måndag, januari 11, 2010

Svar till "Haiwan"

Jag svarar här på bloggarens ”Haiwan” svar till en kommentar på hennes blogg, efter enträgen begäran. Så här skriver Haiwan.

Jag har fullt förståelse för att svenskar vill behålla sitt land för sig själva. Å andra sidan så är det en majoritet som anser att en mångkulturell befolkning gynnar svenskar och genom denna mångkulturella befolkning minskar facken mellan folk och fördomar minskar successivt i och med detta.


Det är sannolikt inte en majoritet av befolkningen som är för ett mångkulturellt samhälle, trots massiv propaganda från vårt politiska och mediala etablissemang. Hur det skulle sett ut med opinionen utan denna massiva propaganda, som närmast kan liknas vid hjärntvätt, kan vi endast spekulera i. Många av oss tycker inte etniska enklaver som Rosengård och Tensta gynnar Sverige. Att murarna mellan människor brutits ned stämmer inte heller. I södra Stockholm bor turkar för sig, perser för sig etc. Unga flickor från skolor i invandrartäta skolor har fått höra att de inte är välkomna i dessa skolor för att de är svenskar. Detta är fullständigt oacceptabelt enligt mig. Vidare till Haiwan.

Ditt tankesätt kan enkelt jämföras med Hitlers uttalande under nazisttiden.


Han beskyllde en folkgrupp för bristen på arbete och att detta ”sorts” folk endast orsakade förödande för tyskarna. Till följd mördades miljontals människor. Istället för att samarbeta och tillsammans konkurera med andra länder så beskyller regimen sitt eget lands befolkning


Detta är en orimlig jämförelse och enligt all nätetikett och enligt Godwins lag så är den första som nämner Hitler förlorare i debatten, du BÖRJAR med att nämna Hitler! Hitler försökte inte bevara sitt land och sin kultur, han försökte sprida den till övriga världen. Enligt nazismen så var alla andra folkslag underlägsna den ariska, de skulle i princip vara tjänare åt den ariska befolkningen eller utrotas. Det är en avskyvärd inställning som SD vänder sig emot med all kraft.

Enligt ditt resonemang så skulle Finland, Danmark, Island och en massa andra länder vara nazistiska. Alla dessa länder för en immigrationspolitik och en kulturell politik som i vissa fall är stringentare än den SD förespråkar. Är kurder, samer och alla andra folkslag nazistiska när de vill behålla sin identitet och kultur? Vidare så skriver du Haiwan så här.

Jag förstår inte hur folk kan ha så mycket ilska i sig att de delar upp en befolkning i fack istället för att se denna mångkulturell som en nytta för landet.


Jag känner ilska, men inte mot andra folkslag eller ens immigranter. De följer bara de regler och lagar som våra politiker stiftar. Min ilska riktar sig mot svenska politiker som inte lyssnar på människorna i detta land, som inte ser en misslyckad politik, som inte lyssnar, som ljuger och håller för både öronen och ögonen och kallar mig för diverse otrevliga saker bara för att jag ser och erkänner det som verkar vara helt uppenbart för alla utom våra högbetalda politiker. Jag är inte arg på de som utnyttjar de lagar som politikerna stiftar, det är politikernas ansvar. Jag är således inte arg på dig Haiwan. Jag är född och uppfödd i detta land, jag ser inte fördelarna med den ”mångkultur” som våra politiker hyllar. Det är inte ens ”mångkultur” i verkligheten. Eftersom vi har etniska enklaver så är det en massa ”monokulturer”. Vidare så skriver du så här Haiwan.

Deras politik grundar för att beskylla etniska grupper för bland annat sämre ekonomi och dålig arbetskraft. Men sanningen är den att om vi svartskallar inte bott här så skulle SD beskyllt sin egen befolkning.


SD beskyller redan nu vår egen befolkning, nämligen den del av befolkningen som sitter i riksdagen och regeringen. Självklart får Sverige sämre ekonomi när det inte ens finns jobb åt dem som vill arbeta och göra rätt för sig. Svenska välutbildade ungdomar får inte jobb, hur i hela friden skall då människor som inte kan språket eller känner till vår kultur kunna få anständiga jobb? Ekvationen går inte ihop, ett barn kan räkna ut det. Många människor från andra länder och kulturer jobbar bättre och mer än den genomsnittlige svensken, jag känner själv flera sådana människor. Men det förändrar inte att hela immigrationspolitiken i sin grund är vansinnig. 

Ja Haiwan, det var ett snabbt svar från mig. Kanske du förbättrar besöksstatistiken för din blogg i alla fall med din "fight". Du är som sagt välkommen att prata med Sverigedemokrater om du vill, jag kan ordna det utan problem. Till sist vill jag påpeka att när vi kommenterar så håller vi god ton utan personangrepp. Det blir så mycket trevligare och effektivare så. Argument framförda sakligt utan övertoner av ilska och personangrepp är så mycket effektivare och framgångsrika.

44 kommentarer:

Anonym sa...

Fast jag undrar varför folk ger sig in i debatter när de inte kan debattera? Haiwan alltså, i det här fallet. Ja, han/hon är ung, och det är bra att söka prata istället för att säga "Alla SD:are är sinnessjuka demoner!", självfallet. Men tror verkligen alla dessa människor att dom automatiskt kommer "vinna" en debatt eller argumentation mot en SD:are, tror folk verkligen att det enda som krävs för att sabla ner en SD:ares argument är att "ta debatten"? Tror folk verkligen att SD inte HAR några argument eller retorik? Tror dom verkligen att partiet består av neandertal-skinnskallar som säger "Ööööh ut med blattarna?"? Herregudars... snälla Haiwan och andra, det är enorm skillnad på SD och t.ex. NSF.

Openeyes sa...

Hon får gärna utveckla sina argument lite, hon använder sig av samma floskler som Mona använder: Om SD inte hade invandrare som inte sköter sig att klaga på skulle dom angripa svenska dito, ja vill man landet väl så har man väl inga problem det, men som många andra så har hon en folkgrupp som hon känner mer för än landet, dvs invandrare.

