måndag, juli 06, 2009

Är en kursändring på gång?

SÄPO och Brå (Brottsförebyggande rådet) har släppt en rapport med information om höger och vänstervåldet. Rapporten har väckt en hel del medial uppmärksamhet och t.o.m. Sabuni har uttalat sig om rapporten. Den detaljerade rapporten beskriver att vänstervåldet är lika vanligt som det högerextrema våldet. Vänsterväldet är dessutom mycket råare och brutalare än vad många föreställt sig. Sabuni sade i Aktuellt i kväll att detta vänstervåld har bagatelliserats och i viss mån ignorerats fram till nu. Så här står det i artikeln i SvD.

Brotten är ofta planerade och de vänsterextrema är vana vid att kartlägga sina offer. Måltavlorna för våldsbrotten är oftast högerextremister, men därefter kommer partiföreträdare och poliser.

Detta stämmer inte riktigt, Sverigedemokrater är också utsatta för de autonomas våld. Dessutom är Sverigedemokraterna ofta människor som är ovana vid våld och många har i princip aldrig varit i fysiskt bråk sedan deras tid på skolgården. Det står i artikeln om Martin Kinnunen och hans flickvän som blev attackerade av ett tiotal personer i Gullmarsplan på nationaldagen. Kinnunens flickvän är en späd flicka som aldrig använt fysiskt våld i hela sitt liv, dessutom är hon inte politiskt ansluten eller politiskt aktiv. Kinnunen och hans flickvän blev nedslagna med knogjärn samt våldsamt sparkade när de låg ned försvarslösa. Jag kan inte låta bli att undra vad föräldrarna till dessa AFA-ungdomar tycker om deras avkommas beteende. Tycker de att deras döttrar och söner gör något behjärtansvärt och samhällsnyttigt? Hur har dessa föräldrar uppfostrat sina barn? Vidare står det i artikeln.

Det finns en bild av att de autonoma inte gör så allvarliga saker, många är inte medvetna om råheten i det våld de använder. Och vilka stora ekonomiska skador det innebär för företag som de attackerar, säger Anna- Lena Lodenius, journalist och författare.

Tack Anna-Lena, det borde rendera dig ett extra poäng i en pågående tävling här på bloggen. Jag måste dock säga att Lodenius har haft hundratals tillfällen att nämna de autonomas våld innan, det har dock Lodenius aldrig gjort, hon gör det nu när vindarna börjar vända. Det är sådant som är populism, inte att politiska företrädare lyssnar på sina väljare. Till slut står det i artikeln.

I rapporten framgår att de autonoma grupperna inte ska särbehandlas. Integrations- och jämställdhetsministern Nyamko Sabuni (FP) håller med.

Otroligt, vi andra laglydiga medborgare trodde det var rena självklarheter i vårt rättssamhälle. Om man vill vara elak så kan man tolka detta som att ett knytnävsslag från en AFA-medlem har hittills bedöms mildare än ett knytnävsslag från en Svensson eller i alla fall från en medlem i det som populärt kallas ”vit makt rörelsen”. Det är inte svårt att förstå att detta inte håller i ett rättssamhälle.

Jag läste tidigare i en artikel att AFA-medlemmar och likande element ofta går vidare från sin kriminella period utan synbara efterräkningar, trots att de gjort sig skyldiga till grova brott. De som kommer från högerextremt håll är ofta märkta för livet till skillnad från vänsterfolket. De som tillhör AFA-falangen har i alla fall tidigare kommit från medelklassen, föräldrarna har själva eventuellt tillhört rödvinsvänstern. Detta kan vara en förklaring till att AFA-medlemmarna hitintills kommit såpass lindrigt undan sin kriminalitet.

Länk DN

Länk SvD

14 kommentarer:

Erik Larsson sa...

Typiskt att en borgarregering ska beställa statliga rapporter som ett politiskt och ideologiskt verktyg för sin egen sak. Jävla diktaturstat vi ahr börjat leva i, FRA och allt vettefan som har kommit de senaste åren. Alliansen måste vara de största frihetskränkarna som någonsin suttit i en svensk regering.

Anonym sa...

Extremvänster eller extremhöger. Bara en massa ungdomar som söker efter identitet. Anledningen att det är färre höger idag beror på mediabevakning (vänster). Ingen av linjerna duger givetvis.

Däremot är det ett problem att SD ibland uppfattas som högerextrema. Övriga världen gör ju inte det..

Här i Sverige har vi Jan Guillou som ibland är vettig, ibland ovettig. Han är terroriststämplad i USA.

Vi lever i en konstig värld.

Det enda jag vet med säkerhet är att det kommer att bli en förändring. Antingen till det bättre eller till det sämre.

Slutigen vill jag säga att den som skrev den första kommentaren (som verkar vara väldigt bunden till en vänsterdel) borde veta att den personen som skapada nya FRA-lagen, som kom på själva idén är Tomas Bodström. Sossarna hann bara påbörja detta, aliansen avslutade det.

