söndag, juli 05, 2009

Leif G W Persson fick rätt

Leif G W Persson har alltid påstått att Thomas Quick är oskyldig till samtliga mord som han är dömd för, samt att han förmodligen aldrig har dödat någon. Jag har tidigare tvivlat på detta, hur kan domstolar döma Quick gång efter gång, om han är oskyldig? Det finns väl beviskrav som måste uppfyllas?

När man ser Hannes Råstams reportage förstår man hur det hela gått till. Thomas Quick är en mycket ensam person. Han mänskliga kontakt har varit med de terapeuter han haft. För att bli mer intressant och för att på något sätt tillfredställa sina terapeuter så har Quick erkänt mord efter mord. Permissionerna har han tillbringat på bibliotek där han läst in sig på morden. Där han inte kunnat läsa in sig på detaljer har förhörsledaren Seppo Pentinen försett honom med de riktiga uppgifterna på det mest uppseendeväckande sätt. I övrigt har åklagaren Christer van der Kwast krattat manegen så att åtal har kunnat väckas. Van der Kwast har tvingar psykologer att ändra sina uppgifter, försökt att få SKL att ändra sina bedömningar och en massa annat direkt regelvidrigt.

Det hela är fruktansvärt och skall inte få förekomma i en rättsstat. Det som gnager i sinnet är att åtminstone Seppo Pentinen måste ha anat att det är fel person som blivit dömd. Det som gör detta extra allvarligt är att de verkliga mördarna går säkra eftersom fel människa redan är dömd för morden. I åtminstone ett fall så fanns det chans att döma den verkliga mördaren, mordet på Yenon Levi i Rörshyttan 1988. Det handlar om ett fall där gärningsmannens glasögon hittades vid brottsplatsen, men i stället pressade alltså Pentinen och van der Kwast fram ett uppenbart falsk erkännande från Quick. Som jag ser det har Seppo Pentinen och van der Kwast hjälp den verklige mördaren att komma undan sin gärning. Detta är uppenbart i fallet med mordet på Yenon Levi.

Länk SVT

Länk SVT TV

6 kommentarer:

Sivan sa...

Det Svenska rättssystemet är inte bättre än så här.

Westerbotten sa...

http://209.85.135.132/search?q=cache:ueIkfCnpojMJ:www.newsmill.se/artikel/2008/12/15/jag-var-nara-att-mordas-av-thomas-quick+quick+site:newsmill.se&cd=2&hl=sv&ct=clnk&gl=se&client=firefox-a

Hoppas länken funkar, newsmill verkar ha raderat ursprungsartikeln...

Journalister är och förblir journalister, de blir inte sanningssägare så fort de byter ämne från massinvandringsfrågan.

z999 sa...

Håller med Sivan. Det var rätt många "amatörtyckare" som tvivlade på Quick från början, skandal att dom fick rätt.

Robsten sa...

@Westerbotten
Din länk var intressant Westerbotten, den indikerar att Quick skulle vara skyldig. Han kan helt enkelt inte vara skyldig till alla mord han erkände, vid ett av morden var han på konfirmationsläger, vid ett annat var han tydligen på terapisamtal.

Tältmorden är också omöjligt på något vis. Den som skulle vara medhjälpare hade klockrent alibi, skjutsade frugan till psyket. Quick hade ingen aning om vad som hänt vid tältet, det är uppenbart. Medhjälparen skulle vara bög, en hel hög kvinnor vittnar om motsatsen. o.s.v. i alla oändlighet.

Det innebär ju i.o.f.s,. inte att han är oskyldig till alla morden, men Quick är ju inte tillräckligt smart och beräknande att dölja ett mord genom att erkänna en massa andra mord, kanske lite långsökt om man har en IQ under 140 (jag känner inte till Quicks IQ, men det skulle vara oerhört avancerat,) Därför är det så viktigt att alla utredningar görs seriöst.

Stig sa...

Jag såg programmet och hängde upp mig på två saker. För det första att hans ångestattacker skulle vara ett bevis på att han talade sanning, enligt psykologen, och för det andra att han överdoserades med ångestdämpande medicin för att klara av både förhören och att konfronteras med brottsplatserna. Han har m.a.o. ofta varit kraftigt drogad och hur sanningsenlig är man då?
Han har erkänt 30 mord i alla de nordiska länderna utom Island och bara det är väl tillräckligt skäl att misstänka att han är mytoman.
Även Jan Guillou och f.d advokaten Pelle Svensson har ifrågasatt domarna mot honom.
Det är sveriges värsta rättsskandal, psykiatriskandal och massmediaskandal genom tiderna och det framställer Sverige som en bananrepublik befolkad med infantila "experter" och akademiker på sina respektive områden.
Det är samma intelligentia som okritiskt hyllar blandkulturen, "forskat" fram att svensken inte finns i verkligheten och kallar islamkritiker för islamofober etc.
Man skäms, oroas och undrar vart landet är på väg.
Även om Thomas Quick är skyldig till något eller några av morden är han ändå ett sorts offer.

Robsten sa...

Ja, jag håller med, med det tillägget att det verkar vara en klick med van der Kwast, Pentinen och en terapeut som drivit detta. Övriga verkar ha varit skeptiska, bl,a framträder en psykolog och en krimmare i programmet som hela tiden varit skeptiska.