Sanningen är obekväm, men inte desto mindre en sanning!

robban sa...

kul att din lilla passage om nazismen är kusligt lik islamismen, visar ju hur lika de är ideologiskt. och så har de mage att köra med nazistköret vs SD.

Stig sa...

Det konstiga och enerverande med politik och i synnehet migrationspolitik är att man måste med en dåres envishet upprepa självklarheter som:
1. Massinvandring är extremism och inte alls normalt.
2. Blandkulturella experiment har inte lyckats i ett enda land i hela världen, någonsin.
3. Alla länder har en viss kapacitet att ta emot invandrare. Överskrids denna kapacitet så blir det till olycka för alla, även för invandrarna själva vilket ghetton som Rosengård, Bergsjön, Angered, Rinkeby m.fl. är konkreta exempel på. Att Sveriges kapacitet inte har räckt till för 25 års vansinnig massinvandring är
således helt uppenbart för den som VILL se det.
4) Innan massinvandringen drog igång på 80-talet skulle Sverige enligt "Haiwan" och andra flumliberaler varit kulturellt isolerat från resten av världen under de 900 år landet existerat. Det är naturligtvis inte alls sant och vissa multikultiförespråkare hävdar att Sverige alltid varit ett invandrarland. Helt rätt, men inte massinvandringsland. Och varför ekar flumliberalernas klämkäcka kommentarer om att "nu är Sverige mångkulturellt och globaliserat" om det de facto inte är något helt nytt... Och till stora delar destruktivt.
5) Kulturutbyte har i över två tusen år skett genom handel länder emellan, sidenvägen öppnades 200 f.Kr. och krävde inte kinesisk massinvandring för att europérna skulle ta till sig asiatiska kryddor, kinesiskt porslin (kineseri var poppis) influera konstnärer som Monet mfl.
Massinvadrings-argumentet är alltså totalt värdelöst!!!
6) Sverige är ett litet land och det är bara patetiskt att försöka efterlikna USA med sina 300 milj. invånare. Och inte ens där är blandkulturen lyckad, trots att de haft oändligt mycket längre tid på sig.
7) Brottsligheten har ökat med det dubbla och inom vissa brottstyper ännu mer och det sammanfaller väl med massinvandringen. Fängelserna är överfulla av invandrare (ca 75 %).
8) Riksdags-sjuklövern är lands- och folkförrädare som aldrig tillfrågat folket i en folkomröstning om de vill prackas på den största förändringen i sveriges historia.

Med en dåres envishet känner jag för att avrunda till 10 punkter ... eller 20...eller ännu mer men vem orkar läsa det och vad hjälper det dem som med en dåres envishet förnekar det blandkulturella experimentets totala fiasko och svalt propagandan om multikultens välsignelse med hull och hår.

Robsten sa...

Ja, här är det bara att hålla med, likaså på Haiwans blogg.

z999 sa...

Några reflektioner.
Om det var en majoritet av svenskarna som var för invandring och mångkultur(?) så skulle det vara enkelt för politikerna att hålla en folkomröstning. Man skulle ju i så fall bli av med SD. Men eftersom man vet att det inte är så så blir det ingen folkomröstning.

Angående Hitler och nazism. Hitler ville inte bevara den tyska kulturen, han ansåg att människan skapar kulturen och inte tvärtom. Det viktiga var alltså att bevara den ariska rasen samt förfina den med den tidens idéer (som för övrigt även praktiserades i Sverige, tvångssterilisering osv). Dagens nationalsocialister anser också att kulturen är 100% avhängigt människan och skapas olika beroende på vilken ras som skapar den. Här skiljer sig SD helt 100% eftersom SD anser att människan kan assimilera sig till till exempel svensk kultur.
Imbecilla människor brukar fråga vad som är svensk kultur (trots att dom bor i Sverige alltså), kulturen speglar synsättet och svensk kultur är vad svenskar kan komma övverens om som acceptabelt synsätt.

bagdadbob sa...

USA har ca 1,5-1,6 miljoner muslimer i en befolkning på ca 260 miljoner. Sverige har ca 500.000 muslimer i en befolkning på drygt 9 miljoner...

Vi står inför en oåterkallelig förändring av Sverige i grunden, och tillräckligt många ursvenska politiker, journalister och privatpersoner tror att det ändå kommer ordna sig i slutänden. Detta är slutresultatet av 40 års socialistisk indoktrinering. God natt, Sverige.

Haiwan sa...

Hej!

DEt går inte att skicka så långa komentarer på din blogg verkar det som. Så jag skickade en komentar till mig själv på min blogg.

Titta på "svar på tal" inlägget och tryck på komentarer i min blogg så har jag skrivit ett svar til ldig:)

Ha en bra dag:)

Haiwan sa...

Robsten jag hade kursiv text. jag skrev det med rättstavningsprogram med det blev vanlig text då jag kopieraade in i komentarer.

My bad. Borde ha haft citattecken istälelt för kursiv text

Robsten sa...

Ja jag såg det. Ingen fara, jag kände igen min egen text, trots min ålder, he, he.
Nä det är lurigt med htlm-kod i kommentarerna, fungerar inte helt enkelt.

Jo, du skrev att du var kurd om jag minns rätt. Ni är ju verkligen ett stolt folk som verkligen värnar om ert språk och kultur. Det tycker jag är bra, det skall ni fortsätta med. Kanske får ni ert egna Kurdistan någon gång, men man får tyvärr inget gratis verkar det som. Allt skall kosta blod och tårar, thats life.

haiwan sa...

hehe okej.

du jag besvarar ditt inlägg så fort jag kan. Just nu orkar jag inte, har varit vaken sen 6 på morgonen kom precis hem. Men du ska få svar när jag väl sätter mig vid datorn igen-

Tack va snällt av dig!! och ni svenskar ska absolut inte gå med på att folket ska tala ett annat språk än svenska. Utveckling av språket är en anann sak:)

"Allt skall kosta blod och tårar, thats life."

jag tror på en fredlig lösning. Men tyvär kan det vara som du säger-

Föresten så läste jag lite om ditt islaminlägg. Vi kan ta den diskusionen nån annan gång. Jag är själv helt ateist men mina föräldrar är religiösa. Om det är något ämne jag gilalr att diskutera så är det religion.

