söndag, januari 03, 2010

Ett importerat problem

Det står ganska mycket i våra tidningar om muslimen som attackerade Muhammedtecknaren Kurt Westergaard just nu. När man läser artiklarna så kan man inte låta bli att dra slutsatsen att detta i grunden är ett importerat problem. Dessutom undrar man hur den man som attackerade Westergaard någonsin kunde få asyl och uppehållstillstånd. Den muslimska rörelsen al-Shabab hyllar attacken och uppmanar andra somalier i Danmark att försöka upprepa attentatet. Hur kan det ens finnas människor som stödjer al-Shabab i Danmark eller Sverige? Vilka har de flytt ifrån? Har de flytt ifrån en demokratisk och västorienterad regering?  Så här står det i SvD.

Den gripne har somalisk bakgrund och uppehållstillstånd i Danmark. Han har haft täta kopplingar till både den somaliska islamistmilisen al-Shabab och ledare för terrornätverket al-Qaida i Östafrika, uppgav PET i ett pressmeddelande. Mannen misstänks också för att under vistelse i Östafrika ha varit inblandad i terrorrelaterade aktiviteter.


Danmark torde ha en något striktare immigrationspolitik än Sverige men ändå så tar Danmark emot rena extremister. Det är en obegriplig politik både i Danmark och Sverige att asylansökningar inte avslås direkt från människor med minsta kopplingar till rörelser som al-Shabab. Så här står det slutligen i SvD när en talesman för al-Shabab gör ett uttalande.

- Det här är ett klart budskap till danska somalier om att döda den här mannen till varje pris. Även om man är dansk, så ska det inte utgöra något hinder för att göra det rätta, sade talesmannen.


En etnisk ”dansk” skulle aldrig komma på en så vansinnig tanke vilket pekar på att detta är ett självförvållat problem, som dessutom har skapats genom en obegriplig immigrationspolitik. På sätt och vis är det bra att talesmannen gör detta uttalande och att tidningarna publicerar det. Det visar att Migrationsverket beter sig kriminellt om de ger människor med kopplingar till dessa organisationer uppehållstillstånd. Migrationsverket i sin tur lyder de signaler och propåer som kommer från regeringen, som till syvende och sist bär det slutliga ansvaret.

Länk SvD

Länk DN

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ytterligare ett försök att skrämma och manipulera oliktänkande genom att ge sig på Westergaard. Det är bara muslimer som inte får göra avbilder av Muhammed, så anses Westergaard vara muslim av muslimerna?

markus sa...

Bra skrivet. Personer som känner sig så utanför eller provocerade av västerlandets tradition av religionskritik och yttrandefrihet bör naturligtvis välja ett annat land att bosätta sig i. Kanske ett land med större förståelse för yxmord på hädare. Det finns ju ingen anledning att stanna om man känner sig kränkt av en hel kultur, det är bara dumt.

Noterar också att svenska medier tonar ner det hela, inga kommentarer på ledarsidor t ex. Men att reaktionerna från politiska företrädare i Danmark varit starka, även från oppositionspartier. Nu aviseras det som i Sverige brukar kallas "hårda tag". Dvs bättre möjligheter att skydda landet från den här typen av direktangrepp på yttrandefriheten.

markus sa...

Glömde länk om danska politikers uttalanden (skönt att läsa som konstrast mot de numer obegripligt utsuddade svenska politikerna):

http://politiken.dk/indland/article871844.ece

Gårsdagens terrorangreb mod Kurt Westergaard høster voldsom kritik fra Christiansborgpartierne.

»Det er mig ubegribeligt, at Danmark huser terrormistænkte og endda giver asyl til den slags«, lyder reaktionen fra Venstres politiske ordfører, Peter Christensen.

Venstremanden tilføjer, at mennesker, der mistænkes for at være involveret i terrorrelaterede aktiviteter, ikke bør gives opholdstilladelse i Danmark.


