torsdag, juli 09, 2009

Nu har jag fått svar

Jag undrade i en tidigare artikel vad föräldrarna till ungdomarna i de autonoma grupperna tycker om deras barns aktiviteter, speciellt de som använder grovt våld mot oskyldiga människor. Nu har jag fått svar, ett svar jag nog ändå inte ville ha.

I samband med rättegången mot de tre flickor som angripit Kinnunen och hans flickvän i går på Södertörns tingsrätt så uppträdde mamman till den huvudåtalade extremt olämpligt. Den huvudåtalade heter Rebecka Roos, hennes mamma heter Cecilia Roos och är ” Professor i dansinterpretation”, vad nu det är. Rebeckas mamma jobbar som professor på Danshögskolan och har även uppdrag från SIDA. Jag var inte själv närvarande vid rättegången då jag var tvungen att uträtta ärenden på en ort 11 mil från huvudstaden men bekanta till mig vittnar om att Cecilia Roos skrattade under i princip hela rättegången, samma rättegång där hennes dotter står anklagad för att ha slagit ned en kvinna samt sparkat henne när hon låg ned. Dessutom så gick Cecilia Roos, enligt samma vittnen, upp på åhörarläkaren och hälsade vänligt på medlemmarna i ”Revolutionär front” som satt där.

Läser vi på den hemsida från Danshögskolan som presenterar Cecilia Roos står det bl.a. så här.

Cecilia är konstnärligt ansvarig för Per Jonssons efterlämnade produktion. Hon har även gjort barnfilm och varit anställd som dansare och skådespelare på Stadsteatern och Dramaten.

Så Roos har gjort barnfilm, då får vi hoppas att de inte misshandlade kvinnor i dessa barnfilmer. Det skulle ju vara mycket olämpligt att visa för barn, jag hoppas att professor Roos förstår detta. Vidare står det i Roos CV.

Cecilia undervisar återkommande på Danshögskolan, Dramatiska Institutet och Svenska Balettskolan. År 2005 skrev hon magisteruppsats i ämnet dansinterpretation, "Dansarens blick-den inre och den yttre", på Stockholms universitet, Teatervetenskapliga institutionen. Hon har publicerat ett flertal artiklar i ämnet.

Vi hoppas att ”dansinterpretation” inte innebär konsten att på ett konstnärligt sätt sparka en liggande kvinna i ansiktet på det mest effektfulla sättet. Vad ”Dansarens blick- den inre och den yttre” innebär kan vi bara spekulera i. Blicken att måtta sparkar på de som tycker annorlunda så de gör mest skada kanske. Det sista jag tar upp i Roos CV är detta.

Cecilia har haft ett antal förtroendeuppdrag i bland annat Kulturrådet och Framtidens Kultur

Detta låter absolut inte bra, med tanke på de värderingar Roos verkar ha. Förtroende är direkt inte det man efter detta förknippar Roos med. Man undrar verkligen vilka tankar Roos har om ”framtidens kultur”.

Vi skall vara rättvisa och också säga att människor kan reagera märkligt i stressade situationer och hur en mamma beter sig kan i vissa situationer misstolkas om hon står under press. Men det våra vittnen sagt samstämmigt låter definitivt inte bra. Vi kan inte begära att våra barn skall handla bättre och klokare än vad vi vuxna gör, hur skall vi kunna begära det? Vi skall uppfostra våra barn i demokratiska värderingar och lära dem tolerans och humanism. Om vi uppfostrar våra barn att dem som har fel åsikter kan man behandla hur som helst, ja då står vi diktaturen mycket nära. Inom svenska skolan arbetas det intensivt med att föra ut demokratiska värderingar, men det arbetet är ju meningslöst om föräldrarna har en rakt motsatt agenda. Det intryck våra åskådare fick är närmast att Rebecka Roos mamma stödde dotterns beteende, detta är att missbruka den auktoritet vi har som vuxna.