Ha det bra så länge så talas vi kanske nån annan gång!!

Robsten sa...

OK, jag har precis tagit en välbehövlig tupplur efter jobbet, var helt slut. Har inte anpassat mig efter julledigheten när jag i princip gick ner i koma.

jag tror inte jag uttalat mig om religionen Islam. Det jag diskuterat och kritiserat är den del av islam som antar politisk karaktär. Alltså när religionen har övergått från en tro för enskilda människor till en rörelse som vill påverka samhället. Sedan har jag skrivit om Fadime, men det har väl inte heller med religionen att göra (en diskussionspunkt bara det kanske). När jag första gången skrev om Fadime kunde man faktiskt ana en ilska i mitt inlägg, men även det riktade sig delvis mot våra egna politiker, fast inte enbart.

Jag skulle skriva något mer....fan, jag tar ut svängarna så jag glömmer vad jag skall skriva....jo, jag har gått från att vara en övertygad ateist till att nu vara en agnostiker. Intressant utveckling tycker jag.

z999 sa...

@Haiwan:
"Jag är själv helt ateist men mina föräldrar är religiösa. Om det är något ämne jag gilalr att diskutera så är det religion. "

Jag tror att vi är två som är religiösa på den här bloggen. Bland annat jag. Jag gillar också att diskutera religion men jag vill inte falla in i något predikande eller missionerande vilket kan vara lätt hänt när man är troende.

z999 sa...

Man kan väl säga att en majoritet av svenskarna har en relativt positiv inställning till invandrare, men kan samtidigt vara väldigt negativa till invandringspolitiken. Och det är väl den vågen som SD rider på för tillfället?

Politikerna gömmer sig ofta bakom invandrarna och vill få det till att det är enskilda invandrare det är fel på och inte deras invandringspolitik. Man talar om integrationsproblem, samhällskontrakt och språkrav, men vågar aldrig röra själva grundsystemet på något sätt.

Openeyes sa...

Hennes kommentarer och det mail jag fick får mig att tro att vidare debatt med människan är lite utav meningslös, hon vill att alla ska få komma hit och inte kunna bli utslängd oavsett vilket brott de begått.

Som slutkläm tyckte hon att jag skulle rösta rätt, tänka på alla och inte bara svenska folket.

Hon vill att man ska sätta sig in i invandrarens situation, men verkar ha lite svårare för att sätta in sig i svenskens, men hon är bara 18 så känslorna vinner över förnuftet.

Kul att hon trodde jag går i högstadiet, det var tider det, kanske fem invandrare som dock var mer eller mindre kriminella, men eftersom man kände dom eller gick på samma skola så var det lugnt, fyf*n för att gå där idag, men då hade man iofs inte känt till att det faktiskt var bättre förr.

Haiwan sa...

Robsten

ojdå. ja men tupplurar är alltid bra- Bara man tar en kort på en kvart tupplur så kan det rädda resten av dagen:)

Jag har föräldrar som är islamer. Men det får inte mina egna åsikter att påverkas. jag tycker som jag tycker och jag har själv mycket att kritisera gällande religionen Islam.

-agnostiker är smartare och mer inligentare än religiösa som tror på massa berättelser och sagor (koranen, bibeln osv). Tycker jag iaf.

Jag tror itne på saker som det inte finns bevis på:) jag komemr göra ett inlägg om religion framöver hopaps du läser det:)

Robsten sa...

Absolut Haiwan, det skall jag göra ;-)

Robsten sa...

@Openeyes

Jag läste om en som kommenterade på Haiwans blogg som för 10 år sedan var vänsterpartist och för mångkultur. Som numera är solklar SD sympatisör.

Jag var själv högersosse för 15 år sedan (dock tveksam till immigrationspolitiken redan då), för 20 år sedan var jag väl i princip, kanske ändå inte överförtjust i vår immigrationspolitik, nä, det har jag i princip aldrig varit faktiskt.

Anonym sa...

Nej, diskuterandet leder ingen vart. Hon har fått för sig att SD:are är onda och står för rasism och nazism, oavsett hur mycket det påpekas att det inte är så. Det går inte att diskutera eller argumentera med någon som tror att man ljuger i så gott som allt man säger. Om man har sin åsikt klar för sig och vägrar ta av skygglapparna och ens FÖRSÖKA se saker och ting ur en annans synvinkel är det onödigt att ens diskutera. Som om det inte vore nog så verkar språkförbistring göra sitt till, vilket gör att många inlägg verkas missförstås grovt och kloka (om än ibland retoriskt komplicerade) passuser ignoreras. Tyvärr.

z999 sa...

@Haiwan:
"agnostiker är smartare och mer inligentare än religiösa som tror på massa berättelser och sagor (koranen, bibeln osv). Tycker jag iaf."

Berättelserna i böckerna du nämner är till för att ge en tilltro till att Gud existerar, det handlar alltså inte om tro i betydelsen vetande. Jag har en tilltro till att du existerar baserad på en massa antaganden, det är faktiskt samma när en sant religiös människa säger att han/hon tror på Gud (Allah i ditt fall och Wotan i mitt fall).

"Jag tror itne på saker som det inte finns bevis på:) jag komemr göra ett inlägg om religion framöver hopaps du läser det:)"

Du ska komma ihåg att vetenskapen inte anser sig ha svar på allt. Du gör dig själv en otjänst om du låter vetenskapen få agera som en sorts förälder åt med alla svar, en roll som dom själva inte anser sig kunna leva upp till. Om alla hade en 100% tilltro till vetenskapen så skulle vi fortfarande tro att jorden är rund. Och sen, det är egentligen bara de senaste hundra åren vi haft en seriös vetenskap.