De konservatives Naser Khader vil have undersøgt, om indsatsen for at standse fanatiske terrorister er tilstrækkelig.

»Vores fremmeste opgave er at sikre danske statsborgere tryghed i Danmark. Derfor må vi se på, om det er blevet for nemt for potentielle attentatmænd at kunne agere her i landet«, hedder det.

»Det er fuldstændig uacceptabelt, at danske statsborgere overfaldes af fanatiske muslimer, der kræver hævn på grund af en tegning«, mener Khader.

Dansk Folkeparti efterlyser bedre muligheder for at udvise islamister, der knyttes til terrororganisationer.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, betegner angrebet som uhyrligt.

»Det koldblodige attentatforsøg mod Kurt Westergaard er et angreb på det danske demokrati. Vi vil ikke acceptere, at islamistiske fanatikere tror, at de med trusler kan knægte ytringsfriheden«, mener hun.

Også de radikale fordømmer angrebet på avistegneren.

»Attentatforsøget på Kurt Vestergaard er et angreb på vores frie retssamfund. Jeg er rasende over, at nogen vil forsøge et sådant mordforsøg«, finder Margrethe Vestager.


och:

Angrebet på avistegneren Kurt Westergaard er et angreb på det åbne, demokratiske danske samfund.

Det mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der er vred over terrorhandlingen.

»Det angreb, Kurt Westergaard og hans familie har været udsat for, er afskyeligt, og jeg tager på det skarpeste afstand fra dette anslag mod menneskers liv og sikkerhed med baggrund i ekstremisme«, fastslår regeringslederen.

http://politiken.dk/indland/article871832.ece

MS sa...

Vi har redan ett liknande problem. Islamister med kopplingar till har Al-Shabaab redan börjat rekryterat somaliska unga män i bl a Rinkeby. Det har förvisso stått i några tidningar men det har varit tyst från politikerhåll, förutom Sabunis vanliga floskler förstår. Du sätter fingret på en viktig fråga. Om det finns ett stort antal somalier som stödjer dessa islamister på vilken grund befinner sig dom då här på? Det är precis som många nigerianer som anordnade en festival FÖR den sittande diktatorn som du tagit upp i en annan post. De somalier som hyser dessa odemokratiska åsikter har med största sannolikhet kommit hit som anhöriga. Det visar återigen flatheten i svensk invandringspolitik. Även om du kommer hit via anknytning så måste det göras en individuell prövning. Speciellt men tanke på att det har visat sig att många somalier inte ens är släkt med varandra utan bara kanske har tillhört samma klan. I o m att inga DNA-test får göras så kan detta bedrägeri fortsätta. Det finns inga som helst skäl varför inte nyanlända ska lämna fingeravtryck, lämna DNA-prov, hälsotest och genomgå ett ålderstest om dom hävdar att dom är barn. Har dom inga ID-handlingar så ska dom skickas tillbaka till transitlandet Vi som mottagarland måste ha rätt att kolla vilka som söker sig till vårt land. Har de nyanlända problem med detta så är det bara att resa vidare.

Det bor en stor grupp somalier i detta land så dom vågar väl inte stöta sig med dom för då har dom ett mini-Jihad på halsen. Jag skrev tidigare under posten om Mona Sahlin att det finns sådana strömningar redan. En man sa som bekant att vi svenskar inte har något att säga till om och om dom inte får som dom vill, dvs skrika åt unga flickor att dom hamnar i helvetet bara för att dom vill dansa och ha kul med sina kompisar, så kommer dom bilda en ny "regering" Jag tycker personligen att vi ska införa ett totalstopp när det gäller just somalier. Dels för den utbredda islamism som finns bland exil-somailer men även för att dom till största del aldrig kommer att bidra något till samhället.

När det gäller PK-media så kan jag bara säga att den "franske" man som dödade sina tre döttrar och sedan sig själv var från Marocko. Muslim m a o. Vilken överraskning!

Robsten sa...

