig ändå att inte lösa problemet i själva Irak och hålla kriget igång.Vet någon hur mycket pengar flöder in i Sveriges budget från vapenindustri/försäljningen?Kanske betydligt mer än summan på socialbidrag för flyktningar?Woody Allen har sagt någon gång:"om ingen vet vad det handlar om,då säkert handlar det om pengar".

Krille sa...

Jag undrar när någon tänker framföra kritik mot de styrande i norra Irak. Enligt ett rapport inslag för någon månad sedan, så nämdes det att de styrande där, ej ville ta emot "flyktingar" pga att det saknades arbeten och bostäder. Är det verkligen rimligt att människor ska resa till andra sidan jordklotet, när de istället hade kunnat få skydd i den del av Irak där lugn råder?

Det kan ej vara rimligt att Sverige ska fortsätta spela världsamvete år ut o år in, med tanke på de oerhörda problem som detta missbruk av asylsystemet ställer till med.

Vad svarar Tobias Billström på frågan hur det kan komma sig att Sverige ska vara det land som tar emot flest, när Kurderna uppe i Norr, ej tar emot några alls, med hänvisning till att det saknas "arbeten & bostäder"

Robsten sa...

Till Anonym här. Kostnaderna för "flyktingarna" är oerhörtmycket större än socialbidragen, vi har andra bidrag, pensioner, sjukhusvård, fängelse, kurser utbildningar, ålderdomshem och allt möjligt annat. Till det kommer sekundera effekter som att det inte finns bostäder för ickeflyktingar när de vill jobba i t.ex. STHLM p.g.a. att de är upptagna av "flyktingar". det rör sig till slut om enorma summor. Deesa kostnader är mycket större än förtjänsten på vapenindustrin. Dessutom, som lök på laxen, är flyktingförespråkarna ofta de som helst vill lägga ner svensk vapemindustri (genom att inte sälja vapen utomlands vilket är samma sak i slutänden).

Leo Sundberg sa...

Man kan inte jämföra Syrien med Sverige. Syrien är ett grannland, och grannländer har alltid ett större ansvar av flera skäl. Ett är att det är mindre kulturkrockar, återvändandet är lättare. Till och med FN-regler säger tydligt att det i första hand är grannländer som ska ta hand om flyktingar. Och inte ens då tvingar man att ge annat än tillfälliga uppehållstillstånd som slutar så fort det blir lugn och ro.

Syriens migrationsdomare har också den fördelen att de kan skicka hem folk utan att våldskåta överklassterrorister med extrema vänstersympatier sätter yxor i dörrarna.