onsdag, juli 08, 2009

Årets Antirasist - Ställning

Årets antirasisttävling rullar vidare. Ställningen är just nu enligt följande. Helene Lööw = 8 Andreas Malm = 5 Anna_lena Lodenius = 1 Ulla von Essen = 0 Spänningen stigar för varje timma. det står främst mellan Malm och Lööw. Får vi påminna om att i kväll går tiden för nya nomineringar ut. Tävlingen pågår fram till helgen. Nedan ser vi hur tröjan kommer att se ut. Vinnaren kommer att få sitt namn på ryggen. Tröjan är av modell "dyrare", tänk på det när ni röstar.


11 kommentarer:

Stig sa...

Alla som hittills har röstat har nog uppfattat det som att det bara är dessa fyra namn som gäller. varför ingen har föreslagit batikhäxan Mona Sahlin (med alla sina oikofobiska uttalanden) är konstigt. Men hon är faktiskt lite överkvalificerad och mer oikofobisk än antirasist.

Magnus sa...

Vad har Lööw gjort för fel? Angripit nazister, eller?

z999 sa...

Magnus:
"Vad har Lööw gjort för fel?"

Fel? Ur vems synvinkel menar du? Kolla vad tävlingen handlar om, det är alltså den mest välbalanserade och mest objektiva som vinner priset.

"Angripit nazister, eller?"

Hon har varit mest saklig, även när hon har angripit ideologin hos nazistiska grupper.

Stig sa...

@Z999
Jag förstår Magnus fråga och förundran.
Tävlingen uppfattas ju som ironi men att det inom ironins ram skall utses en antirasist som är den mest välbalanserade och objektiva. Detta innebär väl inte att antirasisten helst skall vara felfri. Eller?
Du om någon Z är ju inte överdrivet förthust i (självutnämnda) antirasister eller har du nu glidit in i ännu en av dina ökanda antirasistveckor?!
;-)

Robsten sa...

@Magnus
Man kan säga att det är en seriös tävling om vem som är den mest balanserade "antirasisten", men såklart en tävling med glimten i ögat. Ändå en underförstådd kritik av hela paradigmen i vårt land. Skulle tävlingen ändå inte syfta på att seriöst ta fram den som är mest balanserad i alla fall skulle den bli plump och träaktig, övertydlig. Nu har jag nog förklarat tävlingens intentioner så gott jag kan.

Magnus sa...

z999. Okej. Men blandningen mellan vett och Andreas Malm förvirrade mig. (Har även på sistone stött på en del "nazinära" SD:are och SD:are som får kallas rasister -- även om jag vet att Robsten och en handfull andra SD:are jag känner till är motsatsen till rasister! SD känns i detta avseende för mig s a s oacceptabelt "halvsk*tigt".)

Merit Wager, t ex, kanske skulle platsat. En bra antirasist bör vara negativ till att släppa in unga radikala muslimer, t ex skäggiga ensamstående "barn", och förorda att invandringspolitik kan diskuteras. Hållningen utopiska liberaler (eller Malm) har, som förslår fri invandring och blixtsnabbt kallar annat rasism är så "i det blå" att de inte kan skapa en politik där vårt samhälle håller ihop/överlever (på sikt).

Robsten sa...

@Magnus
""Men blandningen mellan vett och Andreas Malm förvirrade mig""

Mig också Magnus, mig också.

"Har även på sistone stött på en del "nazinära" SD:are ""

Då skulle jag vara tacksam om du mailade mig deras namn, för närmare kontroll. Gick igenom all post till Stockholm, en person som sade sig vara nationalsocialist ville ville bli medlem (kan ha varit en journalist), han avråddes vänligt men mycket bestämt och tipsades om andra mer lämpliga organisationer.

"Merit Wager, t ex, kanske skulle platsat"

Nä, hon går inte ens under benämningen "antirasist" i dessa sammanhang, jag skulle i sådana fall kunnat nominera mig själv, för att få chans till den fina rätt dyra T-shirten.

Magnus sa...

