fredag, januari 08, 2010

Bra förslag Guteland, men Vilks då?

Jytte Guteland skriver i SvD om de regimtrogna iranier som hotar och trakasserar iranier i vårt land. Hon är uppenbarligen mycket upprörd att dessa hot kan förekomma på svensk mark mot iranier som är regimkritiska till den nuvarande iranska regimen. Guteland föreslår t.o.m. att människor med iransk bakgrund som hotar regimkritiker i vårt land skall utvisas. Det är ett förslag som lika gärna skulle kunnat komma från mig.

Men så slås vi av hur oerhört tyst det varit när konstnären Vilks hotats, uppenbarligen av människor med svensk anknytning. Då har det varit knäpptyst från Guteland och alla andra politiker. Inga förslag på utvisning eller andra kraftfulla åtgärder har föreslagits när samma hot riktats mot den svenske konstnären Vilks. Lite mer konsekvens skulle man kanske kunna tänka sig, i alla fall för syns skull, nu är det nästan penibelt.

Länk SvD

6 kommentarer:

Henrik Hanell sa...

Guteland är ett skämt (var det inte hon som anklagades för att ha sagt "svartskalle" till en vakt förresten?).
PK-maffian pratar gärna om allas lika värde men en svensk konstnär som hotas får inte samma uttalade stöd av våra politiker som en regimkritisk iranier som hotas.

Oppositionen i Iran skall dock ha stöd från politiker i väst för sin bestämda kamp mot det teokratiska styret (inte alla är emot det, jag vet) och för en fungerande demokrati istället för den nuvarande cirkusen.
Tänk om Sverige också kunde bli ett land där demokrati inte är synonymt med passivitet.

Henrik Hanell sa...

Det var visst Gutelands företrädare Anna Sjödin som hade uttryckt sig otrevligt mot en ordningsvakt. Rätt skall vara rätt.
Nästa gång skall jag försöka komma ihåg att verifiera fakta innan jag kommenterar.

Robsten sa...

Nä, det var Anna Sjödin (hette hon så?) Guteland är inskolad i den politiska korrektheten och är en given politisk motståndare, men jag tror faktiskt inte att hon skulle bete sig som Sjödin, det tror jag faktiskt inte.

Robsten sa...

ja nu ser jag din rättelse, läser uppifrån och ned som sagt ;-)

Karpstryparn sa...

Ja, Guteland och andra sådana politiker kör uppenbarligen med falska budskap.

Anonym sa...

Rikta bort uppmärksamheten av vad som pågår i Sverige.
Satans Socialdiktatorer!