Själv röstat vänster och höger tidigare. (sen sent 80-tal) Detta år blir det proteströstning.. SD utan tveckan. 2010 kommer de få 4-7 procent. Valet efter kanske 10-14 %. Samma utveckling i hela europa. Jihad!

george sa...

Den ideologi som har flest offer på sitt samvete i modern tid är kommunismen. Våldsnivån är otrolig, nazismen tog i runda slängar livet av 11 miljoner judar, zigenare, homosexuella och oliktänkande.
Kommunismen tog livet av : Sovjet 44 miljoner Oliktänkande, homosexuella, judar, zigenare. Kina tog livet av ca 90 miljoner oliktänkande, homosexuella, etniska avvikare (varav 48 miljoner i den stora marschen) Gemensamt har KINA, Nordkorea idag aktiva koncentrationsläger som tar livet av ca 5000 personer per år.
Kambodja, där tog regimen livet av var tredje medborgare, man/Kvinna/barn.

Ja, vi vet att vänstern aktivt uppmuntrar till våld och ickedemokrati. Ja, vi vet att kommunismen är en ideologi som inte uppmuntrar till mänskliga rättigheter.
Tyvärr så lockar den även de människor som är sökare och som har svagare vilja att ifrågasätta. därför är det så få som opponerat sig mot denna mordmaskin!

Anonym sa...

Viking fick nog av våldet- hoppade av efter många år...beskriver nazism som en stor sekt.
Han träder fram öppet och berättar..STRONGT!

Saxat:
"Svenska Motståndsrörelsen är den nazistgrupp som Säkerhetspolisen bedömer som det största hotet mot Sveriges inre säkerhet. Den militanta organisationen grundades 1995. Ingen medlem har någonsin tidigare trätt fram och berättat om rörelsen fram tills nu."
missade du intervjun 12maj och 14maj? Se dem klicka på länken,
sök på “Adaktusson- klicka först på 12/5 del 2 är 14maj!

http://viastream.player.mtgnewmedia.se/player.php?country=se&affiliate=4se

Häng på vettja! Intervjun är sevärd- och säger mycket mer än SÄPO:s och BRÅ:s rapporter!!
Fattar inte vad de vill åstadkomma egentlien- något alls?NSF- SMR..Patriot.nu..Viking träder fram öppet och berättar..
DET är STRONGT!"– Jag vill att det ska komma fram att det inte är någon dans på rosor i den här rörelsen,
den är som en stor sekt."
Viking berättar om en toppstyrd organisation och ett systematiskt våld mot invandrare, homosexuella och judar,
eller vem som helst som uppfattas som retsam.
Viking fick nog av våldet- hoppade av efter många år...beskriver nazism som en stor sekt.
Vilket den givetvis är..bara resten av media / samhället Sverige kunde begripa det oxå..
Måste ge media kritik oxå..Inte en jävel av massmedia visar vilka möjligheter som finns för människor att få stöd- eller ställa frågor ang nazistsekten- och tankar/ vilja till avhopp.
Viking träffade en tjej- alla GÖR inte det..
Då behövs stöd- man fixar inte sånt själv - inte den som sitter mitt i smeten - och kanske oxå hotas...
Inte många vet att de kan vända sig til tex EXIT och få vägledning/ stöd.
Andra struntar i det- finns ju gott om vuxna nazister/ ligister-även skolor
- tillåter nazistsekter att göra pr på skolor- bara för att ledarna påstår det är en ideologi..
Idioter! Förstör ungdomars liv- dessa 14- åringar har ju inte en susning om att det handlar om total hjärntvätt-
så låtsas gubbarna/ kärringarna i nazzesekten vara nicee!


Exit har hjälpt mer än 100 personer att lämna Vit maktvärlden bakom sig.
Grabbar som själva hoppat av..för några år sen..
man kan få stöd och svar på frågor- och vara anonym om man vill..
Kontakt:

http://www.fryshuset.se/Fryshuset/exit.aspx


Mer om EXIT i skåne/blekine o Nazistsekter, avhoppare:
http://hem.passagen.se/aron/exit.htm

z999 sa...

Robsten skriver:
"Tycker de att deras döttrar och söner gör något behjärtansvärt och samhällsnyttigt? Hur har dessa föräldrar uppfostrat sina barn? Vidare står det i artikeln."

Nyamko Sabuni tycker att de gör något beundransvärt och nyttigt, hon tycker så här enligt artikeln-
"...Den ses ibland som mindre farlig för att det är lättare att sympatisera med deras kamp mot till exempel rasism."

Hon tycker alltså att det är lätt att sympatisera med en lynchpöbel mot folk som (enligt henne) har avskyvärda åsikter. Om hon nu syftar på andra än sig själv (=media) så måste hän väl ändå klart uttala det? Av en minister i en civiliserad rättstat så kunde man förvänta sig något annat uttalande tycker jag.