Robsten sa...

Angående frågor som rör immigrationspolitiken och inställningen hos människor i vårt land som kommer från en annan kultur och andra länder.

Jag tror det förhåller sig så här. Människor med invandrarbakgrund tror för det första att det är de som är anklagade i första hand, inte politikerna som har ansvaret för den förda vansinniga politiken, är det konstigt egentligen? Vad säger våra tidningar? Vad säger våra politiker och journalister? Jo att vi anklagar invandrarna, inte våra politiker. Det ju precis därför vi kan anklagas för främlingsfientlighet och andra saker.

För det andra. Om nu den förda politiken är ett misslyckande så inser ju de som kommit hit att de varit brickor i ett smutsigt spel, alldeles oavsett att det är politikernas ansvar. Vem vill vara en bricka i ett smutsigt oärligt spel (oavsett den egna rollen i detta)? Inte så värst många sträcker upp sin hand gissar jag.

Det kan inte hjälpas att det blir en känslomässig belastning att inse att man själv varit del av en mindre lyckad process och utveckling. Det är definitivt inget som höjer det egna självförtroendet och får en att känna sig värdefull och viktig, och låt oss vara ärliga, alla vill känna sig värdefulla och viktiga.

Om jag emigrerar till ett annat land, helt ok enligt regeringen i detta land. Sedan får jag höra att denna immigration varit fullständigt vansinnig. Blir jag glad och hoppar jämfota? Sannolikt inte, jag känner mig lurad, bedragen och ditlockad under falska förespeglingar.

De som har kommit som invandrare efter den period då vi hade arbetskraftsinvandring (de har inga problem och ansluter sig till SD i allt högre grad nu) har alltså dubbla processer att ta sig igenom. Dels att se igenom alla floskler som vårt etablissemang öser över oss. Dels att ta sig igenom den mentala känslomässiga barriär där det egna egot fått sig en ganska rejäl törn. Vi som är infödda här har endast en process att ta oss igenom. Rätta mig om jag har fel.

Därför blir jag extra glad när Rapparen Ken Ring säger rent ut att den nuvarande politiken är har gått åt fanders. Men varför säger Ken att "detta låter helt sjukt" innan han säger det helt uppenbara att vår immigrationspolitik havererat? Jo just därför att han själv är första generationens invandrare och att han har denna mentala belastning jag skrev om ovan.

Men hjärtligt tack till Ken som rakryggat sade vad han tänkte och tyckte. Det skall du ha en förbannat stor eloge för.

Stig sa...

@ Z999
"Berättelserna i böckerna du nämner är till för att ge en tilltro till att Gud existerar, det handlar alltså inte om tro i betydelsen vetande."

För det första betyder ordet tilltro ungefär "förlita sig på" och självklart manar bibeln de troende till att tilltro/förlita sig på guds ord, hans allsmäktighet, godhet, rättvisa mm och att du genom bön kan få hans förlåtelse, beskydd, kärlek mm mm mm.
Men allt detta innebär ju inte att bibeln inte uppmanar människor att tro på gud. Guds ord i den heliga skrift är så proppfull av hotelser och ultimatum att ingen kan missa att det handlar om uppmaning att tro och till och med att tro utan att ifrågasätta innehållet i bibelns skrifter. Som kristen skall du "tro som ett barn". Att människan samtidigt är utrustad med en tänkande/ifrågasättande hjärna och en fri vilja blir ju då förbryllande och motsägelsefullt.

" det handlar alltså inte om tro i betydelsen vetande".
Vad menar du med det?
Tro är ju motsatsen till vetande. Om du anser dig veta att gud finns så har du faktiskt mist din tro och tror att du vet något som inte går att veta. Många troende anser sig ha bevis på att gud finns och menar att bibeln är ett bevis på guds existens, den är ju gud egna ord... Tror dom!
Andra "bevis" är sådant som den fantastiska skapelse som naturen och människan är "måste ha skapats av någon" och "bevisföringskonst" som denna: "Det faktumet att människan kan föreställa sig evigheten är ett bevis på att den finns - Paradiset alltså".
Ett riktigt bevis är när det inte råder minsta lilla tvivel. Att jorden är tredje klotet från solen, roterar kring solen och kring sin egen axel råder det inget tvivel om nu för tiden och därför anses det vara bevisat. Den som tvivlar på detta får finna sig i att bli betraktad som narr eller religiös fanatiker.
Tvivlet på guds existens är mycket utbrett fr.a. i det sekulariserade Europa och då blir det absurdt att prata om bevis.
Haiwans citat är lustigt: "Jag tror inte på saker som det inte finns bevis på". Om det finns bevis så handlar det inte om att kunna tro på det eftersom det då står utom allt tvivel, en tro förutsätter ju att det inte är fullt bevisat.

"Om alla hade en 100% tilltro till vetenskapen så skulle vi fortfarande tro att jorden är rund."
Den är faktiskt väldigt rund :-)

Vetenskapen kan aldrig bli någon sorts religion som du verkar insinuera. Vetenskapen säger inte en enda sak och lanserar inga dogmer som religionerna. Vetanskapsmännen är ofta oense i vissa frågor, de debatterar och de ifrågasätter sina egna teser och teorier när nya fakta kommer fram. Där finns inga överstepräster som kräver underkastelse och tro på deras teorier pga deras auktoritet eller någon helig skrift.
Härstammar vi från aporna? Ja med stor sannolikhet men det 100-procentiga beviset finns inte och kommer aldrig att finnas och ingen professor hotar med Den Eviga Elden om vi inte tror på släktskapet med aporna.

Robsten sa...

@Z

jag kämpar för att inte framstå som besserwisser Z, men kan ändå inte låta bli att undslippa mig ett par kommentarer.

