onsdag, augusti 05, 2009

Det räcker nu!

Marianne Samuelsson har gjort ett allvarligt fel när hon gav dispens åt en framgångsrik företagare på Gotland. Strandskyddet ligger mig mycket varmt om hjärtat och jag tyckte mycket illa om när nuvarande regering luckrade upp reglerna för strandskyddet. Förmodligen har regeringens eget beslut om att luckra upp strandskyddsreglerna gjort långt större skada än det felaktiga beslut Marianne Samuelsson tog.

Nu valsas Samuelsson runt i alla medier och den ena rubriken är mer fördömande än den andra. Det börjar mer och mer likna en offentlig stegling än kritisk granskning av myndighetsutövning. Samuelsson är sannolikt hårt pressad och hon är nog inte i bästa form att lägga upp en försvarsstrategi just nu. Allt hon säger för att försvara sig vänds i braskande rubriker mot henne. Detta börjar smaka riktigt illa i munnen och man får osökt bilder av någon som ligger hjälplös på en skolgård med en ring av skoningslösa mobbare runt sig som sparkar allt vad de orkar. Samma journalister som hänger ut skolor som inte tillräckligt effektivt bekämpar mobbning ägnar sig just nu med liv och lust åt just denna verksamhet i medial form, som sannolikt gör lika ont.

Jag var den första att kritisera Samuelssons agerande, men detta är inte värdigt en modern civiliserad rättsstat, att offentligt rulla människan i tjära och fjäder på detta sätt. När en icke offentlig kvällstidningskändis som Pigge Werkelin får breda ut sig och uttala sig om landshövdingens bristande kompetens har det gått för långt, samme Werkelin som från början försvarade Samuelsson. Samuelsson har avgått, hon har erkänt sitt misstag. Nog nu! Lämna människan i fred.

Länk DN

Länk SvD

Länk SvD

11 kommentarer:

Sivan sa...

Nja. Politikerna har ett skyddsnät som vida överstiger gemene mans. Hon får en reträttpost med bibehållen lön och bibehållna förmåner, vilket är vidrigt enligt mitt tycke. Skulle aldrig hända på en privat arbetsplats.

Thomas sa...

Finns där NÅGON person inom MP med sunt förnuft i behåll?

Anonym sa...

Jag håller med, lämna henne ifred, visst är det fel att folk att göra misstag, dessa måste rättas till, men sedan måste man inte straffas i evighet, det är också schysst att gå vidare och blicka framåt

LP sa...

Strandskyddet ligger även mig varmt om hjärtat. En annan sak som ligger mig varmt om hjärtat är att man skall ta ansvar för sina handlingar och få ett straff om man gjort fel.

Liksom Sivan säger är det tyvärr så att den vals kärringen nu får utstå i media, förmodligen är det enda någorlunda kännbara straff hon får. Jag tycker inte synd om henne, hon har det väl förspänt ändå. För en gångs skull tycker jag media gör ett bra jobb!

Johan Y sa...

Det är vidrigt att hon trots sin enorma klaverklamp kommer få fortsatt lön. Det är dock inte hennes fel. Det är en brist i hela den offentliga sfären och alla riksdagspartier borde pressas för att förändra det. Att straffa en enskild politiker i kylan för ett system hon inte har makt att påverka är meningslöst.

Robsten sa...

Alltså, som jag skriver. När man avgått samt erkänt sina misstag så blåser man av drevet, något annat är osmakligt.

Ingen bloggare har väl kritiserat den politiska nomenklaturan med dess förmånar och dess alltmer ökande avstånd till den "vanlige människan" som jag gjort. Det har ju i princip varit en ledstjärna för hela denna blogg, från allra första början.

Detta innebär inte att man sympatiserar med medial mobbning efter att föremålet för intresset krypt till korset, avgått och erkänt sig skyldig. Grunden för detta är trots allt de vidlyftiga möjligheterna för dispens för strandskyddet, det är GRUNDEN till problemet. Sedan uttryckte sig Samuelsson otroligt, sanslöst klumpigt, detta av ett f.d. språkrör, otroligt.

Men om nu politkierna beter sig som den moderna adelsnomenklatura de tror de är, så innebär inte det att vi skall bete oss som den pöbel som de också kanske tror att vi är, vi skall bete oss bättre än så.

MIlla sa...

Bara för att man är politiker innebär inte det att man slutat vara människa.

Jag är övertygad om att hon mår skit just nu. Så jag håller med dig Robsten

Anonym sa...

VÅR KONSTITUTION SAKNAR EN ANSVARSPARAGRAF FÖR FÖTROENDEVALDA,VILKET FINNS I ANDRA LÄNDER.
SJÄLVFALLET SKALL HON AVGÅ, HON FÖLJER INTE ENS LAGEN.
DESSVÄRRE FÅR HON BEHÅLLA STÅLARNA.

Anonym sa...

Mycket tråkigt för Marianne,

Hon beklagade mest, att hon och hennes man inte har hunnit promenera på alla av Gotlands 80 mil långa stränder!
Efter detta uttalande så undrar jag;
"Vad gör egentligen en landshövding, någon"?

Pennelina sa...

Bra skrivet Robsten!

Vi är kvick att döma andra och snabb att be om empati när det gäller oss själva...

Gott jobbat!

Kram från Pennelina

Robsten sa...

Tack Pennelina ;-)