lördag, maj 09, 2009

Smått och gott om EU-valet

Ja lite smått och ganska gott om EU valet i dagens rikstidningar.

SIFO, EU-valet
I en undersökning som SvD gjort i samarbete med SIFO visar det sig att S ligger en bit före M i väljarstöd. Bland icke riksdagspartier märks SD och Piratpartiet som hot mot de etablerade partierna. Som vanligt antar vi att SD ligger en bit högre i ett verkligt val än i en opinionsundersökning. Junilistan är i princip utraderad.

Länk

Wallström
Margot Wallström uttalar sig i en fet rubrik på DN, enligt detta ”Rösta på vem ni vill, bara ni röstar”. Känns tryggt att Wallström säger att vi får rösta på vilket parti vi vill. Då finns hoppet att vi fortfarande lever i en demokrati. Jag tror att jag redan vet vilket parti som kommer att få min röst. Nu har jag Wallströms ord på att jag gör rätt också, kan det bli bättre?

Länk

Uppstickarkandidater
På DN står det om uppstickarkandidater. Kul och informativ artikel, måste läsas.

Länk

Folkomröstning euron
KD vill ha en ny folkomröstning om Euron. Det var inte länge sedan vi hade en sådan omröstning. Folkets besked var solklart den gången. Nu verkar det som om våra rikspolitiker inte godtar folket röst. Ella Bohlin, KD:s toppkandidat säger så här i DN

Jag tycker Sverige ska vara med i valutasamarbetet fullt ut. Som det är i dag står vi utanför och tittar på. Vi behöver euron för konkurrensen och för inflytandets skull.

Och om svenska folket skall ha något inflytande så skal vi inte gå med, folkomröstningens resultat var tydligt. Inflytande för folket och för våra karriärpolitiker är inte riktigt samma sak. Skall jag göra en omtolkning av vad Bohlin säger så låter det enligt följande: Vi behöver euron för att fler svenska politiker skall kunna göra karriär i Bryssel.

Länk

1 kommentar:

Anonym sa...

Det som händer idag har en historisk förklaring.

Om du vill förstå vad som händer i världen idag, se filmen:

The Money Masters - How International Bankers Gained Control of America

http://video.google.com/videoplay?docid=-515319560256183936

Det är väldigt lätt att dubbelkolla alla fakta historiskt, om man bara tittar efter det.