Jorden är inte helt rund utan sfärisk, lite tillplattad på polerna, förmodligen beroende på rotationen.

Vi härstammar absolut inte från aporna. Vi har med största sannolikhet gemensamma förfäder med dessa, det är en helt annan sak.

Frågan är om evolutionen kan fixa allt detta fantastiska utan någon högre makt, det är det en agnostiker går och sliter med. Tänk ögats utveckling och komplexitet, tänk vattnets fantastiska egenskaper, en enda egenskap hos vattnet annorlunda och allt liv omöjligt. Tänka alla dessa miljoner pusselbitar som skall fungera för att just vi, våra dumma fän, skall kunna uppleva denna dag som i dag är. Visst svindlar tanken. Även om man är en dum, outbildad, snustuggande SDare ;-)

Anonym sa...

@Robsten
"Frågan är om evolutionen kan fixa allt detta fantastiska utan någon högre makt"

Och frågan är om en enda gubbe kallad Gud kunnat fixa allt detta på en enda vecka, minus söndagen då han tog igen sig efter en hektisk arbetsvecka :-)

Robsten sa...

Frågan är väl om allt detta kunde bli till i Ginnungagap menar du väl?

z999 sa...

@Robsten:
"Frågan är väl om allt detta kunde bli till i Ginnungagap menar du väl?"

Intressant fråga tycker jag. Enligt vetenskapen så har ju levande liv uppstått ur död materia (sten), bara man väntar tillräckligt länge så...

Som jag tror så skapades människan genom att Oden blåste liv i två träd, Ask (mannen) och Embla (kvinnan). Detta är en symbolisk berättelse som syftar på att vi evolutionerats fram från växtriket.

Stig ställde många intressanta frågor men jag undrar om herr Robsten verkligen vill ha en långdragen religiös diskussion (tänk dig för innan du trycker på knappen, jag kan skriva hur mycket som helst i ämnet).

Angående bibeln och koranen, jag tillhör en naturreligion där religiösa skrifter kommer i andra hand. Mitt tips till den som söker andlighet i sitt liv är att ge sig ut i den natur man tillhör (den svenska i mitt fall) och aktivt verkligen försöka se sig som en del i ett större sammanhang.

Haiwan sa...

Till anonym som skrev så här>

"Nej, diskuterandet leder ingen vart. Hon har fått för sig att SD:are är onda och står för rasism och nazism, oavsett hur mycket det påpekas att det inte är så. Det går inte att diskutera eller argumentera med någon som tror att man ljuger i så gott som allt man säger. Om man har sin åsikt klar för sig och vägrar ta av skygglapparna och ens FÖRSÖKA se saker och ting ur en annans synvinkel är det onödigt att ens diskutera. Som om det inte vore nog så verkar språkförbistring göra sitt till, vilket gör att många inlägg verkas missförstås grovt och kloka (om än ibland retoriskt komplicerade) passuser ignoreras. Tyvärr."

Det var synd att du tolkar mina inlägg som att jag inte respekterar era åsikter. Jag respekterar verkligen era åsikter. Jag skriver ibland otydligt har jag märkt, och jag hopapr från en sak til len annan utan att bli klar med att beskriva den första saken. Någonting som kan vara svårt att läsa ibland. Alal har olika åsikter varför skulel man annars diskutera samhällsfrågor?

Jag ser inte SDare själv som rasiter! jag kalalr inte er för rasister! men ni sympatiserar för en politik som har rasistiska bakgrunder, dess politik säger emot demokratiska regler än idag. och komemr att göra det framöver.

Robsten sa...

Det är ok Haiwan. Träna dig på att skriva och prata mycket, gärna riktig svenska och ingen avart så blir nog skriftspråket perfekt vad det lider. Att läsa mycket böcker är också bra, i själva verket är det mycket få som kan skriva bra utan att först ha läst mycket. Jag förstår vad du menar fast jag inte håller med dig.

Jag begär inte att du skall ha samma åsikter som mig, Du får ha precis vilken åsikt du vill, demokracy you know. Freedom to think and speak. Jag tror vi redan tagit ett steg på vägen. Ärligt talat, har du samma uppfattning av oss SDare som du hade för en vecka sedan?

Du är förövrigt välkommen att kommentera på min blogg, du uppfyller nätetiketten med råge vad jag kan se ;-)

Haiwan sa...

Tack för tipsen om hur jag ska förbättra språket. Tar åt mig. Jag är bara 17 år, går andra året på gymnasiethar mvg i svenska, tro det elelr ej:)

Men jag hopaps att ni vill diskutera med mig även om jag inte skriver lika avancerat som er.

Jag har samma uppfattning som en SDare då som nu. Ni kan vara intligena, duktiga, vill ha sina rättigheter (vilket leder till "inte allas rättigheter").

Titta gärna min blogg för svar på era komentarer:)

Robsten sa...

Ja du har hela livet framför dig flicka lilla, he, he. Ta det lugnt, du har tiden på din sida. Jag var själv ett brushuvud av guds nåde i den åldern. Trodde jag visste bäst, tänkte bäst och skulle tala om för folk hur allt låg till, ha, ha. Gör INTE så, fattar inte hur folk stod ut med mig, en 17 årig besserwisser som gillade läsa tung litteratur, diskutera filosofi, psykologi, politik, dricka öl, slåss och snärja det motsatta könet. Nä du är klokare än vad jag var i den åldern, och fan så mycket ödmjukare, DET är säkert.

Plugga skaffa dig ett juste jobb, håll dig borta från fula typer, ähhummm, jag tror jag förfaller till förmaningar och predikningar här, trött som fan efter 12 timmar på jobbet. Du jag kikar på din blogg i morgon Haiwan, ha det ,-)

Hawian sa...

hehehe ja jag har inte alltid varit så ödmjuk- Men jag har ändrats mycket.

-men du alal har sina perioder då de lever så. man växer ifrån det förhoppningsvis. Va bra att du är ett gott exempel på en sådan.

