onsdag, januari 06, 2010

Två artiklar på Newsmill

Jag läser lite yrvaket två artiklar på Newsmill denna morgon, det handlar om islamism i båda artiklarna. Först läser jag socialdemokraten Carina Häggs artikel där hon går till storms mot Abdirisak Waberi. Han är ordförande för islamiska förbundet i Sverige och samtidigt kandiderar han för moderaterna i Göteborg. Hägg menar att islamister medvetet nästlar sig in i politiska partier i Sverige för att påverka vår politik inifrån. Så här skriver hon i sin artikel.

Kadaffi Hussein beskriver i sin artikel hur de muslimska extremisterna skaffat sig inflytande genom att gå in som medlemmar i alla politiska partier. Det här visar hur lite kunskap de politiska partierna har om extrem islam. Vi har alla ansvar att se till att hålla extremister borta från politiskt inflytande.


Det är ett lite sent uppvaknande Hägg. Det var Åkesson som tog upp denna fråga när han debatterade med Olofsson och Centerns kandidat Aldebe. Dessutom har partiledaren Sahlin inte visat några tecken på att vara medveten om problemet förrän hon plötsligt dansade in på en fest i Rinkeby. Vi har ännu inte hört några uttalanden från Sahlin av någon större tyngd, den som möjligen gjort de kraftfulla uttalandena mot islamismen är Pekgul (som ju svårligen kan anklagas för islamofobi får vi förmoda). Så här skriver Hägg i sin artikel.

Några av dem som kommenterat artikeln tolkar Mona Sahlins närvaro [vid] festen som ett plötsligt uppflammande valtaktiskt intresse för integrationsfrågor betingat av [Sverigedemokraternas] framgångar.  

Exakt! På pricken vad jag och kanske 90 procent av svenska folket tror, lågt räknat. Sedan tar Hägg upp det faktum att Waberi gått med i en grupp på Facebook där man kräver Pekguls avgång. Så här skriver Hägg.

På Facebook har ett upprop startats som kan undertecknas av alla dem som inte vill att Nalin Pekgul ska vara S-kvinnors ordförande. Det officiella skälet till Facebook-sidan är att Nalin Pekgul, just här på Newsmill, skrivit en artikel där hon vänder sig mot Anna Ankas konservativa kvinnosyn. Över hundra män har undertecknat uppropet.

 
Tydligen så har Waberi undertecknat uppropet också, bland alla de andra männen som i sin stenåldersmässiga syn på kvinnan gått med i gruppen. Anna Anka är ett skämt, gruppen på Facebook är ett skämt och hundra män i en grupp på Facebook är en mycket, mycket liten grupp har jag förstått. Det var ett mycket dåligt argument att anföra mot Waberi, det måste finnas bättre. Varför inte undersöka vad den organisation, Islamiska förbundet, står för? Waberi är ju ordförande och måste kunna göras ansvarig för de åsikter och värderingar som organisationen representerar. Eller är det lite för politiskt farligt? Så här skriver Waberi på SvD.

Jag är för jämställdhet mellan könen. Svensk lagstiftning bygger på principen att även homo- sexuella ska ha samma fri- och rättigheter som andra och det tycker jag är bra


Det är fult att ljuga enligt kristendomen, det är ännu fulare att ljuga enligt den tradition vi hade innan vi kristnades. Men enligt islam är det ett verkligt svårt brott att ljuga (det kan vi sätta på plussidan för den religionen) så antingen talar Waberi sanning här i sitt uttalande eller så gör han sig skyldig till ett mycket svårt brott enligt alla muslimska riktningar. Jag har hört att det kan finnas kryphål i Koranen när det gäller att ljuga, detta om det gäller att bekämpa en fiende, men jag har inte själv kontrollerat detta. 

Klart är att det uppstått en intressant diskussion inom Socialdemokraterna när det gäller islam och dess inflytande i våra förorter, samt de riksdagsmän som representerar islam och som nu dyker upp i våra politiska partier. Vi minns också att Sahlin själv varit den främsta försvararen av islam i vårt land om vi tittar i backspegeln.

När vi så läser den sista artikeln i Newsmill så går där konstnären Vilks ut och berättar om de hot han och den danska tecknaren Westergaard utsatts för. Vilks har utsatts för hot p.g.a. den barnteckning där Muhammed ritades som rondellhund. Men var är stödet för Vilks undrar vi? Inte ett ord har nämnts om de hot som riktats mot Vilks av varken Hägg, Sahlin eller Pekgul. Ingen annan politiker i Sverige har höjt sin röst för att försvara Vilks som faktiskt blivit utsatt för dödshot. Är det för att Vilks är lite för svensk? Är det mer politiskt opportunt att försvara dansande ungdomar i Rinkeby än en medelålders konstnär från Värmland?

Länk Newsmill Hägg

Länk Newsmill Vilks

Länk Waberi SvD

Länk Aldebe Wikipedia

13 kommentarer:

Niklas sa...

