fredag, december 11, 2009

Du svamlar Sahlin

Socialdemokraterna med Sahlin i spetsen publicerar en artikel som faktiskt inte är något annat än ren valpropaganda i DN. Artikeln är undertecknad av en rad socialdemokrater, sannolikt har ingen av undertecknarna skrivit själva artikeln. När man i artikeln letar efter konkret valfläsk hittar man nästan ingenting, Sahlin kan inte ens producera en vara som vanligt hederligt valfläsk. Att ren valpropaganda publiceras på DN-debatt kan man ju också ha synpunkter på. Representanter för SD försökte få in en artikel i både DN och SvD efter det mycket grova överfallet på Martin Kinnunen, en artikel som krävde stopp för det politiska våldet. Artikeln om våldet fick nej men ren valpropaganda, utan några besked alls går alltså att få publicerad. Vi ger några exempel från Sahlins valpropaganda.

Valet år 2010 är ett vägval. Då står Socialdemokraternas politik för fler jobb mot Moderaternas politik för ökade klyftor. I våra storstäder är kontrasten glasklar: Mot ökade klyftor och ofinansierade skattesänkningar står vår nya politik för fler jobb och sammanhållning i storstäderna, som slogs fast vid den socialdemokratiska Jobbkongressen i början av november.


Sahlin talar om fler jobb, men hon nämner inte med en enda konkret mening om hur dessa jobb skall skapas. Vad betyder ”sammanhållningen i storstäderna”? Det är sådant svammel man nästan själv blir generad av som läsare. All ”sammanhållning” har väl snarast raserats bl.a. under socialdemokratiskt styre. När man läser vidare i artikeln blir man nästan förfärad.

Vår nya politik för storstäderna bygger på fler initiativ för städernas företag. Den bygger också på en flexibel välfärd av hög kvalitet, investeringar i utbildning och byggande och nya initiativ för att bekämpa brott. Dessutom ska vi ta kampen mot barnfattigdomen.


Vad exakt är en ”flexibel välfärd”? När det gäller utbildning så har socialdemokraterna mer än något annat parti raserat kvaliteten i svenska skolan. De har något ändrat sin skolpolitik när de under galgen insett att i princip ingen människa gillar deras skolpolitik. Att bekämpa brott är inget som socialdemokraterna är kända för, att Sahlin skulle vara rätta personen för brottsbekämpning är lika trovärdigt som om Posener skulle vara rätt person som finansminister. Vidare i artikeln så står det så här.

Kvalificerade tjänstenäringar lever på kunskap och kompetens. Det kräver tillgång till högutbildad arbetskraft. Därför är större investeringar i högskolan och forskningen en grundbult i vår politik för framgångsrika storstäder. Det kräver i sin tur en grundskola och ett gymnasium av hög kvalitet.


Sahlin är definitivt fel person att tala om en grundskola av hög kvalité. Hon är i själva verket flummet personifierad i en enda person. Skolan har under socialdemokraterna eroderat och vi har stadigt halkat ned i den internationella Pisaundersökningen jag länkat till otaliga gånger på denna blogg. Att Sahlin talar om en ”grundskola och gymnasium” av hög kvalité är inte skrattretande, det är ett slag i ansiktet på varje tänkande människa. Att den illa utbildade och rudimentära Sahlin skulle kunna konkurrera med Björklund inom skolpolitiken är lika sannolikt som att hon skulle kunna slå Mike Tyson i en boxningsmatch. T.o.m. denna artikel andas svårartat flum och är antiintellektuell på en nivå som Göran Persson aldrig skulle ha tillåt sig. Vi kämpar vidare i denna artikel som vi kanske helst inte ens vill läsa.

Våldet bland ungdomar tycks bli allt råare. Våld och brottslighet ska alltid leda till snabb reaktion. Det finns också många oroande signaler om ungdomars droganvändning och psykiska ohälsa – faktorer som också ofta är orsak till våld. Vi vill lagstadga om samverkansavtal mellan barnomsorg, skola, socialtjänst, polis, sjukvård och föreningsliv i samförstånd med den som sökt hjälp. Polisen ska finnas tillgänglig i hela staden. Varje skola ska ha en kontaktpolis. 