Länk Cecilia Roos hemsida

Länk DN

UPPDATERING:

Jag vill för säkerhets skull påpeka att jag aldrig nämnt mamman till Roos om hon inte dragit till sig förvånad uppmärksamhet från flera ur publiken, det är trots allt dottern och inte mamman som står anklagad.

UPPDATERING 2:

Det verkar som om ungdomarna i Revolutionär Front vann. Kinnunen överväger att trappa ned sin politiska verksamhet efter den grova misshandlen. LÄNK

50 kommentarer:

roberth sa...

Jag frågade dansskolan om en sån människa bör arbete för er. Inväntar med spänning svaret.

Robsten sa...

Bra, min avsikt var väl inte att få henne ifrågasatt på jobbet i första hand, utan poängtera föräldrarnas ansvar för deras barns beteende.

Mikael sa...

"I samband med rättegången mot de tre flickor som angripit Kinnunen och hans flickvän i går på Södertörns tingsrätt så uppträdde mamman till den huvudåtalade extremt olämpligt."

"Vi skall vara rättvisa och också säga att människor kan reagera märkligt i stressade situationer och hur en mamma beter sig kan i vissa situationer misstolkas om hon står under press. Men det våra vittnen sagt samstämmigt låter definitivt inte bra."


Vad exakt hände, Robsten?

Hur betedde hon sig exakt?

Anonym sa...

Dn tog snabbt bort länken hit...

Robsten sa...

@Mikael

Hon skrattade under rättegången som om hon tyckte det var en taeter av något slag. Detta är ju en persionlig tolkning av två personer som närvarade under rättegången. Rent objektivt: hon skrattade väldigt länge och väldigt mycket under själva rättegången, utan att hon pratade med någon annan utan hade fokus mot det som hände i rättssalen. Hon gick upp och hälsade på ett stort antal av de från RF samt log när hon hälsade på dem. Hon är mamma till den huvudåtalade Rebecka Roos.

Robsten sa...

Jag har som jag påpekade i artikeln, inte varit där själv.

Dragan Klaric sa...

Jag förstår nu varför läkare varnar gravida från att röka, kröka och ta droger! Risken är ju stor att man föder vänsterextremister eller AFAiter.

Robsten sa...

Nä anonym, länken finns fortfarande kvar. jag bryr mig inte egentligen. Både SR och SvD var där enligt de två vittnen jag pratade med igen under morgonen här. Skriver de inget om det så får uppgifterna ingen avgörande spridning, skriver det om det så spelar nog inte länken hit någon större roll.

roberth sa...

Jag tror inte ens mamma fattar vad dottern med bihang sysslar med. Vittnet då? Har han blivit hotad? Inte fan glömmer man bara sådär.

MS sa...

Äpplet faller inte långt ifrån trädet hör jag.

Det finns i huvudsak två typer av unga vänsterextremister.

1. Dom som Rebecka Roos har vuxit upp i ett hem som präglats av "kultur" och revolutionära åsikter och präglats av dessa.

2. Dom som har vuxit upp i ett välbärgat hem och som vill chocka sina gamla föräldrar och vill "slumma” lite med sina förortskompisar.

Vet inte vilken "ursäkt" som är värst förutom att det första alternativet oftast är skattefinansierat då dessa s k kulturarbetare inte direkt är aktiva på arbetsmarknaden och lever på stipendier och allsköns bidrag.

PS. Vad f*n är en "Professor i dansinterpretation” för något? Ha ha. Du måste skoja. Ja, det känns bra att våra skattepengar går till ett sådant j-vla flum. Ursäkta franskan men det är få saker som retar upp mig så mycket som kombinationen kulturarbetare och vänsterextremism.

@Robsten

Du gjorde rätt att ta upp detta. En vuxen kvinna beter sig inte på detta sätt när hennes dotter är anklagad för ett sådant fegt och grovt brott som att sparka på folk som redan ligger. Synd att Kinnuen funderar på att sluta men man kan förstå honom också. Vem vill riskera liv och lem i ett samhälle där vissa element får bete sig precis som dom vill för att samhället inte har ryggrad nog att säga ifrån?

Robsten sa...