Robsten. Okej, då förstår jag att Malm kom in på ett hörn! (Minns att du tidigare uttryckt t ex Lööw uppskattning.)

Ironi och glimten i ögat är jag tafflig på att uppfatta. Är svårt gubbiserad?...

Jag röstar på dig! Tack på förhand för tröjan! :)

-
Annars är SD omöjligt. Jag anser att för mångas värderingar är åt helsike, och det är sådana jag ser som rasister. Rakryggad länkas av Säfflemannen, som jag annars gillar mycket hos, men jag finner "Rakryggad" vara extrem och rasistisk, även länkandes nordisk.nu. Jan Mild är en, nu inte SD:are, som uttryckt antisemitiska böjelser i olika artiklar. Finns inte en chans att jag stöder ett parti som i överslätande taktiskt syfte tycks ha tagit avstånd från de som går över gränsen, och inte ens alltid det. Det SR fick på båtresan sa nog en del, och SD:s pressekreterares reaktion på de rasistiska uttalandena var att det som sades var sakligt korrekt, trots att det inte var det, utan var en överdrift som därför måste klassas som rasism.

Jag kan inte längre ens önska SD till Riksdagen, och jag anser att SD inte alls kan jämföras med t ex Wilders parti, som nu blir Hollands ledande parti (må Wilders klara sig från attentat).

Känns här som att partiets rötter och själ består. Jag hoppas att KD vill sätta P för skäggiga Hamas-barn och söker att något minska stor muslimsk invandring. Något mer parti än SD måste inom några år positionera sig med en mer realistisk invandringspolitik. SD har långt ifrån tillräckligt bra värderingar för att jag ska stödja er. En som säger att det finns för många judar i växjö, nämnde presssektreterare, nazi-musik på en partiresa som SDU-ledaren kallar cool antikommunism.

Som betraktare kan jag "connect the dots", medan MArgareta i GÄvle, Sällström och du är sådan jag har det stort förtroende för (utom att det är suspekt att ni är i ett parti där det jag nämnde huserar).

Robsten sa...

Varken Rakryggad eller Milld är några partimedlemmar. mycket av det som sjöngs på båtresan var olämpligt, Jimmie har bett om ursäkt och du har ingen aning om hur kritiken var internt mot en del saker på denna resa (och jag tänker inte säga något mer om saken).

Alltså man får en felaktig bild av partikulturen när man ser på detta som du tar upp, så är det. Det finns ingen"antisemitism", jag tycker nästan partiet positionerat sig lite väl hårt åt Israelhållet faktiskt.

De andra partierna kommer inte att svänga, om de inte hotas av SD, så är det.

Gunnar Karlsson sa...

Det finns väl inget annat länd i världen, där en antisemit som Andreas Malm, kan betraktas som antiracist?

z999 sa...

Magnus:
"(Har även på sistone stött på en del "nazinära" SD:are och SD:are som får kallas rasister -- även om jag vet att Robsten och en handfull andra SD:are jag känner till är motsatsen till rasister! SD känns i detta avseende för mig s a s oacceptabelt "halvsk*tigt".)"

En bra fråga kunde vara varför vissa rasister och nazister dras till SD, eller hur? Om partiet i media ideligen utpekas som nazister/rasister/främlingsfientliga så måste man komma ihåg att det finns personer som tror på vad media skriver.
Sossarna hade ett liknande problem en gång i tiden eftersom de utpekades som kommunister och mångder av kommunister drogs till dom i tron att de stöttade ett mer framgångsrikt kommunistiskt parti än dåvarande V. Läs gärna om kosackvalet-
http://www.ne.se/kosackvalet

Sen, rastillhörighet som problem är ett lyxproblem för minst 90% av SD's väljarbas. SD är ett missnöjesparti och väljarna som röstar på SD är missnöjda och vill ha en förändring i sin direkta vardag.

En annan sak att tänka på är att om det finns 10% rasister inom de andra partierna så har troligtvis SD ungefär samma siffra. Läs på följande länk vad en moderat sa för en tid sedan utan några dolda mikrofoner.
http://www.expressen.se/1.409291