Herregud, nu talar dessa verklighetsfrånvända politiker om kontaktpolis på varje skola. Det är det samhälle dessa politiker har skapat åt oss, skolorna behöver en kontaktpolis nuförtiden. Våldet tycks bli allt råare ja, välkommen till en smula verklighet Sahlin, och du har faktiskt 0.0 procents trovärdighet att göra något åt detta våld. Det är med din politik och dina rosenröda drömmar som detta våld blivit råare och samhället otryggare, det är din skapelse Sahlin. Vad menar du förresten Sahlin med en ”snabb reaktion” om någon kicker från förorten har sparkat ned en pensionär, att det blir en snabb klapp på axeln från någon flummig socialarbetare? Tyvärr, du kritiserar din egen skapelse och vi som fortfarande kan hejda vår kräkreflex när du svamlar på med ditt imaginära fettfria valfläsk blir allt färre. Den genomsnittliga IQ-nivån för valmanskåren torde ligga nära 100, så inte många köper väl denna artikel, den som ändå gör det borde nog söka vård.

Länk DN

19 kommentarer:

Anonym sa...

Detta tyder enbart på desperation, likvärdigt en idiot som sågar av grenen man sitter på! Att först sabotera ett land, och sedan tro att man har förtroende att reda ut skiten....finner inte ord så här dags på morgonen....Blodsven

Milla sa...

Det är ju just detta intet sägande svammel som fick mig att vända sossarna ryggen. Iofs så är ju all partier i princip lika stora kålsupare i frågan..

Med vackra ord och löfte om en bättre värld ska dom slåss om makten, sen att dom inte har ett skit att leverera till oss som lever här ute i verkligheten kvittar tydligen.

Men jag har på känn att många med mig är less på att bli idiotförklarade och icke läskunniga..

Henrik Hanell sa...

Väl talat Robsten. Kvinnan i fråga är en styggelse. Hon tillhör den generation av Socialdemokrater som blev politiskt aktiva pga våran störste landsfördärvare, Olof Palme, och har förvaltat arvet efter honom väl. Hon är en del av den socialdemokrati som raserar välfärdsstaten.
Många av dagens sossar tror på fullt allvar att "Partiet" byggde Sveriges tidigare så starka välfärd.
Att ett stolt och hårt arbetande folk tillsammans med innovativa företagare skapade välfärden tycks gå Sahlin och andra förbi. Istället föraktar de sitt kulturarv och spottar det arbetande, skattebetalande folket i ansiktet medan det fjäskas för bidragssnyltare.
Jag sa det för många år sedan och jag säger det igen: Blir Mona Sahlin statsminister emigrerar jag.

Karpstryparn sa...

Ja, nu fick man återigen ett bevis på varför Mona Sahlin är så illa omtyckt, hon är ju inte ens omtyckt inom Socialdemokratin. Tage Erlander vrider i sin grav när han "ser" vad hon "gör" för Sverige, eller rättare sagt INTE gör!
Den där svenskhaterskan önskar jag en trevlig liten gruppvåldtäkt utav invandrare som kommer ifrån något av de länder som hon alltid sätter främst.
Fy faan för denna avskyvärda och vidriga människa, må hon lida länge innan hon sänds till skuggornas land.

MS sa...

Dom säger att konvetiter är dom värsta och dom mest bitska. Det stämmer bra in på dig Robsten ;-)
Läste du Göran Skyttes "slakt" av Fru Sahlin och hennes besök i Trollhättan för någon vecka sedan? En annan konvetit som biter ifrån.

@Henrik Henell

Vinner dom rödgröna och jag vaknar upp i ett Sverige med Mona Sahlin som Statsminister och Lars Ohly som statsråd så möts vi på Arlanda. Jag har redan börjat förbereda en ev utlandsflytt om detta sker. Att leva i ett land med dom två vid rodret är för mig helt otänkbart även om jag tror att deras samarbete kommer att braka samman och SD får 15% i ett ev nyval eller år 2014. En socialdemokratisk regering kan jag lära mig att leva med bara den inte ledd av den kvinnan. Hon har kört sossarna i botten och hon kommer att göra detsamma med Sverige.

MS sa...

Sorry, Henrik Hanell är det. Rätt ska vara rätt :-)

Anonym sa...

Mona är störd i huvudet.

Skogman.

Robsten sa...

Jag läste det MS, men Skytte har verkligen konverterat på allvar. Han var kompis med Giulliou fordom, men deras vänskap har tagit slut enligt hörsägen p.g.a. politiska skiljaktligheter.

Anonym sa...