NU har de tagit bort länken från DN, så demokratiskt!

@MS
Demokrati är alltid något man kämpat för, alltsedan demokratin kom till vanliga människors medvetenhet. jag förstår Kinnunen också, speciellt med tanke på hans flickvän. Men demokrati har alltid haft ett pris, fordom betlalade människor ett högre pris än vad vi gör i dag,trots allt. Skall man låta AFA vinna? Lämna de demokratiska spelreglerna?

roberth sa...

Robsten lägg upp din länk igen! Låt de inte vinna jävla kommunistDn

Anonym sa...

Först hade DN kommentatorsfältet öppet. När sedan några Sverigevänliga kommentarer skrevs, så släckte man ner möjligheten att kommentera artikeln.

Den massmediala mörkningen är ett fruktansvärt angrepp på demokratin.

Tack för Din viktiga tråd, Robsten!

//Linus på Lamberget

Robsten sa...

Går inte, de har tagit bort länkfunktionen såväl som kommentarsfunktionen

roberth sa...

Vem beslutar om sånt? Är det skribenten som skrivit artikeln eller itansvarig? Jag mår illa så jag skickade mail till all personal på dansskolan

Robsten sa...

Har frågat om det en gång, glömt svaret men tror INTE det var artikelförfattaren, som beslutar att länkarna skall tas bort.

Stig sa...

Att sitta och flina och garva i en rättsal är som att svära i kyrkan.
Och att uppföra sig så billigt och skändligt när det är ett allvaligt mål finns det inga ursäkter för. Naturligtvis var det ett banalt försök att bagatellisera hela målet och ett infantilt försök att påverka nämndemännen.
Kärringen borde ha fått en varning men som vanligt visade väl rätten upp sin sedvanliga flathet vilket även kommer att märkas i den kommande domen.
Hennes beteende är ju ganska vanligt bland åtalade ungdomar som kompenserar sin osäkerhet med ett överlägset flin men en dam i den åldern borde för länge sedan ha vuxit ifrån sådant trams, även om det gäller hennes vuxna dotter som borde klara sig utan mammas manipulativa "hjälp" och stöd.
Å andra sidan växer man knappast som människa genom att dansa sig genom livet och få en professur i det "ämnet".

Mats J sa...

Mest upprörande är väl egentligen att det finns en professur i dansinterpretation. Jag har ingenting emot humaniora, men det får ju inte bli hur snävt som helst.

roberth sa...

Enligt Dn så ska det inte finnas kommentarsfunktion eller blogglänkar. Det var svaret från de fyra mailen jag fick. Kanske stämmer vad vet jag?

Robsten sa...

@Roberth
Nä, men det fanns det från början i alla fall.

MS sa...

@Robsten

Demokrati och yttrandefrihet är inget som vi får gratis. Det är många som har fått offra sina liv i den kampen och flera kommer att dö för frihet även i framtiden.
Blod och arbete, tårar och svett" som Winston Churchill sade när Europa stod inför hotet som kallas Nazism. Jag kan dock inte sätta mig till doms över att Mattias Kinnunen i omsorg för sig själv och sin familj överväger att sluta med politiken. Det jag menar är att det både är ett ansvar för oss alla som individer att stå upp för demokrati och frihet men också samhället i stort har ett ansvar för att markera mot ALLT politiskt våld.Ni som är engagerade politiskt är förstås extra utsatta och det gäller för oss andra att förvara er rätt att uttrycka era åsikter utan att få spö eller ett ägg i ansiktet. Rösta rätt och argumentera mot dom som av någon anledning försvarar AFA och liknande grupper. Låt dom inte komma undan med undanflykter som att "politikerna inte lyssnar på oss unga" Pressa dom på vad demokrati och respekt för andras åsikter utan att tillgripa våld betyder för att ett samhälle ska kunna fungera.