Vidare borde hon förstå att det finns misstankar om att hennes parti tycker att våld mot sverigedemokrater är ok eftersom SD står på gränsen till sveriges riksdag nästa år och är ett hot mot hennes parti. Men hon nämner inte SD speciellt och ökar på (milt uttryckt) mina misstankar mot det parti hon företräder.

z999 sa...

@Erik Larsson:
"FRA och allt vettefan som har kommit de senaste åren."

FRA är en naturlig följd av det "mångkulturella" samhället vi har idag. Lagen motiveras med kriget mot terrorism (=islam).

"Alliansen måste vara de största frihetskränkarna som någonsin suttit i en svensk regering."

Ja verkligen!

Stig sa...

Trots att jag är gammal sossesympatisör med ena foten innanför Sverigedemokraternas tröskel så måste jag medge att även sossarna har varit frihetskränkande fr.a. under Palmes tid. Men var tid har sina problem och sina bra eller dåliga lösningar och nu är det FRA som är problemet eller lösningen eller både lösningen och problemet.
Oppositionen ser naturligtvis till att utnyttja situationen, det har oppositionen alltid gjort oavsett den varit blå eller röd . Det är helt partipolitiskt korrekt. Men inte rakryggat.

Robsten sa...

Själv måste jag svära i kyrkan och säga att jag inte blivit speiellt upprörd över FRAlagen. Vad eller vilka skall avlyssnas? Du eler jag? Vem, jag frågar vem skall då lyssna på all skit som går genom våra glasfiberledningar? Jag orkar knappt läsa alla EGNA mail jag får, bara det känns jobbigt ibland, skulle jag läsa grannens mail också skulle jag få spader. problemet är snarare att alla vill höras och synas men ingen jävel orkar lyssna längre, p.g.a. allt brus.

Handen på hjärtat, skulle SÄPO vilja läsa mina mail, eller dina? Inte en chans i helvete, jag är ändå politisk aktiv, de skulle bli dödligt uttråkade. Vanliga människor är inte intressanta för någon att lyssna på, eller läsa av. Försök läsa tonårsbloggar, orkar ni läsa mer än en halv artikel är ni att gratulera.

Jag skulle skicka alla mina artiklar per mail om jag visste att SÄPO avlyssna trafiken, jag skule säkert påverka någon av dem med mina åsikter, men de kommer garanterat aldrig att göra det.

Det talas om frihet, ja men för fan, problemet är möjligheten att få uttrycka sina åsikter, utan att få apejävlarna på sig, DET är ett explicit problem här och nu, i dagens Sverige. Apejävlarna hindrar politiskt aktivitet just nu här i Sverige, de påverkar valresultatet här i sthlm och sänker valresultatet i vår huvudstad för ett visst parti, folk vågar inte synas som företrädare för ett visst parti. Det ÄR ett mycket stort problem för den politiska friheten varje dag just här just nu, men inte en jävel pratar om det, nä, det stora hotet är FRA, FUCK FRA, det är en piss i Missisippi mot andra problem. Avlyssna apejävlarna vetja så de kan sättas bakom lås och bom, skulle det ske skulle jag hoppa jämfota och applodera FRA.

Robsten sa...

Dessutom tycker jag det är en smula integritetskränkande när Klüft sliter upp en lårmuskel på ansatsbanan och grinar för fullt, och alla fotografer trycker upp kameran i närbild så svenska folket skall få se varje tår som rinner riktigt i närbild, äckligt tycker jag, men som vanligt är jag den enda som reagerar, vi är ju nästan beodrade att reagera på FRA, och då är det just det som gäller.

roberth sa...

Exit är ett skämt! Jonny"Puma" Höglin som arbetar för dem blev så sent som i våras dömd för olaga vapeninnehav och misshandel.!

Kraxpelax sa...

Jag tycker för min del att Medieveänstern, alltså rÖdgrÖna rÖtans kulturknuttar, bär ett tungt ansvar genom decenniers argumentbefriade hetsande mot "rasism, sexism, främligsfientlighet, homofobi", etc. Våldsvänstern framgår ideologiskt genom tendensutdragning av vår Kolitiska Porrekthet.

- Peter Ingestad, Solna

Robsten sa...

Ja du har nog en poäng där Krax.

Stig sa...

@Erik larsson
@anonym
@george
@Kraxpelax

Detta med väsnter- resp. högervåld är är förvisso en viktig fråga. Men det finns en fråga som överskuggar allting annat just för tillfället: Vem är Årets antirasist? Gå in på Robstens post Årets antirasist – rikstäckande tävling och lägg er röst. Robsten kräver minst 12 röstande för att tävlingen skall vara giltig sedan kommer han att skaka hand med t.ex. Andreas Malm och överlämna Robstens Antirasist T-skirt.
Ställningen är just nu:
Anna-Lena Lodenius 1 poäng
Helene Lööw 5 poäng
Ulla von Essen 0 poäng
Andreas Malm 4 poäng

z999 sa...

Robsten
"...sedan kommer han att skaka hand med t.ex. Andreas Malm och överlämna..."

:-)