lördag, augusti 08, 2009

Två citat – hotet i bakgrunden

Jag har ägnat morgonen åt att läsa de stora morgontidningarna på nätet, såsom jag brukar på lördag och söndagar. Det man slås av är så lika nyheterna är på SvD och DN. Bristande HIV-test på afrikanska kvinnor finns i båda tidningarna, trots att ”nyheten” inte är någon akut företeelse, massvis med andra nyheter är nära nog identisk lika. Detta apropå föregående artikel om den underbara friheten inom medievärlden vi har i detta land. Denna frihet verkar likrikta nyheter och åsikter något otroligt. Det skulle t.ex. vara uppfriskande om DN propagerade för homoadoptioner och SvD emot, detta lär vi nog aldrig få uppleva. När vindarna vänder så gör det väl det för båda tidningarna samtidigt, som vanligt.

I två artiklar i dagens SvD står det om ett smygande politiskt hot. Den ena artikeln handlar om hur Bohman motarbetade Adelsohn, vilket inte är så förvånande för oss som kommer ihåg både Bohman och Adelsohn, de var ju knappast tvillingsjälar, om vi uttrycker oss milt. Så här står det i artikeln.

Lars Tobisson recenserar i sin bok inte den nuvarande moderatledningens politik. Men han varnar för risken att en förflyttning in mot den politiska mitten lämnar fältet fritt för Sverigedemokraterna.

Det stora hotet är Sverigedemokraterna, det är själva faran med att röra sig in mot mitten. Att man lämnar trogna väljare bakom sig spelar förmodligen mindre roll i dagens realpolitiska klimat. Att demokratin blir allvarligt lidande om alla nuvarande riksdagspartier skall trängas i någon tänkt ”mitt” verkar inte heller betydelsefullt. Om alla partier trängs på samma fläck (vilket redan nu är fallet i väldigt många värderingsfrågor) så lämnar det inte speciellt stora valmöjligheter för väljaren. Enda möjligheten att upprätthålla demokratin för stora väljargrupper i sådana fall är ju som alla förstår att börja rösta på andra partier än de som är i riksdagen och som alla trängs på samma imaginära politiska punkt.

I den andra artikeln som handlar om att Moderaterna skall börja kvotera in kvinnor för att råda bot på den manliga övervikten av förtroendevalda, så målas också en hotbild upp. Ett parti måste trots allt ta hänsyn också till väljarna, trist men sant. Det kommer ett val snart och på valdagen är det inte partistrateger som sitter vid rodret, det är den vanlige mannen och kvinnan på gatan. Dessa väljare har svårt att följa med i alla politiskt korrekta turer och röstar inte alltid som de skall, det såg vi om inte annat vid EMU-omröstning. Så här står det i artikeln om könskvotering.

Att Moderaterna satsar stort på kvotering kan förstås vara en fantastisk strategi för att öka stödet i segmentet kvinnor med hjärtat till vänster.

Samtidigt skulle man önska att Moderaterna kunde vara lite mer varsamma med segmentet borgerliga väljare.

De kan ju liksom också få nog.

Jepp, och vad gör då dessa väljare som fått nog av kvotering och annat sådant? Går över till Sahlins Socialdemokrater? Knappast, det är värre än så (enligt det politiska och mediala etablissemanget).

Länk SvD Adelsohn

Länk SvD Kvotering

13 kommentarer:

Mats J sa...

Jag tror inte de andra partierna har fattat hur farliga SD kan visa sig bli för deras dominans. Den artikel du refererar talar om en lucka som moderaterna påstås ha lämnat på sin högerkant där man antar att SD vill värva röster. Men det är ju mitten som partierna har gett upp, och inte bara moderaterna.

De är så förblindade av sin egen ideologi att de inte ser hur fruktansvärt långt bort de har hamnat från vanligt folks prioriteringar och idéer om det goda samhället.

Robsten sa...

Sant Mats ;-)

Terje sa...

Moderaternas svek är kanske det värsta som inträffat i svensk politik under de senaste 20-30 åren. Från att ha varit ett värdekonservativt parti som slog vakt om svenska intressen förvandlades moderaterna till den multikulturförespråkande, politiskt korrekta sörja vi ser idag.

Tyvärr tycker jag mig skönja liknande tendenser inom Sverigedemokraterna. Att Tommy Hansson, den drivande kraften bakom den ultraliberala tidskriften Contra, har blivit chefredaktör för SD-Kuriren är ett väldigt olycksbådande tecken. Contra har förespråkat fri invandring så länge som tidskriften har funnits. Se till exempel det här citatet där Contraredaktionen redogör för sin syn på invandring:

“Contra tycker att invandringsfrågan är av sekundär betydelse i svensk politik. Men i den mån den har betydelse så är den helt och hållet ett problem skapat av den socialistiska fackföreningsrörelsens överdrivna regleringspolitik. Gränserna borde vara helt öppna för dem som kommer hit och gör rätt för sig.”

http://www.contra.nu/aldre.html#anchorfraga6

Den här sortens åsikter tycker i alla fall inte jag hör hemma inom Sverigedemokraterna.