AFA kanske har vunnit slaget men dom kommer inte att vinna kriget. Kravallerna i Malmö i vintras gjorde att många fick upp ögonen för vad AFA och liknande grupper egentligen står för. Förut så sågs dom som ett litet kuriöst inslag på vänsterkanten och många avfärdade dom nog som ofarliga. Nu har tonen mot dessa terrorister ändras. BRÅ`s rapport om politiskt våld är ett tecken på det även om det tuggades i vanlig ordning om den marginaliserade nazismen i Sverige. AFA kommer att utmärka sig även i den kommande valrörelsen och förhoppningsvis så kommer det sätta press på politiker och SÄPO att ta itu med dom en gång för alla.

@Stig

Jag håller med dig. En rättegång är ingen lek och hon borde som sagt skämmas ögonen ur sig för sitt beteende. Jag skulle utan problem använda våld för att skydda mig själv och mina nära och kära men att sparka folk som ligger i huvudet finns inte ens i min begreppsvärld. Hon har säkert varit för upptagen med att dansa sig genom livet i någon obskyr dansföreställning i Rågsved och har tydligen glömt att lära sin dotter skillnaden mellan rätt och fel. När jag var liten så var det två saker som gällde på skolgården och på lekplatsen.

1. Det är fegt att ge sig på dom som är mindre än dig själv.

2. Man sparkar inte på en som redan ligger.

Lär sig inte ungarna det nu förtiden?

Stig sa...

@MS

Man kan ju även vända på resonemanget och säga så här: Eftersom det är så genant låga straffsatser i det här landet så finns det inte så mycket att ha respekt för och därför dansar somliga in i rättsalen med ett leende på läpparna.
Om den gladlynta mamman visste att hennes dotter riskerade att sitta ett par år på Hinseberg (på soppa och barkbröd) så hade hon nog haft lite lätttare för att hålla sig för skratt.
Men på de flesta normalt funtade människor sitter det i ryggraden att man visar respekt för rättsväsendet på samma sätt som man visar det för polisen. De flesta av oss vill nog känna den respekten men de som aldrig känt respekt för sig själva kan inte känna det för något eller någon annan, inte ens för en tingsrätt och inte ens självrespekt trots en (patetisk) professorstitel.

"AFA kanske har vunnit slaget men dom kommer inte att vinna kriget."
Jag är också övertygad om det men om det inte blir så vill även jag bidra med ett Churchill-citat: "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger får rätt".
Något för AFA-slynglarna att hoppas på...

Ola sa...

Ironin är väl också att de åtalade bedyrade att dom inte hade något samband med den autonoma vänstern och att dådet inte var politiskt motiverat.

Ändå satt Revolutionära fronten och representanter från Afa bland åhörarna.

Märkligt sammanträffande...

Stig sa...

@ Ola

Jag tänkte också på just det att de " bedyrade att dom inte hade något samband med den autonoma vänstern och att dådet inte var politiskt motiverat".
Men hur motiverar de då detta fega överfall?! Råkade Kinnunen och hans flickvän vara på fel plats vid fel tillfälle och råkade de rara töserna just då ha knogjärn med sig och råkade de då hamna i dispyt och råkade då någon av AFA-flatorna svinga sin knogjärnsklädda knytnäve i en sådan olycksalig bana att Kinnunens käke råkade komma ivägen... Och råkade...
Till MS:s tre punkter här ovan vill jag tillägga nr 3) Stå för vad du har gjort, skyll aldrig ifrån dig.
Och dessa heroiska revolutions-romantiker skall göra revolution. ;-) :-) (min gapflappstangent är tyvärr ur funktion)
De borde skickas till Iran just nu för att träna upp sitt revolutionära mod.
Det skall bli intressant att följa denna rättegång för att för en gång skull bjuder AFA-patrasket på goda skratt (som visserligen fastnar i halsen men man kan ju inte begära mer).

z999 sa...

Så här är det, riksdagens främsta uppgift i Sverige är att vara lagstiftande. Felet är att riksdagspartierna tjänar på afas våld mot SD och är då av naturliga(?) skäl inte intresserade av att skärpa till lagarna och straffen mot politiskt våld. Riksdagspartierna har ju sagt att dom inte vill ha en debatt mot SD och då är det väl slagsmål som gäller.