-Ja men gör så:) Va trevligt:)

Haiwan sa...

Va bra att du drog upp Fadime som exempel. Jag har inte samma uppfattning som dig gällande din frågeställning som du själv även besvarar.
Kurder lever i ett fundamentalt samhälle. Dess sociala och även kulturella aspekter grundar för religionen. För kurder i ”Kurdistan” finns inget så kallar jämställdhet mellan könen. Kvinnan förtrycks dagligen- oavsett om man är man eller kvinna så vill man ha sina rättigheter. För kurderna är männen dominerande. Vad vill jag komma fram till? Jo att oavsett om man lever i ett fundamentals samhälle så vill man ändå ha sina rättigheter som kvinna. Man vill inte förtryckas.

Dagligen dör det kvinnor i ”kurdistan”. DE bräns. Mördas i hedersrelaterade mord. De visar inte mycket i svensk tv men vi har utländska kanaler där de visar mycket tragiska händelser. Jag tog kurder som exempel eftersom att Fadime var kurd. Tror du på fulla allvar att sådant inte sker i deras hemländer?

Att många invandrare i Sverige får bra utbildning, bli självständiga och förgylla landet, samtidigt som de får en klarare bild av vad de verkligen utsätter sitt eget folk för i sina hemländer leder till att denna sjuka mentalitet försvinner.
Ibland skäms jag för att kalla mig för kurd. Även om jag är född i Sverige. Men jag tror på att kurder kan lära av demokratiska länder, jag tror på en ljusare framtid för dem. Att de flyttar hit till Sverige som är ett så pass jämställt land kan sprida denna utveckling till övriga länder.
Sverige har inte varit så jämställt för hundra år sedan. Vad var det som ändrade detta? Vad fick Sverige att bli ett mer jämställt land mellan könen på så kort tid?
Med andra ord- DE har det SÅÅ mycket bättre i Sverige!!
Fadimehistorien är ett exempel på hur hedersmentaliteten inte påverkats av att flytta till ett socialt bättre ställt land.
Men vet du hur många invandrare som bor i Sverige nu som kommit ifrån den helt och hållet. De har ändrat uppfattning helt och hållet till det bättre.
Om det är någonting jag uppskattar Sverige mest för så är det jämmställheten! Den borde ni vara stolt över. Trots att ni fortfarande är lite för mansdominerande gällande löner mm. Men allt kan int vara perfekt. Det är något man jobbar mot att uppnå

Nu besvarade jag bara en del av det du skrev. Komemr til ldet andra också- Blev så mycket

Haiwan sa...

” Vi betalar skatt för att vi måste nuförtiden, inte för att bidra till vårt gemensamma samhällsbygge.”

ENDA anledningen till att vi betalar skatt är just för att få samhället att fungera och även byggas upp. Vi betalar skatt för att utveckla utbildningen ytterligare (för 10-20 år sedan fick man ett arbete lätt efter högstadiet, gymnasiet).
Vi betalar skatt för att samhället ska ha råd med bästa läkarvården.
Vi betalar skatt för att hålla miljön fräsch. Ursäkta uttrycket, vet inte om det är ok att säga så men Sverige var väldigt lortigt och smutsigt för 20-30 år sedan.
Och den ekonomiska krisen som nu kommer pågå till år 2012 är en stor anledning till varför de begränsat bistånden (bland annat för sjukskrivna).
Jag kan rabbla på med massa exempel. Men jag slutar där. Tror jag sagt vad jag vilel komam fram till där.

ahumke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Robsten sa...

Nä, Haiwan, det finns en stor skillnad, som inte ens unga svenskar känner till (hur skulle dom kunna det) förr så var det med stolthet man betalade skatt, man kände att alla bidrog till ett gemensamt bygge, det är inte så i dag. Det ÄR en enorm skillnad som naturligtvis inte går att bevisa empiriskt.

Miljön har blivit sämre, på flera sätt. Det var oerhört mycket renare när jag växte upp, då fanns organisationen "Håll Sverige rent" som alla skolbarn fick stifta bekanskap med, nästan ingen slängde skräp på gatorna. Nu ser vi dumpade bilar överallt, det förekom inte när jag var ung. Det var mer välordnat fordom. Skadegörelsen var enormt mycket mindre när jag var ung, sönderslagna busskurer var ovanligt. Det är svårt att beskriva men hela stämningen var annorlunda i samhället. Det fanns en framtidstro och en optimism som också är borta.

Tyvärr, det har blivit sämre.

Jag vet ju inte hur det är i Kurdistan såklart. Men meningen med vår asylpolitik av att förtryckta människor skulle få asyl här, inte förtryckarna själva som Fadimes pappa och bröder.

Vi kan inte lösa ojämlikheten i Kurdistan genom vår asylpolitik, det går bara inte och är ingen lösning på problemet helt enkelt, snarare tvärtom dåp de som vill annorlunda flyttar i stället.

Fadimes pappa och bröder hotade och mördade senare Fadime för att hon var ihop med en SVENSK kille!! Alltså familjen väljer att flytta till detta land, sedan mördar pappan Fadime för att hon sällskapar med en svensk kille när han själv valt att flytta hit. Är inte det värsta rasismen? Mot oss svenskar, fast han själv VALT att flytta hit?

Här någonstans tar all min förståelse och sympati slut. Detta är fullständigt åthelevete oacceptabelt. Tänk dig att jag flyttar till Kurdistan (finns ju inte officiellt) sedan hotar jag min dotter när hon träffar en kurd? Varför i helvete skulle jag då flytta dit?

När Fadimes pappa och bröder hotade Fadime under en RÄTTEGÅNG skulle de sparkats ut ur landet. Polisen skulle ta dem i öronen, fört dem till Arlanda med en enkel biljett, varsågod, detta bjuder vi på.

Våra politiker lade en flathet i dagen som trotsar all beskrivning. Det är horribelt att våra politiker kan fullständigt skita i alla anständighet och uppvisa en sådan likgiltighet. Det är inte längre MINA politiker, det är en nomenklatura som lever i en bubbla, de har ingen med mig eller vanligt folk att göra längre.