Robsten sa...

@Terje
Du kan vara lugn Terje. Risken att Hansson skall propagera för något sådant är obefintlig, den som skulle göra något sådant blir i princip utesluten.

Dessa åsikter stod förövrigt aldrig Hansson för utan någon ultraliberal som jag glömt namnet på.

Jag har själv fortlöpande kontakt med Hansson så jag kan lämna garanti på att något sådant aldrig kommer att hända.

MS sa...

@Terje

Jag håller med dig. M har gått alldeles för långt till mitten men tyvärr så har dom nog inte haft något val. Det var antingen det eller 70- års fortsatt opposition. M var tvungna att närma sig mitten för att bildandet Alliansen skulle kunna bli verklighet. För mig är dock det viktiga att hålla borta den röd-gröna sörjan från makten så för tillfället så kan jag leva med deras kursändring. Den enda frågan som jag inte kan "leva" med är deras slappa invandringspolitik och det är därför jag kommer att rösta på SD i nästa val.

Jag hoppas dock att om Alliansen blir omvalda att M kan känna sig lite mer trygga och vända skutan högerut igen. Vi behöver att riktigt konservativt parti i Sverige.

Terje sa...

MS:

Jag tror inte att det längre finns någon vilja hos moderaterna att återvända till sina konservativa rötter. Partiet har vunnit makten men förlorat sin själ.

Jag kommer aldrig mer att rösta på moderaterna. Min röst faller på SD 2010.

Terje sa...

Robsten:

Nu har jag surfat runt litet bland alla de debatter om Tommy Hansson som pågår. Tyvärr måste jag säga att jag är fortsatt orolig. Tydligen har Contra fortsatt att publicera SD-kritiska artiklar även efter att Tommy Hansson blev partimedlem. Att en partimedlem driver en tidning som baktalar SD kan inte jag se som något annat än ett svek.

I diskussionerna har det dessutom framkommit att Tommy Hansson har varit medlem i Ungsvenska klubben, som ju är ett känt tillhåll för nazister. Nu tror jag inte för ett ögonblick att Hansson är nazist, men det här är sådant som kan se riktigt illa ut om det läcker ut till media. Och risken för att det gör det är nog ganska stor. På Flashback har någon SD-hatare redan roat sig med att skriva ihop en fiktiv artikel:

https://www.flashback.info/showpost.php?p=17909611&postcount=86

Som tur är verkar han ha missat biten om Ungsvenska klubben, men resten är ju illa nog.

Robsten sa...

@Terje
Det är inte Hansson som "driver" Contra, han är en skribent där, av flera oberoende skribenter. Att Hansson skulle vända i invandringsfrågan är utelsuten. Jag var själv med i processen när Hansson blev medlem och jag känner honom. Alltså den risken finns inte att han vänder i den frågan.

Terje sa...

Robsten:

Det är faktiskt Tommy Hansson som driver Contra. Han är redaktör och ansvarig utgivare för tidningen och inte någon oberoende skribent.

Jag läste vidare i tråden på Flashback som jag länkade till tidigare och hittade det här:

https://www.flashback.info/showpost.php?p=18109192&postcount=131

Tommy Hansson är med i Moonrörelsen. Det är en riktigt otäck sekt vars ledare Sun Myung Moon säger att folk, länder och religioner är djävulens påhitt som skall utplånas genom mångkulturella äktenskap. Och den mannen vill Tommy Hansson ge Nobels fredspris!

Efter att ha läst det här tvivlar jag starkt på att Tommy Hansson är uppriktig när han säger sig dela SD:s värdegrund.

Tommy Hansson sa...

Jag kan förstå om du, Terje, känner dig osäker på vad det är för en tjomme som nu tagit över som chefredaktör på SD-Kuriren. Särskilt om du lyssnar på alla vandringssägner som är i omlopp i allahanda fora.

För det första har jag, åtminstone sedan strömmen av invandrare från Chile började välla in i Sverige 1973, sett med skepsis på massinvandringen till Sverige. Detta var också en av huvudanledningarna till att jag anslöt mig till Ny demokrati 1991.

