fredag, januari 08, 2010

Respekten för demokratin sjunker

Nils Bengtsson från Härryda ger ett bra svar till Martin Petersons hutlösa förslag att systematiskt rösta bort alla förslag från SD genom ett ”antiparti”, detta för att fullständigt eliminera SD i riksdagen. Det som oroar är vid närmare eftertanke, att ett förslag som Petersons överhuvudtaget kan läggas fram i vår riskpress. Det vittnar om att respekten för verklig demokrati är på tillbakagång i vårt land.

Länk SvD

4 kommentarer:

Sivan sa...

Instämmer. Vi har ingen demokrati längre

Marcus sa...

Demokrati: När det är moraliskt ok för en majoritet av individer att med våld påtvinga sina preferenser och livsval på en minoritet, med våld om så nödvändigt.

Bara bra att respekten för demokrati sjunker.

Robsten sa...

Minoriteter har ju ofta långtgående självbestämmande så länge det inte berör den övriga befolkningen eller påverkar samhället. Om en minoritet t.ex. har för vana att sjunga enstämmiga hymner och slå grytlock mot varandra klockan tre på natten så får denna minoritet finna sig i att bli vräkta och bo i tält. Trist men sant, alternativt kan man upprätta en koloni på Gotska sandön för dem. Det går alltid att hitta lösningar om den rätta viljan finns.

k2 sa...

Demokrati? Har vi demokrati i Sverige?