Anonym sa...

"Riksdagspartierna har ju sagt att dom inte vill ha en debatt med SD och då är det väl slagsmål som gäller."

z999, precis! Lägg till media, kultur, institutioner och storföretag så är bilden nära nog fullständig.

Stockholms maktelit vill inte ha någon diskussion eller dialog angående massinvandring och mångkultur, därför kommer våldet att breda ut sig. Först via Afa och annat vänsterslödder. Sedan via andra grupper som kommer att slå tillbaka. Stockholm är, tror jag, redan förlorat territorium.

SD bör hellre satsa på syd och Västsverige.

//Dr Mabuse

Milla sa...

Jsg blir oerhört ledsen att läsa att Kinnunen har blivit så lidande att han måste ta detta beslut. men jag kan också förstå honom. För det var ju hans icke-aktiva sambo som fick ta emot rejält med våld och säg den partner som inte sätter sin älskade före allting? Detta vet dessa småynglar och det är därför dom tycker dom är sååå modiga!

Jag blir beklämd att man har sånt kallt inre att man i en rättsal där man möter offren kan skratta. Det tyder på att man är psykopstiskt/sociopatiskt lagd. Endast dom är så kallhammrade.

z999 sa...

Kinnunen är i alla fall tuffare än riksdagspolitikerna, dom brukar snacka om att dra sig ur politiken så fort dom fått ett argt mail.

Och jag tycker att samtliga riksdagspartier kommer undan alldeles för lätt när sånt här händer. En så liten grupp som det militant politiskt korrekta afa kan ju inte vara omöjligt att komma åt.

Robsten sa...

Ja visst kommer riksdagspartierna för lätt undan. De pratar storslaget om demokrati när det passar, med patos i rösten. När det så gäller att försvara demokratin i verkligheten så kryper de ihop och håller tyst. Det är bedrövligt, de borde anmälas för någon internationell domstol.

Visst kunde de stoppa AFA och RF om de verkligen ville, skulle de på allvar hota Reinfeldt och Sahlin skulle det nog bli andra tag.

dan åke sa...

det bästa "vapnet" är skattepengar. kan svenska folket folkbokföra sig i nån kommun som är förnuftiga kanske postboxar i norge, eller i nåt eu-land. hoppas nån jurist inom SD kan forska på detta. vänsterextrema och deras organisationer och hela pk-eliten lever ju på att tvinga svenska folket göda dom med skatteinbetalningar. stoppas detta finns inte deras stasi makt kvar.

Robsten sa...

Nog ingen bra reklam för ett socialkonservativt nationalistiskt parti Dan Åke.

roberth sa...

Inte ett enda svar från danskolans personal. Det var iofs inte väntat. Men tro mig en dag får dessa vidriga Afaspån sitt straff!

Robsten sa...

Jepp roberth, om du är samma roberth som jag träffade i Örebro i juni kan väl du maila mig. Jag har ruvat på en idé ett tag, som jag vill lansera.

roberth sa...

Nej det är inte jag. Jag bor i Surahammar en liten håla i Västmanland.

JTS sa...

Är det en slump att danshögskolan webserver inte går att nå just nu?

"systemfel!
Just nu går det inte att se önskad sida."

Gäller hela domänen: www.danshögskolan.se

roberth sa...

JTS vad komiskt de kanske fick för mycket oönskad mail.....
Hon kanske gör ett bra jobb där denna mamma Roos men att bete sig på det viset i rätten är inte acceptabelt. Inte heller att helt missa att dottern misshandlar folk.

Robsten sa...

Att Cecilia Roos är bra som danslärare tvivlar jag inte ett ögonblick på, skulle hålla det som mycket troligt. Men det är främst de andra uppdragen jag reagerade på, uppdrag från sida, förtroende uppdrag i kulturrådet mm. Samtidigt som hon visar upp detta beteende i rättssalen.

Det är en avvägning vad man skall publicera, men det var uppenbart att hon stöder RF och dess antidemokratiska metoder, detta mitt under en rättegång när två misshanlade personer har det mycket svårt.