Haiwan sa...

Gällande miljön så tror jag att du talar om vad du själv sett för flera år sedan och jämför med dagens. Den plats där just DU växt upp kan det ha varit väldigt välordnat och folk hållit det fräscht. Men du måste utgå ifrån hela landet. Jag har inte direkta källor för detta uttalande nu men utifrån studier så har Sverige förbättrat miljön otroligt de senaste decennierna.

” Skadegörelsen var enormt mycket mindre när jag var ung, sönderslagna busskurer var ovanligt.”

Et kan jag hålla med om. Det stämmer otroligt. Men du kan inte skylla detta på invandraren. Det finns andra orsaker som bidragit till detta.
Skadegörelse så som sönderslagna busskurer, sprejmålade väggar, stölder, misshandel och andra kriminella händelser som förekommer mer nuförtiden. Och en stor anledning till detta är bland annat media. Små ungdomar eller från 15-25 åringar går runt med bejbollsträ. Aspackade och förstör allt de ser i sin väg. De anser att det är ”coolt”. Gällande den biten kan du som sagt inte endast påstå att det är invandrare som utför dessa brott.

” Fadimes pappa och bröder hotade och mördade senare Fadime för att hon var ihop med en SVENSK kille!! Alltså familjen väljer att flytta till detta land, sedan mördar pappan Fadime för att hon sällskapar med en svensk kille när han själv valt att flytta hit. Är inte det värsta rasismen? Mot oss svenskar, fast han själv VALT att flytta hit?”

Hon blev mördad av sin pappa och sina bröder för att hon blev ihop med en kille utomäktenskapligt. Enligt kurder måste de förlova sig. Annars är de inte tillåta att ens umgås. De är inte tillåtna att bo som sambo. (Sjuk kultur enligt mig). Men anledningen var inte att han var svensk.

Jag är själv kurd och känner Många KURDER. Det är inte så i alla familjer. Iranier är också lik kurder gälande hedern. Men när de flyttar till Sverige så lär de sig att man inte utsätter sitt eget folk, sitt eget kött och blod för någonting sådant. Denna sorts mentalitet borde utrotas!

Robsten sa...

En kort kommentar bara, har precis kommit hem från jobbet. Skulle allt varit frid och fröjd från Fadimes pappa bara de trätt varsin ring på varandras fingrar? Det låter inte troligt. Enligt media så berodde det på att han var svensk, och för allt i världen att pappan inte godkänt förhållandet.

haiwan sa...

Om vi säger att det handlade om att pappan inte godkände förhållandet för att han var e nsvensk kille så är det endå inte rasistiskt.

Jag tror inte att det handlar om att de hade någonting emot svenskar. Utan de vill följa traditioner och behålal sina kulturer inom familjen.

Om det inte vore så. Om det vore så att fadimes pappa och bröder var emot svenskar så är det som du säger rasistiskt! men tycker du att svensken ska göra samam fel då och inte acceptera dessa människor? Då uppstår dubbelmoral.

Robsten sa...

@Haiwan

-"Om vi säger att det handlade om att pappan inte godkände förhållandet för att han var e nsvensk kille så är det endå inte rasistiskt."

Här tycker jag definitivt tvärt om, om inte detta är rasistiskt, vad är då rasism? Omvänt, om jag skulle hindra mina döttrar från att sällskapa med en kille för att han var kurd, skulle precis ALLA tycka det var rasistiskt, vad är skillnaden?

Sådana här uttalanden får man akta sig för som debattör, det kopieras och sparas på hårdiskar runt om i landet. Varenda gång frågan om rasism kommer upp skulle jag få äta upp ett sådant uttalande, livet ut, om jag fällde ett sådant uttalande.

-"Jag tror inte att det handlar om att de hade någonting emot svenskar. Utan de vill följa traditioner och behålla sina kulturer inom familjen. "

ja ingen av os lär veta, men jag tvivlar att det enbart handlade om det. Men tänk om vi svenskar fick komma med sådana här försvar? det är ju otänkbart, vi har ju inte ens en egen svensk kultur och traditioner är lika fult som rasism nästan.

-"Om det inte vore så. Om det vore så att fadimes pappa och bröder var emot svenskar så är det som du säger rasistiskt! men tycker du att svensken ska göra samam fel då och inte acceptera dessa människor? Då uppstår dubbelmoral."

Absolut, det vore dubbelmoral om jag eller någon annan var emot dessa p.g.a. att de var kurder eller ickesvenskar, det är helt rätt. Nu är det ju inte så lyckligtvis. Som jag sade till dig i början, jag tycker kurderna skall värna sitt språk och sin kultur. Dock kan de inte ta med sig denna skamkultur kultur till vårt land, det är uteslutet. Lika lite som att jag kan flytta till kurdistan och ta med mig alla vanor och ovanor från mitt land.

men det är något EXTRA osmakligt i att frivilligt välja att flytta till ett land där man ser ner på ursprungsbefolkningen. Det är liksom snäppet värre än att sitta i sitt ursprungsland och peka finger åt ett annat folk. Förstår du min tankegång?

haiwan sa...

Robsten

om jag skrivit att det itne varait rasistiskt och sedan punkt. Det vore en annan sak. Men jag talar om att det har med deras kultur att göra. De vill bevara sina kulturer inom familjen. Om de gifter sig med en person med annan etnicitet så "riskeras" kulturen att glömams bort menar de.

DEt handlar inte om att de har någonting EMOT andra folkslag eller påstår på något sätt att de är mindre värda.

SEdan har jag skrivit att om henens pappa och bröder var emot svenskar så är det rasistiskt! men ska svensken då göra samma fel och inte tillåta dem att komma ifrån dessa fördommar de har? Om svensken skickar hem dem bevisar detta även rasism.

Kurder lever tyvär i ett diktatoriskt samhälle.