Socialdemokraterna har gjort mycket gott för Sverige en gång i tiden. När jag säger en gång i tiden, så menar jag tiden före 1970. Helt sant är att ett hårt arbetande folk, tillsammans med duktiga/skickliga företagare byggt Sveriges välstånd, som nådde sin topp omkring just 1970. Men Socialdemokraterna tog med sin välfärdspolitik udden ur de värsta avarterna på arbetsmarknaden, och skapade trygghet för arbetarna. Fram till 1970 kan man med rätta kalla (S) för ett arbetarnas parti. Men i samband med att Olof Palme valdes till partiets ordförande 1969 började utförslöpan för (S). Palme drog felaktiga slutsatser av valresultatet 1968, då (S) fick egen majoritet för sista gången. Palme tog det höga valresultatet som inteckning för att införa en hel del flummiga ideer från den gapiga och naiva 68-vänstern, som han trodde hade stort folkligt mandat att göra. Men i själva verket verkar det som att folket hade röstat på (S) av helt motsatt skäl. (S) stod i folketets ögon för det konstanta och trygga, arbetarna struntade fullständigt i floskler från de bokstavstroende i flumvänstern, i detta sammanhanget skall det sägas att 1968 var en orolig tid i Europa, då Sovjet slog ner reformisterna i Tjeckoslovakien med våld. Folk fruktade att ett tredje världskrig stod för dörren. Än en gång så var det trygghet som folket sökte.

Men (S) fortsatte på sin nyinslagna väg under 70-talet, och främjade sig allt mer från sina kärnväljare, de svenska arbetarna. Partiet har sedan dess fört en politik som de flesta arbetare bitvis har svårt att förstå, att (S) ända har så höga siffror, får nog förklaras med vanans makt vid valurnorna.

Mona Sahlin, får nog betäcknas som ett bojsänke runt halsen på (S). Jag tror nog att hon tvingas avgå efter valet 2010. Jag är övertygad att en gammal "gråsosse" vid rodret på partiet, som säger sig vilja återupprätta folkhemmet, och kopierar SD:s invandrarpolitik. Så skulle (S) nå 50% av rösterna igen.

MVH
SB

demokratbloggen sa...

Har Sverige en chans att överleva kriget?

Att det pågår ett inbördeskrig i Sverige är helt uppenbart. Kriget trappas successivt upp och om bara fyra decennier har den etniskt svenska befolkningen bytts ut mot muslimer från tredje världen, och demokratin bytts ut mot feodal diktatur.

Läs mer här:

http://demokratbloggen.wordpress.com/

MS sa...

@SB

Jag delar i stort din analys om sossarnas utveckling. Jag ser också tiden som inleddes med Olof Palme som en vändpunkt. Fram tilldess så var S verkligen ett arbetarparti och stod för en utveckling som gjorde Sverige till ett väldigt bra land att leva i. Sedan kom 68-vänstern med allt vad det innebar. Jag har svårt att hitta något förmildrande med den rörelsen om jag ska vara ärlig.

Vanans makt vid valurnorna ska inte underskattas. Man vet vad man har men inte vad man får. Många väljer nog hellre det trygga och bekanta framför en ny samhällsinriktning.

Ja, Mona Sahlin har fört S långt bort från dess kärnväljare. Numera prioriteras minoriteter.

Den enda punkten jag inte håller med om är, " Mona Sahlin, får nog betäcknas som ett bojsänke runt halsen på (S). Jag tror nog att hon tvingas avgå efter valet 2010"

Vinner dom rödgröna som kommer detta inte ske av den enkla anledningen att man aldrig skulle avsätta en Statsminister. Ska dom bli av med henne så får dom göra det nu annars kommer vi komma behöva stå ut med att höra henne i egenskap som Statsminister varje kväll på nyheterna för att hon kommer aldrig gå frivilligt.

Faktum är att det enda sättet för dom som egentligen vill rösta på S men varken vill se Mona Sahlin som varken partiledare eller Statsminister att bli av med henne är att antigen rösta på Alliasen eller SD. Förlorar dom rödgröna så är ryker hon på valnatten och dom gråsossar du efterlyste kommer att komma tillbaka och ändra inriktningen på partiet.

MS sa...

@SB

Ett tillägg. Jag tror aldrig att S oavsett ändrad inriktning eller ny invandringspolitik kommer att bli ett 50 % parti igen men dom kanske kan komma upp till 38-40 %. Det är mycket i o f s men samhället ser annorlunda ut och i o m Alliansen äntligen har lärt sig att samarbeta så kommer det finnas ett borgligt alternativ för oss andra.

