måndag, januari 04, 2010

Även Lars Vilks hotad

Nu har även konstnären Lars Vilks (den enda svenska nu levande konstnär jag gillar) blivit hotad. En man som pratade bruten svenska har ring från Somalia och hotat Vilks via telefon. Vilks var ju mannen som framställde Muhammed som rondellhund. Detta i en slarvig teckning som Vilks säkert gjorde på typ en minut. Ingen människa i sinna sinnens fulla bruk kan just identifera Muhammed i teckningen. Det skulle kunna vara vilken skäggig arab som helst på Vilks teckning, med hundkropp.

Mannen som hotade Vilks pratade bruten svenska och det understryker vad jag tidigare sagt. Det är vårt asylsystem som är det stora problemet. Hur och varför har mannen som hotade Vilks fått tillfälle att lära sig svenska, på en högskola i Mogadishu? Knappst.

8 kommentarer:

Henrik Hanell sa...

Danska politiker, från alla läger, fördömde hårt angreppet på deras yttrandefrihet och demokrati när Lars Westergaard skulle slaktas i Allahs namn av en somalier.
Hotet mot Lars Vilks (uttalat av en förmodad somalier) var visserligen inte av lika allvarlig art som det mot den danske tecknaren men det förtjänar likväl att våra politiker i riksdagen höjer sina röster mot detta antidemokratiska dåd och lovprisar våran yttrandefrihet. Kommer det hända?

Robsten sa...

Av muppen Reinfeldt? Nej!

Demokratbloggen sa...

Han kommer bara att bliga med sina koögon och säga att han inte kommenterar sånt här.

MS sa...

USA har ju som bekant utökat säkerheten när det gäller flyg från sju länder. Bl a Iran, Yemen och Syrien. Fortsätter det så här så kommer Sverige snart hamna på den listan. Gör vi det så kommer det ta hus i helvete. Jag kommer aldrig acceptera att några invandrande drar ner vårt namn i smutsen och att det ska bli svårare för mig att resa bara för att våra skämt till politiker inte ens har vett att skydda vårt anseende utomlands.

Robin Shadowes sa...

På sin höjd kommer ko-ögonen säga att det är SÄPOs ansvar. Han skulle inte kunna bry sig mindre om Vilks blev halla-slaktad. Eller nån av oss för den delen.

Mats J sa...

MS, jag tänkte precis som du när jag läste det. Snart är Sverige på den listan. Jag vet inte vad som krävs för att folk ska vakna men kanske är det en sådan sak.

Robin Shadowes sa...

Snart räknas väl Sverige som en rogue state. Tyvärr jag kommer inte ihåg vad det heter på svenska.

Jolalus sa...

Under 1400 år har c:a 270 miljoner icketroende blivit mördade av Muslimska jihadister.

Islam har redan utplånat det kristna mellanöstern och det kristna Nordafrika. Man uppskattar att upp emot 60 miljoner kristna fått sätta livet till under denna erövring.

Även 80 miljoner Hinduer har mördats, vilket är hälften av alla världens Hinduer. Islam är en utrotelsemaskin med ett enda mål.

Att få hela världen konverterad, och deras sätt att göra det på är med våld.

Av alla världens konflikter så står minst 90% av kamp mellan muslimer och andra eller mot varandra.