Landet som tidigare varit har förtryckts av andra länder. Många av dem har inte längre tillåtits tala sitt eget språk, eller rätten till religionsfrihet, bevara sin kultur. De har blivit utsatta för förtryck från deras grannar. Mittemot denna historiska orättvissa som praktiserad från flera länders omgivning, kämpade dem för frihet.

Detta välkända faktum gjorde att fokus alltid lades på folket och individerna struntade man i. Samma sak är rätt för kvinnorna också.
Kan man då säga att det förtryck befolkningen utsätts för (mest kvinnorna) beror mycket på främst Iran? De är mer kvinnoförtryckare än kurderna själva. Det jag vill komma fram till är att de påverkas av grannländerna. Som är diktatorist ställda. Har en politik som har rasistiska utalande.

Och även det eligiösa påverkar dem. DEt är någonting negativt. Grundtanken med Sveriges imigrationspolitik är att hjälpa bland annat minoritetsgrupper som utsätts för förtryck och RASISM. Självklart ska då Sverige inte falal i samam fotspår som kurdernas grannländer och göra samma fel som dem.

Eller hur?

"Dock kan de inte ta med sig denna skamkultur kultur till vårt land, det är uteslutet."

Lika självklart som det är för oss att man tillåter ens barn att leva fritt och inte bli påtvingad något med TVÅNG såvida man itne vill varna för att ens unge missgynans av det, elelr at alal ska ha rätte till yttrandefrihet. Klä sig som man vill osv.

Lika självklart är det för en stor del av mellanöstern att med raka motsatsen.

*man säger inte emot en politiker. (riskeras att utsättas för våld då)

*Barnet ska inte få leva fritt

*Du får itne kä dig som du vill

*inigen religionsfrihet, yttrandefrihet som samhället påtvingar dem.


Det jag vill komam fram til är, skulle du DIREKT acceptera dessa regler om du flyttade dit? Självklart inte, det tar tid, man kräver lärdom om andras kulturer, man måste förstå sig på varför de lever som de gör.

Fadimes pappa och bröder var kvar i sitt gamla tänkande. Tror inte att det varit lätt för dem att komma ifrån det. Men då man vet att de hotat fadime så skulel de skickat hem dem. För då vet man att det kan skada någon innan de lär sig om andras kulturer.

Shark sa...

Replik till Haiwan.

"Hon blev mördad av sin pappa och sina bröder för att hon blev ihop med en kille utomäktenskapligt. Enligt kurder måste de förlova sig. Annars är de inte tillåta att ens umgås. De är inte tillåtna att bo som sambo. (Sjuk kultur enligt mig). Men anledningen var inte att han var svensk."

Man kan vända på steken också.
Att just det som Fadimes pappa och bröder var emot är i allra högsta grad en ytterst stor del av den svenska kulturen och det som är svenskt (liberala umgängesformer finns självklart i andra kulturer också). Så anledningen till mordet berodde med största sannolikhet på att Fadime anammat svensk kultur och hade en svensk pojkvän.

haiwan sa...

shark

Ja så kan det vara- Kort sagt fadimas bröder och papap var rasister. De var emot svenk kultur osv.

Vi har hamnat lite off topic nu. Men tillbaka till själva ämnet.

Man kan inte dömma ut alal invandrare efter en familjs antidemokratiska och rasistiska skeden. Det är fel att rättförklara Sds imigrationspolitik efter sådant som att de har en annorlunda kultur.

Hur många invandrare bor det nu i Sverige? jag har ingen direkt siffra. Gissar på över 100 tusen. Hur många av dem är det som bevarar den kulturen de kommit ifrån till hundra procent? Inte så många elelr hur.

De anpassar den kultur de tidigare haft och den kultur de lever i nu efter det landet de bor i. Och samtidigt så ser de sig som en del av folket. De tar den möjligheten de fått och är tacksamam för att ha hamnat i ett demokratiskt land.

Robsten sa...

@Haiwan

Man skall absolut inte döma alla invandrare eller ens kurder efter Fadimes släktingar, det vore helt fel naturligtvis. Jag har heller aldrig gjort det, skulle aldrig drömma om det. Jag tror t.ex. att du tänker på ett helt annat sätt än Fadimes släktingar.

Men det visar på att våra politiker inte gett tydliga signaler om vad som är ok i vårt land.

Det är inte alls omöjligt (t.o.m. troligt) att kurderna påverkats av den situation de befinner sig i och deras kamp. De har ju t.ex. betett sig oerhört grymt mot kurder som samarbetat med den Turkiska regeringen på kurdiskt område. Lite för grymt tycker jag när man ger sig på barn som inte ens har någon politisk uppfattning, skedde i den där byn i Kurdistan på 60-talet, vad den nu hette. men jag har ju inte med den kampen att göra, lätt att sitta här och vara moralisk naturligtvis.

Säger man emot den politiska nomenklaturan här i Sverige kan man också få det hett om öronen. Alla de sju riksdagspartierna kan ses som ett parti (de sju systrarna populärt uttryckt) ett parti bryter den politiska korrektheten, ett parti utmanar de sju systrarna, nämligen SD. Sd får inte hyra lokaler, blir utsatt för våld av AFA, SDare trakasseras på olika sätt i vårt samhälle. Man kan väl säga att trakasserierna minskat på sista tiden, vi får se om den trenden håller i sig.

Shark sa...

Replik till Haiwan

"Man kan inte dömma ut alal invandrare efter en familjs antidemokratiska och rasistiska skeden. Det är fel att rättförklara Sds imigrationspolitik efter sådant som att de har en annorlunda kultur."

Självklart inte! Och det gör varken jag personligen eller Sverigedemokraterna heller för den delen.
Läs mitt inlägg på din blogg
http://haiwanmusik.blogg.se/2010/january/svar-pa-tal.html?_tmp=f7813a9ed1e43b1bcbc184efb24c0b0a3f626e75

Och läs SD´s partiprogram, snälla!