I ditt inlägg säger du:
"Jag har hört att det kan finnas kryphål i Koranen när det gäller att ljuga, detta om det gäller att bekämpa en fiende, men jag har inte själv kontrollerat detta."

Detta, som kallas "Taqiyya", den muslimska accepterade lögnen för att infiltrera och besegra "otrogna", är en central del i islam, och används flitigt och dagligen av muslimer över hela världen.

Du kan läsa mer om detta på länken nedan, så att du vet helt säkert nästa gång någon muslim helt plötsligt säger sig tro på och följa västerländska normer, efter att ha blivit ertappad med raka motsatsen tidigare, precis som både t.ex. Abdirisak Waberi och Centerpartiets Mahmoud Aldebe har blivit:

http://en.wikipedia.org/wiki/Taqiyya

Robsten sa...

Hmm.....är det glasklart att Waberi följer denna sura om han ljuger om detta i SvD? Han är ju inte hotat på något vis och han riskerar i värsta fall att inte få ställa upp för M. Sedan kan man säkert tolka denna sura hur man vill.

Någon som kan översätta "inwardly"?

Demokratbloggen sa...

Det är inte alls ett svårt brott att ljuga för muslimer. Tvärtom så uppmuntrar koranen till lögn för att kunna kamoflera sig.

Det är dessutom känt att araber är särskilt lögnaktiga och lismande, och det har de hämtat ur just Koranen.

Muhammed uppmuntrade till lögn genom att säga att man ska inte tala om för fienden att han ska bli ockuperad, för då kanhända han försvarar sig.

Goten sa...

Judit Burdsa vittnesmål på Newsmill om hur det gick till är islamisten Waberi gavs valbar plats på Moderaternas lista, borde alla läsa:

"Jag vågar påstå att han kvoterades in enbart på grund av sin religion och hudfärg, vilket jag sa på stämman. En av förbundsstyrelsens ledamöter begärde ordet efter mitt tal och sa att denna diskussion inte är i linje med moderaternas värderingar. Nomineringskommitténs budskap var däremot klockrent, genom att ha Abdirisak på valbar plats, dessutom på två listor, kommer man åt den stora muslimska väljargrupp som han genom sitt stora kontaktnät i förorterna tillför moderaterna. Halleluja."

http://www.newsmill.se/artikel/2009/12/07/en-sevard-dokumentar-pa-svt-i-gar-hot-eller-mojlighet

"En av förbundsstyrelsens ledamöter..."

Man kan nästan ta på den, tystnaden hos moderatpubliken under detta sorgliga skådespel. Judit Burda visar upp en motbild mot demokratin, en motbild som blivit standard i dagens fega Sverige.

Brinn i helvetet, Göteborgsmoderater!

Anonym sa...

"En av förbundsstyrelsens ledamöter begärde ordet efter mitt tal och sa att denna diskussion inte är i linje med moderaternas värderingar."

Det som i dagligt tal kallas partipiska och som jag personligen ser som oerhört odemokratisk.
Allemand

Anders sa...

Robsten är det detta "inwardly" som du vill ha översatt?

"..are allowed to show friendship to the unbelievers outwardly, but never inwardly".

Det får man väl översätta ungefär: får bete sig vänligt mot de otrogna men får aldrig känna sig vänlig/försonlig mot dem.

Robsten sa...

Tack Anders

Naivtive sa...

Islam säger att du skall tala sanning, om du uppnår ditt mål med sanningen. Jepp där föll den dygden. För att debattera med en muslim måste man hela tiden dubbelkolla med trovärdiga källor då Taqiyya är ett medel att skydda sig och även islam mot fiender.

Understanding Taqiyya ― Islamic Principle of Lying for the Sake of Allah

och så länken

http://www.islam-watch.org/Warner/Taqiyya-Islamic-Principle-Lying-for-Allah.htm

Lita aldrig på en muslim, trist men sant.

Utlandssvensk sa...

Vill bara tipsa om en VÄLDIGT bra artikel med Nicolai Sennels.

http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/01/eternal-victim.html#readfurther

Den är helt på engelska och ganska lång men det är bland det bästa jag har läst på länge.

Robin Shadowes sa...

Just p g a taqyyia litar jag inte på någon muslim. Inte en enda av dem. Och jag uppmuntrar alla andra otrogna att följa den regeln.

roberth sa...

Vad? Säger Hägg något bra? Hon som ville att folk skulle bojkotta en företagare för att han stödde sd.

Robsten sa...

Nä, hon svammlar väl som vanligt.

Anonym sa...

Här har du två bra länkar med information om islam och lögner.

http://www.wikiislam.com/wiki/Lying_for_Islam

http://www.faithfreedom.org/content/ali-sinas-challenge

Den andra länken är mer allmänt en information om islam. Den ser vid första anblicken väldigt provokativ ut, men har visat sig hålla vattentätt.