För det andra är Contra ingen "ultraliberal" eller fanatiskt invandrarvänlig tidskrift. Contra är en partipolitiskt obunden och allmänborgerlig tidskrift, inom vars ram det finns utrymme för såväl konservatism som liberalism. I tidskriftens plattform finns även inskrivet att den etiska basen för Contras verksamhet är kristna värderingar.

Jag har letat lite i gamla nummer efter artiklar om invandring, och den enda större artikeln jag fann härrör från nr. 2 1996. Det är en mycket balanserad artikel av Tommie Ullman som tar upp såväl fördelar som nackdelar med invandringen. Typiskt nog kommenterade Expo och andra detta med att Contra nu, sedan undertecknad blev ansvarig utgivare, blivit invandrarfientligt!

För det tredje ingår jag numera varken i styrelsen eller redaktionen för Contra utan medarbetar på frilansbasis.

Slutligen bör det påpekas att jag som chefredaktör inte kan köra något eget race och plocka in vad som faller mig in. Vi är en redaktion på fem-sex personer som måste komma överens om allt material som ska vara med.

Robsten sa...

@Terje
Jag var själv med och värvade Hansson till SD. jag går i god för att han inte sviktar när det gäller immigrationsfrågan. Det var den du var orolig för och det är den jag tar ett ansvar för. Jag litar med andra ord fullständigt på Hansson när det gäller den.

När det gäller övrig värdegrund kan vi lika gärna skriva en bok om frågan. Vi hoppas der tycker jag.

Terje sa...

Tommy,

Det var vänligt av dig att kommentera, men du säger ingenting om de frågor som bekymrar mig mest.

Det är ingen vandringssägen att du är med i Moonsekten. Det har du själv bekräftat på din blogg. Där skriver du också att pastor Moon borde få Nobels fredspris.

Denne pastor Moon är ju en galning som tror att han är Messias. Han predikar att institutioner som folk, länder, religioner och kulturer är knep som Satan har tagit till för att förleda mänskligheten. Det här finns att läsa svart på vitt. Jag klistrar in ett par av de citat ur predikningar av pastor Moon som det hänvisas till på Flashback.

“The best way to receive the Holy Blessing is with someone from another race, nationality or religion. I call this an "exchange marriage." This contributes to the enormous task of transcending the barriers of race, culture, ethnicity and religion and creating one family of humankind. In God's sight, skin color makes no difference. God does not stand behind the barriers of religion and culture. They are nothing more than the Devil's tricks. He has used them to rule over humanity as a false parent for tens of thousands of years.”

http://www.unification.net/2005/20050912.html

“How about an ugly black man and a beautiful white woman or a handsome white man and a beautiful white woman, which would God like to see kissing for three hours. God would like to see the black man and white woman kissing.”

http://www.unification.net/news/2003/news20030302_1.html

Jag blir ärligt talat illamående när jag läser om alla de sjuka idéer som den där galningen Moon tutar i folk.

Hur kan du vara sverigedemokrat samtidigt som du är med i en sekt som förespråkar att alla folk, länder, kulturer och religioner skall utplånas genom mångkulturella äktenskap?

Anonym sa...

Nej, det är ingen vandringssägen att jag är med i Unification Church. Det har jag förvisso varit sedan 1974 utan att ha gjort någon stor affär av det eller sökt påtvinga andra min uppfattning.

Däremot är alla skräckhistorier om rörelsen, som sprids i diverse fora, just vandringssägner.

Du och andra misstolkar Rev. Moons ideal. Han påstår icke att "folk, länder, religioner och kulturer" är sataniska knep.Däremot att "THE BARRIERS OF RELIGION AND CULTURES" är det. Hoppas du inser skillnaden, Terje!

Enligt Moonrörelsens synsätt ska det inte behöva finnas hat och motsättningar mellan olika folk, religioner osv. Det gudomliga ursprunget finns inom varje människa oavsett bakgrund, det är det vi måste ta fasta på.

Och ja, jag anser att Moon i synnerligen hög grad gjort sig förtjänt av Fredpriset genom sitt outtröttliga arbete för att skapa förutsättningar för fred och förståelse i t ex Mellanösten, på Koreahalvön och i andra konflikthärdar.

Jag måste erkänna att jag själv ställer mig frågande till detta med massäktenskap. Kan själv inte tänka mig att genomgå sådant. Men företeelsen är inget tvång, envar får själv välja.

I alla fall. Min anknytning - jag är ju inte särskilt aktiv i rörelsen - till Unification Church utgör inte på något sätt något hinder för mig att fullt ut acceptera SD:s syn på exempelvis massinvandring, mångkultur och familjeinstitutionen.

Tvärtom, faktiskt - en av UC:s grundstenar är just uppslutningen bakom det traditionella familjeidealet och avvisandet av en homosexuell livsstil!

Tommy Hansson