onsdag, januari 02, 2008

Stureplanscentern är avskyvärd!

I alla fall om ordförande för centerpartiet på Kungsholmen, Oscar Fredriksson tillhör kategorin "Stureplanscentern". Fredriksson skriver som rubrik i en krönika på Politikerbloggen "Välkomna alla som vill bo och arbeta i Sverige". Bara rubriken är fullständigt orealistisk. Hur många vill komma för att arbeta och bo i Sverige? 50 miljoner, 100 miljoner människor? Om nu alla dessa människor VILL arbeta i Sverige, så är det ju inget som säger att alla får jobb, snarare tvärtom. Sedan är det så att alla som säger att de vill arbeta kanske inte verkligen vill det. Det torde räcka att en procent ljuger för att Sverige skulle gå i konkurs. Alla förstår nog att detta är ett fullständigt orealistiskt förslag. Dessutom skulle i alla fall inte jag vilja att alla människor som vill flytta hit från jordens alla hörn skulle få tillstånd till det, även om det gick ihop ekonomiskt. Det skulle nämligen innebära att nationen Sverige som den nu ser ut skulle försvinna och bli något annat, det vill inte jag.

Vidare skriver Fredriksson.

"Senaste exemplet på det folkhemsrasistiska tänkande som finns som en tydlig underström i svensk invandringspolitik är givetvis Göran Johanssons uttalanden men det finns även all anledning att vara kritisk till hur tidigare statsråd som Barbro Holmberg och Mona Sahlin m.fl. hanterat sina respektive ansvarsområden."

Folkhemsrasistsikt tänkande? Sverige tar emot hälften av alla irakier som flyr till väst, det kallar Fredriksson folkhemsrasistiskt, fullständigt horribelt. Vi undrar hur folkhemsrasistiska andra europeiska nationer är? Sedan kastar Fredriksson skit på Göran Johansson, skillnaden är att Johansson har ansvaret för en kommun och har sett utvecklingen under många år. Fredriksson är ung och lever i teoriernas underbara värld, men inte ens teorierna stämmer.

Vidare säger Fredriksson.

"Inom uttalat främlingsfientliga partier som Sverigedemokraterna fokuserar man ofta på att beskriva invandringen som en stor samhällskostnad samt att invandringen innebär en ökad kriminalitet i samhället. Båda dessa påståenden saknar dock vetenskaplig grund och utgör endast ett exempel på de s.k. “sanningar” som är en del av den främlingsfientliga propagandan."

Idiot! Siffrorna om invandrares överrepresentation kommer från BRÅ, inte från SD, hur dåligt påläst får man bli? Ekonom efter ekonom har visat att vi förlorar på denna hämningslösa flyktingpolitik. Vi har ekonomer som Jan Ekberg, Jan Andersson, Bo Jonsson, Ferdinand E Banks och Lars Jansson. Då skall vi påpeka att Jan Ekberg är invandringspositiv men ändå medgett att invandringspolitiken (flyktingpolitiken är ett felaktigt ord) kostar pengar.

Om nu Fredriksson representerar den s.k. "Stureplanscentern" så är det illa, riktigt illa. Förmodligen kommer denna extrema falang att få ökat inflytande i Centern framöver. Om nu Fredriksson representerar en ännu större falang inom Centern så är det förstås ännu värre. Faktiskt har jag ännu inte hört någon socialdemokrat framföra dessa fullständigt horribla idéer som representanten för Centern på Kungsholmen här för fram

UPPDATERING:

Efter ett tips från Grue ser jag att ordföranden för Centerns ungdomsförbund, Magnus Andresson stödjer Fredrikssson i hans syn på fri invandring. Det verkar vara så att en röst på Centerpartiet är en röst för fri invandring, bara så ni vet. De som verkligen vill ha fri invandring kan rösta på Centerpartiet i nästa val, de som inte vill ha en sådan invandring skall rösta på något annat parti (vilket vet ni nog) det är så vårt demokratiska system skall fungera. Dessutom skall ju väljarna helst vara bra informerade om vilka konsekvenser olika typer av invandring för med sig.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Det här nya "center"patrasket är lika mycke genuina centerpartister som ett ufo från Neptunus.