Skamligt och obegripligt att vi inte tar DNA på alla som söker asyl eller uppehållstillstånd.

Johan Y sa...

@markus - intressant, det är skillnad på reaktioner. I Danmark protesterar politiker mot islamsk extremism i Sverige ger de dem bidrag via ABF.

z999 sa...

Ett stort problem är mediernas dimridåer runt det hela och deras eviga tjat om önsketänkandet att det bara är en liten grupp extrema muslimer det handlar om. Egentligen handlar det om att en hel kultur (eller flera) känner sig hotade av den västerländska kulturen. Orsaken till att Muhammed inte får avbildas är för att det kan leda till avgudadyrkan av en bild istället för att muslimen vänder sig direkt till Allah vid bön. Detta har sedan utvidgats till att Muhammed inte får avbildas eftersom ingen avbildning kan ge den upphöjda profeten den respekt som muslimer anser att han är värd.

Majoriteten av världens muslimer tänker inte på yttrandefrihet och demokrati när de tänker på västvärlden. Istället handlar det om nakenchocker och bögparader med mera dekadenta beteenden. Modern teknik innebär att deras värld kommer "närmare" vår värld och deras värld hotas av våran världs dekadens. Det anser alltså även moderata muslimer. När islam och dess ideal hotas så infaller jihad, det heliga kriget för att försvara islam och den som dör i det kriget (självmordsbombare) kommer direkt till himlen.

Om västvärlden aldrig diskuterar utifrån deras föreställningsvärld utan envist håller fast vid att islam är en underutvecklad kristendom så kommer vi aldrig att få någon fred med muslimerna.

Robin Shadowes sa...

Problemet är att muslimerna anser att våra länder numera är en del av dar al-islam därför att vi har bjudit in dem, likt man bjuder in en vampyr i sitt hem. Eftersom vi har tillåtit dem att komma hit, bosätta sig här och bygga moskéer, så tillhör dessa länder därför numera allah. Det är så dom tänker. Om vi inte gillar islam skulle vi ha tänkt på det innan vi började bjuda in dem. Vi betraktas därför numera som dhimmis, alla av oss, ägodelar som man kan göra vad man finner för gott med. KW är deärför en sådan ägodel som råkar ha krängkt deras helige pedofet och därför enligt denna logik måste avlägsnas från den islamska kroppen. Det är sannolikt att dom kommer bilda egna regeringar om nödvändigt. Kommer deras landsman Waberi in i riksdagen tycker dom kanske inte det är nödvändigt. Vad vi måste göra är att konfrontera muslimerna oavsett vad konsekvenserna blir. Detta kanske leder till regelrätta terror-dåd men att ge efter leder inte till något gott för oss heller. Fortsätter vi med denna undfallenhet så är en sak garanterat, vi kommer förlora, bara att processen går så mycket långsammare. Konfrontation är därför enda lösningen. Immigrationen från MENA måste stoppas och muslimerna som finns här utvisas.

Robsten sa...

@Z
Fred med muslimerna kan alltså uppnås genom att vi slutar med denna massinvandringspolitik.

@Robin

Vi skulle alltså inte betraktas som dhimmis om vi inte börjat med denna massinvandringspolitik.

Alla analyser lutar åt samma håll på något sätt.

Anonym sa...

Snart står ni svenskar inför valet, Döda, eller Dö. Börja med att dra in alla former av ekonomiska bidrag för dessa islamister och glöm inte heller alla andra parasiterande folkslag & enskilda som utnyttjar välfärdssystemet. Satsa pengarna på de gamla gubbar / pensionärer som gjort sin värnplikt för att rensa varje svenskt samhälle från norr till söder. Det finns massor av effektiva förslag som tyvärr inte prövas. Att bara prata & skriva fungerar ju inte. Det enda radikala(som fungerar)får jag inte skriva här.
/ 65-årig finlandssvensk, född den 30 jan. 1944 i krigets Helsingfors