söndag, november 01, 2009

Tuffa kongressdagar

Det är tuffa kongressdagar när Socialdemokraterna skall lägga ut riktningen för framtidens politik. Det är Ipred-lagar och samarbetet med de "Rödgröna" inför valet. Bosse Ringholm är en trotjänare som kanske hört det mesta förut. Alla argument, alla konstiga förslag från ungdomar som vill kämpa sig fram i politiken och bli en ny...Göran Persson, ingen vill nog bli en ny Sahlin. Ringholm har sett ungtuppar som vill visa upp sig, han har hört alla floskler om jämlikhet, han har hört allt tal om rättvisa och solidaritet. Ändå så vet han att allt förblir som det alltid varit i politikernas korridorer. Vem får de tunga posterna? Vem gör ett hopp i karriären? Vem ligger bra till hos PS? Jag förstår Bosse Ringholm, politik kan vara outhärdligt förutsägbart. Jag spekulerar i om Ringholm hellre skulle befunnit sig på en viss fotbollsläktare och sett en viss match denna dag.10 kommentarer:

Kraxpelax sa...

WCT? Den officiella versionen är den sanna, vilket har belagts i diskussion på Newsmill. Konspirationsteorin avfärdad, case closed.
.
Sanningen om organskandalen!

- Peter Ingestad, Solna

z999 sa...

Peter, detta är inget svar på ditt sanningssökande utan är helt fristående. Antisionistiska muslimer ska bilda ett nytt parti i Sverige.
http://www.sr.se/cgi-bin/uppland/nyheter/artikel.asp?artikel=3208060

Ville bara visa länken för Robsten och andra.

Stig sa...

Bra Z! Intressant och viktig länk!
Ett parti bestående av högerextremister, radikala muslimer och personer från den radikala vänstern och med tokmuslimen Mohamed Omar som partiledare är precis vad Sverige behöver.
Att islamism, fascism och kommunism har en gemensam värdegrund kan ju inte åskådliggöras tydligare. Partiets tre grundpelare blir alltså Kapitalet, Mein Kampf och Koranen, tre hatiska texter på tre olika språk men med samma mål: Erövra världen och kuva folken.

Kommer de in i riksdagen så når blandkulturen sitt klimax och Mona Muslim kommer att bli grön av avund på Omars parti så härligt mixat av svartmuskiga mussetomtar, bleka skinnskallar och rödskäggiga stalinister.
Maud Olofsson kommer att jubla över att hennes regnbågefilosofi fått ännu en färg, grällare än alla de andra.

Robsten sa...

""Att islamism, fascism och kommunism har en gemensam värdegrund kan ju inte åskådliggöras tydligare. ""

Jag anser alla tre ideologierna förkastliga men jag anser inte att de har gemensam värdegrund.

Stig sa...

"Jag anser alla tre ideologierna förkastliga men jag anser inte att de har gemensam värdegrund."

Att islam överlag inte har samma värdegrund som de andra två totalitära ideologierna i det stora hela är väl uppenbart. Men fascismen och kommunismen är väldigt lika i synen på medborgarens roll: Underkastelse, individens utplåning, blind lydnad under en stark ledares eller stark stats vilja.
Den fanatiska dualsimen om alltigenom onda eller alltigenom goda människor och folkgrupper ("otroende och "dhimmis", "judesvin", "förtryckande borgarbrackor" etc)
är typsikt för alla dessa tre kulturer/ideologier och likadant med förskönandet av våld, mord och krig.
Likaså likriktning in absurdum, som tennssoldater stöpta i samma form eller vandrande tält och tomtar med dasspapper virat runt huvudet och därtill likriktat tänkande kännetecknar alla dessa tre religioner/ideologier.
Inte undra på att de funnit varandra.
Alla tre har krigiska fältherrar som "goda" förebilder, Muhammed, Mussolini, Hitler och Stalin + några till fr. inom vänstern.
Alla tre är intoleransens ideologier.
Man kan dra upp hur många likheter som helst men det blir bara tjatigt i längden.

Stig sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Stig sa...

Ojj! det blev tydligen dubbelt där. Ta gärna bort den ena kommentaren. Ser så illa ut.

Robsten sa...

Nä, jag håller inte med Stig, men jag har märkt en stark tendens att föra samman allt man inte gillar till samma kategori. Förmodligen ett mänskligt beteendemönster, ungefär som om du står i en fabrik, så gör kroppen rörelserna så enkla som det går automatiskt, för att spara energi och förenkla tillvaron.

Onda förebilder finns inom alla ideologier likaså förskönande av våld vid vissa tillfällen. läste just om bombningen av Dresden som egentligen var en vidrig handling mot flyktingar och civilbefolkningen i staden. Handlingen förklarades med rationella skäl som att det ändå var nazister som kremerades i lågorna (vi har i själva verket ingen aning om hur många av dessa som var nazister).

Men jag avslutar debatten här, den leder för långt och tjänar kanske inget syfte heller. Jag efterlyser bara lite fler dimensioner och nyanser, verkligheten envisas ofta med att vara komplicerad och mångfacetterad, tyvärr ;-)

z999 sa...

Islam och kommunism har det gemensamt att de ser sig som den totala och enda lösningen på alla problem som mänskligheten har. Nazism (och fascism) skiljer sig från de övriga (och då menar jag såsom den nationalsocialistiska läran utformades av NSDAP på 30-talet).

Fast värderingsgrunden när det gäller människor som står i vägen och envisas med att tycka olika är gemensam. Det totalitära synsättet är väl ganska gemensamt också.

Stig sa...

Nej, jag för inte samman allt jag inte gillar till samma kategori.
Jag gillar t.ex. inte överdrivet liberala idéer som leder till förslappning, överdriven tolerans som i det långa loppet skadar samhället och oskyldiga offer (t.ex. flumskolan, genant låga straffsatser, fängelser med svängdörrar mm) men jag anser inte att flumliberalerna har särskilt mycket gemensamt med islamister, fascister och kommunister för det.

Trosuppfattningar som mormoner, Jehovas vitten, Hare Krishna och Guds Barn betraktar jag som suspekta tvångsföreställningar och gillar dem inte alls. Men de har ingen eller ringa föresats att tvinga på resten av världen sin uppfattning om hur samhällena ska se ut. Därför kan man också tolerera dem till viss del.

Sedan har man ju irrläror som astrologi, New age, UFO, läkande stenar och f*n & hans mormor... som man ogillar om man har lite krav på logik och bevis, men dessas anhängare kan iaf inte jag tycka illa om just därför att de inte påverkar varkens samhällsutvecklingen eller mig själv som individ och medborgare.

Onda förebilder finns inte inom alla ideologier men inom alla ONDA ideologier. Liberalismens John Stuart Mill och konservatismens Edmund Burke var ju inte speciellt ondsinta människor.

Exemplet med bombningen av Dresden var ett bra exempel på att ondska, generaliseringar och fanatism finns inom oss alla. Botmedlet är lite självkännedom/självkritik.
Och det påminner mig om sänkningen av det där tyska fartyget (glömt namnet) fullpropppat med tyska flyktingar. Det fördöms däremot i viss grad just för att det var ryssarna som sänkte det.

Z:
"Nazism (och fascism) skiljer sig från de övriga".
Skulle vara intressant att veta vad du menar med det.
Jag trodde snarare att islam kan uppfattas malplacerat i denna trio bara för att det även är en religion (och kultur).