Samma bindgalna praktarslen som de nyliberaler som var ungmoderater på 80-talet. Samma drägg.

Tänka sig de här på socknens centermöten i bygdegården är fullkomligt omöjligt.

Vilka dödgrävare av det klassiska och respektabla centern.

safflemannen.se

Anonym sa...

Riktigt pinsam han är den där Fredriksson. Finns han på riktigt? :)
Han verkar verkligen tro på det han säger själv också.

Om det vore så enkelt att alla som kom hit fick jobb direkt o kunde göra rätt för sig...
Har han ens koll på att endast c:a 52% av den arbetsföra utomnordiska befolkningen har ett förvärvsarbete?

Det finns ett ord för såna människor, som verkligen är övertygade om att de har rätt om saker, eller är bäst på saker, fast folk runtomkring dem ser hur fel de har, utom den närmaste kretsen förstås, som plikttroget håller med i god Smithers-anda(jag gillar att dra Simpsons-paralleller till verkligheten, har ju tidigare jämfört Sverige med Ned Flanders :).. kommer inte på det på rak arm dock.

UltraV:s värld sa...

Med tanke på att alliansen anser att vi svenskar som redan bor här kostar alldeles för mycket, är det märkligt att man säger sådana saker. Det är bara en barbarisk svensk som kostar pengar, alla andra är en tillgång. Jag orkar inte bli förb... varje dag, men jag kan inte förstå hur man kan avsky sitt eget folk så mycket som vår regering gör.

Norbergssonen sa...

Den här typen av politiker kan nog bara existera i ett land, vars existens inte på allvar hotats sedan 1809-års krig. Se vilken skillnad det är i Finland: Där förs en pragmatisk politik med nationens bästa för ögonen, vilket självklart inkluderar en mycket restriktiv invandringspolitik. Jag är rädd för att vi nu betalar priset för 200 års fred.

Anonym sa...

Stureplanscentern märker väl inte av invandringen. Dom borde visa sina nunor här ute i ghettona, dom är välkommna till västerort där jag bor.

Robsten sa...

Dom svinen är välkomna där jag bor också:-(
Håller med dig Norbergssonen

Anonym sa...

Jag håller med robsten om det mesta men förfall inte till Afa:s vokabulär och kalla andra för svin. Det slår bara tillbaka. Eller som man sa förr i Sverige: Svinhugg går igen.

Jorma sa...

Man ställer sig frågan per automatik...hur ofta besöker dessa Stureplans-Brats förorterna?

Kanske påtiden att blanda in förortsfolket till en blivande majoritet i socitetsområdena i Stockholm?

Vet inte vilka som är värst i dagens Sverige? Multikultivänstern eller Socitetshögern?

Vänstern ser påstodda "arbetare" medans Högern ser billig "arbetskraft" inför framtida lönedumpningar. Summan för hela multikultikonceptet får vanligt hederligt folk betala. Tänk att få betala för sin egna undergång, det är fint det. Och det är synnerligen "genuint Svenskt".

Anonym sa...

Som "anonym" ovan sade:"Tänka sig de här på socknens centermöten i bygdegården är fullkomligt omöjligt."
Inte alls!
Jag skulle vilja se dem lägga fram sina åsikter på en bygdegård och se bönnera i ögonen. Ännu mera skulle jag vilja se i hur många bitar de skulle transporteras därifrån...

Rune sa...

Det är väl bara att konstatera att centern kapar banden till sitt ursprung och svävar upp i det blå som en vilsekommen ballong.

Knute sa...

Grattis Robsten till placeringen på topp-20-listan för årets politiska bloggar!
bloggenbent

Robsten sa...

Tack Knute;-)
tror vi får skriva en liten tack-artikel här.

Nils Dacke sa...

Ett mycket bra och relevant inlägg, Robsten.

Passar på att önska Gott Nytt År

birdie sa...

En väldigt bra och relevant blogg Robsten. aplåder !