Hade mamma Roos suttit tyst och snäll under rättegången hade jag sannolikt inte publicerat detta trots vad vi vet nu, det är ju dottern som sitter anklagad och inte hon.

roberth sa...

Den 22:a kommer domen fan jag hade velat vara där under rättegången som motvikt till afaslöddren

Anders sa...

Så finns Sverigedemokraterna.. Som är uppvuxna i svårt akholiserade hem..

En död Sverigedemokrat är en bra Sverigedemokrat.

Anders sa...

Enklare! Vi Stockholmare vill inte som slödder som Sverigedemokraterna i Stockholm, så enkelt är det.

Robsten sa...

@Anders
"Vi Stockholmare vill inte som slödder som Sverigedemokraterna i Stockholm, så enkelt är det."

Det är faktiskt upp till stockholmarna att avgöra, via röstsedeln, kallas demokrati. på valdagen får alla röstberättigade stockholmare avgöra "vad de vill ha i sin stad".

World traveller sa...

Anders - vad goer du i Stockholm? Borde inte du vara haer i Afghanistan och hjaelpa dina kompisar, du vet dom med skaegg som gaar klaedda i pyjamas.
Laat du svenskar bo i Stockholm saa kan du och dina kompisar bo i en lerhydda haer.

Stig sa...

"En död Sverigedemokrat är en bra Sverigedemokrat" tycker Anders och det är precis på den intellektuella nivån man föreställer sig att alla blodtörstiga AFA-slynglar och vänsterextremister befinner sig på. Samtidigt innehåller det ett dolt budskap att mörda fler skinnskallar som Daniel Wretström och misshandla fler sverigedemokrater än Kinnunen med flickvän.
De som använder sig av våld eller olaga hot (dolda el. öppna sådana)har fullständigt förverkat sin rätt att uttala sig politiskt och borde inte ens bli hörsammade av någon oavsett dennes ideologi. Det politiskt motiverade våldsbrottet degraderar denna till en icke-existerande person i allt som rör politik.

Dragan Klaric sa...

@ Anders
No brain no pain!

Jag misstänker att din mor konsumerade höga halter av olagliga preparat när hon var gravid?

Att skriva "En död Sverigedemokrat är en bra Sverigedemokrat." visar vilken människosyn du och din gelikar inom extremvänstern samt AFA har.

Jag sörjer att Sverige har förvandlats till ett träsk där människor som du Anders får härja fritt.

Erik Larrson sa...

Dragan, ut ur landet för fan! Du är inte svensk! Sverigedemokrati är per definition osvenskt.

Anders @ ungsvensk.se sa...

Signaturen "Anders" ovan är egentligen psykopaten Martin Kleinhuber, som ägnar dagarna i ända åt att förtala Sverigedemokraterna på nätet. Just meningen "En död Sverigedemokrat är en bra Sverigedemokrat" tillhör en av Martin Kleinhubers favoriter på Youtube. Här finns lite mer information om Martin Kleinhuber:

Sanningen om Martin Kleinhuber - viktigt!
http://www.youtube.com/watch?v=EPxFXn2_2T4

Martin Kleinhuber
http://ungsvensk.se/showthread.php?t=5534

Platinaapa sa...

Med hänsyn till överfallet och mammans agerande, vilket antyder att hon själv har uppmuntrat sådant beteende hos sin dotter, så vore det inte mer än rätt att den familjen blir utsatt för liknande saker.

Robsten sa...

Skall du sätta sådana planer i verket så är det bäst att inte skriva om dem Platinaapa.

Anonym sa...

Cecilia Roos brukar dofta rejält med sprit måndag som lördag.
Rebecka Roos tvingades leva på alger och gå i Montessoriskola under sin uppväxt - kan vara det som gjort henne lite nojig.
Mvh En fd granne på Skånegatan 92.

Robsten sa...

Att leva på alger förklarar hennes anemiska fysionomi. Vet du om Rebecka bor kvar där?