Det intressanta är att det nu är M som är inne i en identitetskris. Dom stora partierna är dom som får mest problem när det ska bildas allianser.

Anonym sa...

@MS

Förlåt om jag uttryckte mig lite luddigt. Givetvis menar jag, som du helt riktigt trycker på, vid en valförlust 2010 (vilket jag tror att det blir)så tvingas Sahlin avgå.

Angående 68-vänstern, så kan man säga att många av dem blev journalister, och i egenskap av sådana orsakat Sverige näst intill irreperabel skada.

SB

Rune sa...

"Mot ökade klyftor och ofinansierade skattesänkningar står vår nya politik för fler jobb och sammanhållning i storstäderna, som slogs fast vid den socialdemokratiska Jobbkongressen i början av november."
----------------
Detta sagt av ett parti som är dokumenterat företagsfientligt.

MS sa...

@SB

Ingen fara. Det kan lätt bli missförstånd.

Det är det som gör mig så konfunderad när jag hör inbitna sossar som tycker att Mona Sahlin är en katastrof men dom kommer att rösta på sossarna för det har dom alltid gjort. Dom verkar inte förstå att detta kommer hjälpa henne i sitt mål att bli den första kvinnliga Statsministern.

Jag hoppas innerligt på en valförlust för dom rödgröna men jag är inte lika säker. Det är långt kvar men jag tror att dom senaste turerna runt sjukförsäkringen har skadat Alliasen för det har väckt upp rädslan för "Högerspöket" som många mittenväljare ändå har.

Jag håller med Alliansen att sjukförsäkringen måste ses över. Vi har alldeles för många som står utanför arbetsmarknaden och i många fall så rör det nog sig om gränsfall. Det kan inte vara så att vi svenskar är dubbel så sjuka som danskar eller tredubbelt sjukare än tyskarna. Det har varit för lätt att bli sjukskriven. Det är dock olyckligt och självklart oacceptabelt när svårt sjuka hamnar i kläm även om jag inte vet om det är reglerna i sig som tvingat fram detta eller hur handläggaren har tolkat dom. Oavsett bakomliggande skäl och att Regeringen nu har backat så har det nog skrämt upp många. Svenska folket har blivit trygghetsnarkomaner och att detta dessutom hände under en lågkonjunktur kommer att bita M i svansen. Jag vill bara säga att jag är lite försiktig när jag skriver om detta för att jag har aldrig varit sjukskriven själv och har därmed inte haft med FK att göra. Att sjukskrivningar har använts som en arbetsmarknadsåtgärd för att hyfsa siffrorna och ibland för att lösa konflikter på olika arbetsplatser är dock inget som kan förnekas. Det är inte dess primära funktion och som vanligt när olika försäkringar missbrukas så är det dom verkligt sjuka som tillslut hamnar ikväll men systemet måste ändras.

Men och andra sidan så har du då Mona Sahlin och Lars Ohly och som bekant så sjunker S siffror varje gång hon öppnar munnen och hon kommer inte kunna hålla tyst i en hel valrörelse. Inte att förglömma är jokern SD:-)

Det ska bli en spännande valrörelse och Jimmie Åkesson gjorde väldigt bra ifrån sig i Nyhetsmorgon.

Utlandssvensk sa...

Henrik & MS,

Vålkommna till Schweiz! Här trivs man om man inte gillar mångkulur och Mona.

Min främsta drivkraft när jag flyttade var Bengt Westerberg och hans asylpolitik.
Nu hoppas jag bara att jag hinner hämta ut mitt schweiziska pass innan Mona tillträder, för då blir det akut pinsamt att visa upp ett svenskt pass....

Robsten sa...

Jag håller också med i Socialdemokraternas utveckling SB. I alla fall i stora drag.

Fosterjordnära sa...

"satsa i storstäder" , snabba reaktioner i förorten" o.s.v.

Hur kommer det sig att satsningen kommer att fokusera på storstan och utesluter landsbygden? ...kanske för att landsbygen inte drabbats så hårt?

Varför måste reaktionen vara snabbare inför brott i förorten än ute på landet?...återigen, kanske har landsbyggden något som förorten inte har, eller tvärtom.

roberth sa...

Ibland förlorar jag hoppet när Sap får närapå 35%. Herregud kan folk inte sätta sig in i politiken. Angående sjukförsäkringarna så vill S skära än mer hallå svenskar!!!!!!!!
Roberth Ström