måndag, juli 06, 2009

Årets antirasist – rikstäckande tävling

Vi drar igång en tävling om vem som skall utses till årets antirasist. Min tanke är seriös, vi skall rösta på den som i media är känd som auktoritet när ”rasistvalsen” skall dras igång. Vi skall alltså rösta på den som är mest balanserad och seriös och gör de minsta utflykterna i fantasins gränsland. Vinnare kommer att erhålla en T-shirt med texten ”Robsten blogg – årets antirasist. Jag planerar att överlämna T-shirten personligen, om det inte blir von Essen eller Andreas Malm som vinner, då skickar jag T-shirten per post, detta av personliga hälsoskäl.

Nominerade är:

1) Anna-Lena Lodenius

2) Helene Lööv

3) Ulla von Essen

4) Andreas Malm

Nomineringstiden går ut på onsdag kl 24:00, därefter börjar röstningen som avslutas söndag kväll kl 24:00.

20 kommentarer:

Stig sa...

Men HERRE GUUUD!!! Du menade allvar med denna tävling!
;-) :-) ;-) (tyvärr har jag ingen gapskrattstangent på mitt tangentbord)

Robsten sa...

Skall beställa en T-shirt i dag.Men det msåte till minst 12 tävlande för att tävlingen skall anses giltig tycker jag. Skall en vinnare koras måste den få minst 4 röster tycker jag. Är ni med på dessa regler?

Lööv verkar redan ha fått minst två röster.

Folkfiende sa...

Helene Lööw har väl trots allt en rätt så sansad och balanserad hållning i debatten. Hon får min röst.

z999 sa...

Jag röstar också på Helene Lööw i och med tävlingsupplägget.

roberth sa...

Lisa Bjurwald då? Nåväl min röst går till dåren Andreas Malm.

Robsten sa...

Oki, hittills

Jag, Folkfiende,Z, Tommy Hansson =Helene Lööv

Roberth, Stig
= Andreas Malm

lööv har alltså redan nått upp till fyra röster. Tävlingen är alltså giltig redan ur den synpunkten.

z999 sa...

Faan vad spännande! Helt överlägset mot det sövande EU-valet.

Stig sa...

Vinnaren kommer säkerligen att bli oerhört stolt över benämningen "Årets antirasisit" och betrakta oss röstare som personer med mycket gott omdömne. Därför föreslår jag en mindre smickrande utnämning som t.ex. "Årets svenskfientlige antirasist" eller "Årets oikofobiker".
Eller en passande text på T-skirten om vinnarens svenskfobi el. likn. (folk kan ju skicka in förslag även om detta)

Antiism sa...

Dårpippin Andreas Malm får min röst!

/Jorma

Robsten sa...

@Stig.
Nä lite av grejen försvinner då och det hela blir så erbarmligt förutsägbart. Det blir lite mer "vad skall vi tycka om detta, egentligen" om vi kör på ursprungsförslaget. Det har vi förresten redan gjort nu.

@Antiism
Ok Malm är noterad på dig, men alltså vi skall rösta på den som vi faktiskt tycker är mest balanserad och jordnära, annars försvinner också grejen med det hela.

MS sa...

Heléne Lööw.

Dom andra är tre är helt uteslutna. Hon borde sikta in sig på vänsterextremismen nu. Det skulle vara intressant vad hon anser om AFA med anhang och om det finns några kopplingar mellan höger- och vänsterextrema förutom deras förakt för demokratin och sina medmänniskor. Utan att vara expert på någon av dom tävlande så verkar hon vara den enda som har intelligens och integritet nog att ta sig an det getingboet.

Mikael sa...

Lodenius blir det för min del efter en viss tvekan, hade tävlingen
gällt årets Dhimmi så hade
Andreas Malm varit självklar, så
självklar att det knappt behövt någon omröstning... :D

z999 sa...

Stig:
"Därför föreslår jag en mindre smickrande utnämning som t.ex. "Årets svenskfientlige antirasist" eller "Årets oikofobiker". "

Fast vem har egentligen sagt att antirasist är någon hedersbenämning? Är det inte något som bara är bestämt av åsiktsmaffian? Finns det någon medborgarrättskämpe (internationellt) som har kallat sig antirasist? Med tanke på hur majoriteten av antirasisterna beter sig, är det verkligen en grupp som alla vill bli förknippade med?

Stig sa...

@z999
För den vinnande antirasisten är det säkert smickrande att kallas för "Årets antirasisit", det var ur dennes perspektiv jag såg det. Men Robsten har nog rätt i att mitt förslag "Årets svenskfientlige antirasist" el. likn. skulle bli lite för förutsägbart och övertydligt, vinnaren/offret fattar nog ändå att förstapriset inte är något vanligt smicker.

Milla sa...

Kunde du inte ha varit gullig mot en som har lidit stor sämnbrist pga konstant resande sista tiden, och lagt till nån som var ett enkelt val?? ;-)

Eftersom jag tror på jämställdhet så får grabben min röst. Fast.. Jag hade hellre velat ge Funebo en röst eftersom han iaf deklarerar stor att han faktiskt ÄR Sveriges största anti-rasist. :)

Nu ska jag läsa ikapp lite.

Christofer sa...

Min röst får allt Lööw.

Jonny sa...

Lööw får det bli.

Belinda sa...

Helene Lööw måste det bli, hon är den smartaste av dessa forskare.

Anonym sa...

Lööw är sedan länge en krypto-sverigedemokrat.
Given röst.

Säffle

Anonym sa...

Jag röstar för Anna-Lena Lodenius. Hon gör så att säga minst skada.

Skogman.